Til forsiden  
 

Vinklubbens Ud-af-huset-arrangement bliver til

Fredag den 30. august 2024.

Der er afgang fra Museumspladsen i Ringkøbing klokken 18.15. 
Der er også opsamling ved Fjordcentret.

Pris for denne aften:

Medlemmer: 400 kroner—Gæster 700 kroner

Se billeder fra aftenen her

 

Sandgaarden i Søndervig

I Vestjylland, hvor du kan opleve naturen med de store vidder og fjerne horisonter - et stenkast fra de unikke klitter og Vesterhavet i Søndervig, finder du Sandgaarden. Restaurantens indretning er enkel og smagfuld. Den kendte danske designer Finn Juhl’s smukke møbler og malerier af kunstneren Bente Merrild, giver stedet en unik personlighed. Den hyggelige atmosfære og nærværende personale, er med til at sætte stemningen i restauranten.

Sandgaarden med indehaver og kok Lars Pinholt ved roret, drives først og fremmest af passion for faget. Lars har en særlig kærlighed til det franske køkken, som restaurantens værdier er bygget op omkring. Til god mad hører god vin. Lars Pinholt har gennem mange år opbygget en solid viden og ikke mindst interesse for de ædle dråber. Det har bragt ham langt omkring efter helt sublime vine til Sandgaarden’s smukke vinkælder og gæster. Sandgaardens restaurantchef og sommelier gør sammen med et team af dygtige og dedikerede medarbejdere, altid deres yderste for, at gæsterne får en helt særlig oplevelse.

(Fra sandgaarden.dk)

Til arrangementet serverer Sandgaarden en vinmenu, der er fire planlagte vine og en overraskelse før og efter de fire vine, så seks vine i alt.

De planlagte vine kommer fra huset Mas Becha.

Mas BECHA er en 60 hektar stor ejendom i det sydlige Frankrig, tæt på den spanske grænse. Vingården er plantet på 3 bakker mellem 180 ft og 300 ft højde præget af nærheden til Pyrenæerne og Middelhavet.

Charles PEREZ har drevet ejendommen siden 2008 på økologisk vis, og hans etiketter er dedikeret til familiemedlemmer, tegnet hvert år af en ny kunstner

Afgrænset af den spanske grænse repræsenterer Aspres den ofte glemte region Roussillon, syd for Perpignan. Dens egen appellation "Côtes du Roussillon Villages Les Aspres" blev først gjort officiel i 2004.

Mas Becha classique blanc

Denne hvidvin er lavet på 60% Grenache Blanc, 40% Vermentino.

Den er kendt for sin lethed, friskhed og frugtighed, som kommer fra et middelhavsklima og kalkholdig jord.

Classique blanc har en lys, strågul farve.

I næsen: en duftende aroma af citrusfrugter, hvide blomster og urter.

Smagen: Ganen er tør, livlig og harmonisk med en behagelig finish.

 

Mas Becha classique rosé

Denne rosé er lavet af druerne Syrah og Grenache.

Ca. 10% af vinen lagres på barriques.

Smagen: De 10 % lagret vin giver roséen en unik, meget bæragtig, næsten marmeladeagtig smag.

Den fremstår saftig og velstruktureret, med støttende syre og meget lidt fin tannin.

På finishen kan du finde den varme bærfrugt og en klar aroma af moden grapefrugt.

I næsen: En sød bærduft understøttes af en intens citrusaroma.

Alt i alt en rosé med karisma.

 

Mas Becha classique rouge

Lavet på 60% Syrah, 20% Grenache og 20% Mourvèdre, altså et helt klassiske blend.

Lagret på ståltanke og uden brug af egefade.

I næsen er vinen lidt tilbagetrukket og diskret. Der er brombær, solbær, lakrids, kul, sorte oliven, peber og der er en vis friskhed over vinen.

Smagen er til gengæld langt mere kompleks og givende ... virkelig flot frugt og man smager ganske meget af frugten i vinen.

Det er flot balanceret og koncentreret med en pæn syre samt peber, som begge er med i en lang eftersmag.

Stramt, flot komponeret og lækker smag, der klart har referencer til vine fra Rhône.

 

 

Mas Becha excellence rouge

Klassisk blend, med Syrah i førersædet, da det består af 80% Syrah, 10% Grenache samt 10% Mourvèdre, som er høstet med et meget beskedent udbytte på sølle 20 hektoliter pr. hektar.

Til trods for, at det er en af husets røde top-vine, så er den lavet helt uden lagring på eg.

Vinen er således både vinificeret og lagret kort tid på rustfrie ståltanke, men er derudover lagret 1 år på flaske inden frigivelse.

Næsen er fed og mørk frugt, solbær, enebær, mejeri, tørret kød, beef jerky, asfalt, bagepulver, sorte oliven, modellervoks, fed engelsk lakrids og total tæt i aromaerne. Det er tæt og mørkt.

Smagen: I munden er vinen virkelig næsten tyktflydende, sort væske og det sætter sig på tænderne med fede tanniner.