Generalforsamling
2020
& Riedel
glassmagning v. H. J. Hansen vin
Torsdag den10. september kl. 18.30
Medborgerhuset,
Herningvej 7A
Dagsorden
for Generalforsamling 2020
Vedtægterne
Riedel
Glassmagning ved
Glas
er en videnskab, og ikke uden grund har østrigske Riedel forsket i
påvirkning af duftsansen og smagsløgene i forhold til glassenes
udformning. Det rigtige glas til den rigtige vin kan faktisk betyde, at en
vin dufter og smager af 50% mere.
Det
lyder som gas, men er i realiteten næsten trylleri.
Riedel
er kendt for at have et vinglas til enhver vin og har i mange år fortalt
historien om, hvor vigtigt glasset er for den perfekte vinoplevelse –
den gode smagsoplevelse starter ved det rette glas.
Derfor
kan du få et Riedelglas i mange forskellige former, der er optimeret til
den enkelte vin og druetype.
"Jeg
kan ikke opfordre kraftigt nok til at bruge disse glas"
Citat:
Robert Parker, Wine Advocate.
"Riedel
er og bliver kongen af krystal, både når det gælder glas og
karafler"
Citat
Niels Lillelund, Jyllandsposten
Vi
smager i aften 4 forskellige glas fra Riedels nye Performance serie:
-
Sauvignon Blanc
-
Chardonnay
-
Pinot Noir
-
Cabernet Sauvignon
Hele
aftenen er bygget op om glassets betydning for smagen af vinen. Vi smager
derfor på den samme vin flere gange, men i forskellige glas.
Det bliver
en aften med udfordringer for smagsløgene og et par overraskelser i
vente.
Glæd jer!
Ja, der var noget at glæde sig til. Martin viste og
forklarede os om Riedels historie, og betydningen af glassenes form. Vi
smagte på fire gode vine og sammenlignede smag og duft i forskellige
glas.
Det blev en spændende aften, som ikke lignede tidligere arrangementer.
Se billeder fra aftenen.
2019 Conte della Vipera Bianco
Marchesi Antinori S.P.A., IGT
Italienske
Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut
verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det
handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori
kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero
Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’,
vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af
Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest
prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke
meget større end det her.
Marchesi
Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor
værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og
ønsket om hele tiden at
blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har
familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til
tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt
for traditioner.
I 1974 sendte
Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de
første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske
vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i
støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’,
udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var
Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af
super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler
og normer.
Tignanello
regnes i dag for at være én af de allermest
betydningsfulde vine i hele
Italiens vinøse historie |
Land:
Italien
Område:
Umbrien
Drue:
Sauvignon Blanc
Sémillon
Riedel glas:
Savignon Blanc
Serveringsforslag:
Skaldyr
Oste - kraftige
Oste - milde
Grøntsagsretter
Desserter - svagt
|
Roserock Chardonnay
Domaine Drouhin
Domaine Drouhin
Roserock er det nyeste kapitel i Drouhin historien. Domaine Drouhin
Oregon, der har sine rødder i Bourgognes Côte d’Or og Chablis,
begyndte sit amerikanske eventyr i Dundee Hills i Williamette Valley
i 1987 og strækker sig nu til Eola-Amity Hills.
Et område med et
unikt terroir. Gammel vulkansk jordbund, sørger for god dræning.
Kombineret med køligt klima gør det området til et af de mest
spændende i Oregon.
Véronique og
hendes bror Philippe Drouhin, som har ansvaret for arbejdet i
vinmarken, havde længe været på udkig efter det helt rigtige sted
at udvide vinproduktionen. Men det var først, da det blev muligt at
købe Roserock – en meget velanset vinmark - at de sprang til. De
vidste, der kunne laves fantastisk vin her, og frugten herfra har
førhen forsynet nogle af de bedste producenter i området.
Véronique og
hendes bror går ikke på kompromis med noget, og alting bliver
naturligvis gjort med en certificeret bæredygtig produktion.
Roserock er ikke
en del af Domaine Drouhin-serien, da man ønsker, det skal være et
selvstændig brand.
Vinene har dog
Drouhins fingeraftryk, hvilket tydeligt kan smages. Vinene er
præcise med en fantastisk ren frugt og med begrænset brug af fad.
Her er ingen grund til at gemme noget væk med for meget egetræ.
Roserock er en
ekstraordinær vinmark, som ligger i den sydlige del af Eola-Amity
Hills. Sommerdagene er varme og tørre, men en kølig brise fra
Stillehavet sørger for, at druerne modner langsommere og derved
opnår en perfekt phenolisk modning. Sammenlignet med Dundee Hills
så modner druerne i Eola-Amity Hills én til to uger senere,
hvilket Vérnonique ser som en klar fordel ift. høsten. Det giver
en vin med et mere elegant og charmerende udtryk samt et lavere
alkoholniveau, som ikke overdøver den fine frugt.
