Vinklubbens
Ud-af-huset-arrangement bliver til
Fredag
den 30. august 2024.
Der er
afgang fra Museumspladsen i Ringkøbing klokken 18.15.
Der er også opsamling ved Fjordcentret.
Pris for
denne aften:
Medlemmer:
400 kroner—Gæster 700 kroner
Se billeder fra aftenen her
Sandgaarden i Søndervig
I Vestjylland, hvor du
kan opleve naturen med de store vidder og fjerne horisonter - et stenkast
fra de unikke klitter og Vesterhavet i Søndervig, finder du Sandgaarden.
Restaurantens indretning er enkel og smagfuld. Den kendte danske designer
Finn Juhl’s smukke møbler og malerier af kunstneren Bente Merrild,
giver stedet en unik personlighed. Den hyggelige atmosfære og nærværende
personale, er med til at sætte stemningen i restauranten.
Sandgaarden med
indehaver og kok Lars Pinholt ved roret, drives først og fremmest af
passion for faget. Lars har en særlig kærlighed til det franske køkken,
som restaurantens værdier er bygget op omkring. Til god mad hører god
vin. Lars Pinholt har gennem mange år opbygget en solid viden og ikke
mindst interesse for de ædle dråber. Det har bragt ham langt omkring
efter helt sublime vine til Sandgaarden’s smukke vinkælder og gæster.
Sandgaardens restaurantchef og sommelier gør sammen med et team af
dygtige og dedikerede medarbejdere, altid deres yderste for, at gæsterne
får en helt særlig oplevelse.
(Fra
sandgaarden.dk)
Til arrangementet serverer Sandgaarden en
vinmenu, der er fire planlagte vine og en overraskelse før og efter de
fire vine, så seks vine i alt.
De planlagte vine kommer fra huset Mas Becha.
Mas BECHA er en 60 hektar stor ejendom i det sydlige
Frankrig, tæt på den spanske grænse. Vingården er plantet på 3 bakker
mellem 180 ft og 300 ft højde præget af nærheden til Pyrenæerne og
Middelhavet.
Charles PEREZ har drevet ejendommen siden 2008 på økologisk
vis, og hans etiketter er dedikeret til familiemedlemmer, tegnet hvert år
af en ny kunstner
Afgrænset
af den spanske grænse repræsenterer Aspres den ofte glemte region
Roussillon, syd for Perpignan. Dens egen appellation "Côtes du
Roussillon Villages Les Aspres" blev først gjort officiel i 2004.
Mas
Becha classique blanc
Denne
hvidvin er lavet på 60% Grenache Blanc, 40% Vermentino.
Den
er kendt for sin lethed, friskhed og frugtighed, som kommer fra et
middelhavsklima og kalkholdig jord.
Classique
blanc har en lys, strågul farve.
I
næsen: en duftende aroma af citrusfrugter, hvide blomster og
urter.
Smagen:
Ganen er tør, livlig og harmonisk med en behagelig finish.
|
|
Mas Becha
classique rosé
Denne
rosé er lavet af druerne Syrah og Grenache.
Ca.
10% af vinen lagres på barriques.
Smagen:
De 10 % lagret vin giver roséen en unik, meget bæragtig, næsten
marmeladeagtig smag.
Den
fremstår saftig og velstruktureret, med støttende syre og meget
lidt fin tannin.
På
finishen kan du finde den varme bærfrugt og en klar aroma af
moden grapefrugt.
I
næsen: En sød bærduft understøttes af en intens citrusaroma.
Alt
i alt en rosé med karisma.
|
|
Mas Becha
classique rouge
Lavet
på 60% Syrah, 20% Grenache og 20% Mourvèdre, altså et helt
klassiske blend.
Lagret
på ståltanke og uden brug af egefade.
I
næsen er vinen lidt tilbagetrukket og diskret. Der er brombær,
solbær, lakrids, kul, sorte oliven, peber og der er en vis
friskhed over vinen.
Smagen
er til gengæld langt mere kompleks og givende ... virkelig flot
frugt og man smager ganske meget af frugten i vinen.
Det
er flot balanceret og koncentreret med en pæn syre samt peber,
som begge er med i en lang eftersmag.
Stramt,
flot komponeret og lækker smag, der klart har referencer til vine
fra Rhône.
|
|
Mas Becha
excellence rouge
Klassisk
blend, med Syrah i førersædet, da det består af 80% Syrah, 10%
Grenache samt 10% Mourvèdre, som er høstet med et meget
beskedent udbytte på sølle 20 hektoliter pr. hektar.
Til
trods for, at det er en af husets røde top-vine, så er den lavet
helt uden lagring på eg.
Vinen
er således både vinificeret og lagret kort tid på rustfrie ståltanke,
men er derudover lagret 1 år på flaske inden frigivelse.
Næsen
er fed og mørk frugt, solbær, enebær, mejeri, tørret kød,
beef jerky, asfalt, bagepulver, sorte oliven, modellervoks, fed
engelsk lakrids og total tæt i aromaerne. Det er tæt og mørkt.
Smagen:
I munden er vinen virkelig næsten tyktflydende, sort væske og
det sætter sig på tænderne med fede tanniner.
|
|
|