Til forsiden  
 

 

Furesø Vine med Ole Brødholt

Torsdag den 21. november 2024 klokken 19.00 i

Multisalen, Vesterhavshallen, Kongevejen 54, Ringkøbing

Pris for denne aften: 
Medlemmer 250 kroner—Gæster 350 kroner

Der serveres ribbensteg og risalamande

Medbring et rødvinsglas, et portvinsglas, vandglas, tallerken 
og bestik.


Se billeder fra aftenen

FURESØ VINE er siden 1998 er leverandør af personlig udvalgte kvalitetsvine hovedsageligt fra Italien. Vi leverer til restauranter, specialhandlen samt virksomheder.

Den store passion for italienske vine fik jeg i min tid som salgsdirektør hos Remy. Jeg har et indgående kendskab til restaurations- og vinbranchen siden 1971, hvor jeg blev uddannet tjener på Søllerød Kro. Jeg har været salgsdirektør i det der i dag hedder Bacardi Martini og Remy Danmark, hvor jeg sammenlagt var i over 20 år. Flere gange om året er vi på vinrejser. Der finder vi vine man ellers ikke ville se herhjemme, da det ofte er mindre vingårde med en begrænset - men spændende produktion. Vi går efter smag, optimale dyrkningsmetoder - meget gerne økologisk og biodynamisk dyrkning - og selvfølgelig pris. Ingen af de vine, vi forhandler, kan købes i supermarkeder.

(Fra Furesø Vines hjemmeside)

 

Aftenens vine:

Palio Montepulciano             159 kroner - 85 kroner.

Appassimento                          149 kroner - 75 kroner.

Fillipino Barbaresco               449 kroner - 225 kroner.

Massaro Ripasso                     240 kroner - 130 kroner.

Monte Casale Amarone       495 kroner - 250 kroner.

Lord Pietro 10 års Tawny     269 kroner - 135 kroner.

Pris 1 er Furesø Vines vejledende pris, pris 2 er aftenens pris med moms.

Leveres i kasser af 6 - 10 års Tawny kan købes enkeltvis.

 

 

 

Palio Montepulciano

 

Alkohol: 13,5%

Årgang: 2021

Druer: Montepulciano

Farve: Flot dybrød/violet

Serveres ved 8-10°.

Velegnet til: Rødt kød, grøntsager og ost

Smag: Forholdsvis kraftig, harmonisk med mange smagsnuancer.

”Flemming Hvelplund” skrev i Alt for Damerne 2005: Vinen er lavet af Italiens bedste vinmager Romeo Taraborrelli. Han accepterer kun at arbejde med de bedste druer og bruger altid små nye træfade til lagringen.

Resultatet er en elegant, velopdraget, moderne vin med stil i perfekt harmoni.

En rødvin til alt og en vin alle vil forstå at sætte pris på.

 

 

Appassimento

 

Alkohol: 17%

Druer: 50% Negroamaro – 50% Primitivo

Farve; Intens lilla farve med granat.

Serveres ved 16-18°C°.

Velegnet til: Rødt kød, vildt og stege. Lam

Smag: Fyldig, stor og rund med modne røde frugter, blødhed og smag i balance.

Resultatet er en fuld afrundet vin, ikke sød som mange Appassimento, mere kraft fuld.

17 % alkohol, der er godt interegreret. Tanniner i balance, god frugt, der ikke er kun er smag af egetræ. Kompleks og tilfredsstillende.

 

 

Fillipino Barbaresco

Alkohol: 14,5%

Årgang: 2016

Druer: 100% Nebbiolo

Farve: Intens granatrød

Serveres ved 18-20°

Velegnet til: Kødretter, gerne krydrede og fyldige oste

Smag: Tæt og elegant, samtidig intens og fyldig.

 

Vinhuset Filippino har hjemme i byen Neive 12 km. fra Alba i Piemonte og har produceret vine siden det tidlige 19. århundrede. Først i 50’erne kom familiens navn på labels, da man valgte egen produktion frem for at videresælge druerne til andre producenter. Elio Filippino varetager i dag vinproduktionen. Produktionen af familiens røde vine sker næsten udelukkende på Piemonte druesorterne Nebbiolo (Barolo, Barbaresco) og Barbera (Barbera d’Alba).

 

 

 

Massaro Ripasso

Alkohol: 14,5%

Årgang: 2021

Druer: Corvina og Corvinone, Rondinella, Molinara.

Farve : intens Rubinrød med violette refleksioner

Serveres ved 8°.

Velegnet til: Alt fyldt pasta, stegt kød, vildt og skarp moden ost.

Smag: Kompleksitet, der fra næsen bekræftes i munden, med yderligere krydderier og en velsmagende finish, der minder om mineralet og mandel. Mini producent med kun 24000 flasker produceret om året! Massaro er en miniput vingård, som kun laver Valpolicella Classico, Ripasso og Amarone. Frugt og finesse i højsædet. men med alle smagsnuancerne.

 

Massaro’s Ripasso produceres på den traditionelle ”Ripasso-metode, hvor druerne blandes med de resterende tørrede Amarone druer. Håndplukkede druer lægges til tørring inden de presses. Efter første presning produceres efter ”Ripasso-metoden” hvor den første presning blandes med skallerne fra Amaronen og vinens anden gæring går i gang. Til sidst lagring på fransk eg i godt 1 år før aftapning på flaske.


Massaros Ripasso har en lang familiehistorie. Vingården, hvor vinen bliver produceret, er grundlagt i 1950’erne af den nuværende ejer Valentino Corsis’ bedstefar. Han drev en lille gård med planteavl, men havde samtidig et stort hjerte for vin.

Det blev først realiseret af sønnen Quirino Corsi, da han, sammen med sin kone, overtog gården. I 1996 opkøbte de vinmarker. Deres søn Valentino Corsi, den nuværende ejer, grundlagde i 1998 Massaro, som det ser ud i dag. Men det var først i 2015, at Valentino sammen med sine sønner Alberto og Nicola kunne præsentere deres allerførste vin på markedet. Denne fantastiske Ripasso er et storslået resultat af 3 generationers passion.

 Massaros 5 hektar ”store” vinhus ligger 25 kilometer nord for Verona.  

Monte Casale Amarone

Alkohol: 15,5Årgang: 2018

Druer: 75 % Corvina 20 % Rondinella 5 % Molinara.

Serveres ved 18°

Velegnet til: Rødt kød, vildt og oste.

 

Smag: Harmonisk, fyldig og rund.

Azienda Monte Casale: Historien om familiens vinbrug starter i 1932 på de frugtbare bakker bag ved Lasize ved Gardasøen.

I 1998 indviede de et nyt produktionsanlæg komplet med nyt vinfremstillingsudstyr, herunder tappeanlæg, salgskontor og vinbar.

I dag videreføres og udvikles familiens vingård af nye generationer. Man har i dag 20 hektar, som dyrkes i respekt for naturen, og som frembringer en bred portefølje af vine.

 

Italienske vindistrikter:  Fra Vinlex.dk

Abruzzo (M)

Apulien (P)

Basilicata (Q)

Calabrien (R)

Campanien (O)

Emilia Romagna (H)

Friuli-Venezia Giulia (E)

Lazio (L)

Ligurien (G)

Lombardiet (C)

Marche (K)

Molise (N)

Piemonte (B)

Sardinien (T)

Sicilien (S)

Toscana (I)

Trentino-Alto Adige (D)

Umbrien (J)

Valle d'Aosta (A)

Veneto (F)