Druerne til Roserock Chardonnay
kommer fra ejendommens 3 forskellige parceller. |
Land:
USA
Område: Oregon
Drue: 100%
Chardonnay
Riedel glas: Chardonnay
Serveringsforslag
Skaldyr
Fjerkræ
Fisk - fede
Fisk (på grillen)
|
Roserock Pinot Noir
Domaine Drouhin
Domaine Drouhin
Roserock er det nyeste kapitel i Drouhin historien. Domaine Drouhin
Oregon, der har sine rødder i Bourgognes Côte d’Or og Chablis,
begyndte sit amerikanske eventyr i Dundee Hills i Williamette Valley
i 1987 og strækker sig nu til Eola-Amity Hills. Et område med et
unikt terroir. Gammel vulkansk jordbund, sørger for god dræning.
Kombineret med køligt klima gør det området til et af de mest
spændende i Oregon.
Véronique og
hendes bror Philippe Drouhin, som har ansvaret for arbejdet i
vinmarken, havde længe været på udkig efter det helt rigtige sted
at udvide vinproduktionen. Men det var først, da det blev muligt at
købe Roserock – en meget velanset vinmark - at de sprang til. De
vidste, der kunne laves fantastisk vin her, og frugten herfra har
førhen forsynet nogle af de
bedste producenter i området.
Véronique og
hendes bror går ikke på kompromis med noget, og alting bliver
naturligvis gjort med en certificeret bæredygtig produktion.
Noir Roserock kommer 35
forskellige parceller i vinmarken. Hver parcel bliver vinificeret
for sig, så Véronique Drouhin kan skabe sig et billede af, hvordan
kvaliteten er hvert sted før der udvælges parceller til blendet.
|
Land:
USA
Område: Oregon
Drue:
100% Pinot Noir
Fadlagring: 10
mdr.
Riedel glas: Pinot
Noir
Serveringsforslag:
Lyst kød
|
|
|
|
2013 Segla
Chateau Rauzan-Segla, 2e Vin
Rauzan-Ségla
har lavet vin siden 1661. Altså i mere end 350 år. I begyndelsen
af 1990’erne begyndte 2. cru huset virkelig at lave
verdensklasse vin. Det er ingen underdri-velse at Rauzan-Ségla i
dag er i deres absolutte es.
Ségla har i de
seneste årgange lavet nogle af de bedste vine i hele deres
historie – vine der når svimlende nye højder, og omtalerne i
blandt journalisterne er ligeså skyhøje.
Ségla
fortæller både historien om et 2. cru Chateau ledt på afveje,
men også historien om et prima hus, der har fået vendt skuden.
Ségla har gennem årerne været under skiftende ejerskab ligesom
de fleste Chateaux i Bordeaux.
I 1960’erne og
gennem 1980’erne blev der løbende foretaget mindre forbedringer
og istandsættelser under nyt ejerskab. Men der kom for alvor
først nye boller på suppen, da Wertheimer familien (som også
ejer Chanel) i 1994 overtog slottet.
Tid og penge er
blevet investeret overalt på ejendommen. I 1996 var Chateau’et
fuldt ud renoveret. Vineriet blev igen 100% "state of the
art" med spritnye rustfrie ståltanke samt splinternye
egetræsfade.
Men man har ikke
stoppet her. Flere tusinde timers hårdt arbejde blev investeret i
vinmarkerne. Vinstokkene blev genplantet med nye og bedre Cabernet
Sauvignon- og Merlot-kloner, hvilket er afgørende for give den
bedste frugt. Alle disse tiltag har sørget for, at kvaliteten er
helt i top.
I dag står
alting snorlige, og intet bliver efterladt til tilfældighederne.
Selv hækken udenfor slottet er klippet, som var den nøje afmålt
med en tommestok.
Ségla er
tilbage på tronen, og vinene er bjergtagende som aldrig før.
Seglas andenvin får præcis samme opmærksomhed og bliver
vinificeret akkurat som deres førstevin.
Vinen lagrer på 20% nye franske
egetræsfade i ca. 15 måneder. Sorteringen af druerne er yderst
striks.
|
Land: Frankrig
Område: Bordeaux,
Margaux
Drue:
34% Merlot
57% Cabernet
Sauvignon
6% Cabernet Franc
3% Petit Verdot
Riedel glas:
Cab. Sauvingnon/Merlot
Serveringsforslag:
Mørkt kød
Vildt
Stegeretter
|
|