Furesø
Vine med Ole Brødholt
Torsdag
den 21. november 2024 klokken 19.00 i
Multisalen,
Vesterhavshallen, Kongevejen 54, Ringkøbing
Pris for denne aften:
Medlemmer 250 kroner—Gæster 350 kroner
Der serveres ribbensteg og risalamande
Medbring et rødvinsglas, et portvinsglas, vandglas, tallerken
og bestik.
Se billeder fra aftenen
FURESØ
VINE er siden 1998 er leverandør af personlig udvalgte
kvalitetsvine hovedsageligt fra Italien. Vi leverer til restauranter,
specialhandlen samt virksomheder.
Den store passion
for italienske vine fik jeg i min tid som salgsdirektør hos Remy. Jeg har
et indgående kendskab til restaurations- og vinbranchen siden 1971, hvor
jeg blev uddannet tjener på Søllerød Kro. Jeg har været salgsdirektør
i det der i dag hedder Bacardi Martini og Remy Danmark, hvor jeg
sammenlagt var i over 20 år. Flere gange om året er vi på vinrejser.
Der finder vi vine man ellers ikke ville se herhjemme, da det ofte er
mindre vingårde med en begrænset - men spændende produktion. Vi går
efter smag, optimale dyrkningsmetoder - meget gerne økologisk og
biodynamisk dyrkning - og selvfølgelig pris. Ingen af de vine, vi
forhandler, kan købes i supermarkeder.
(Fra
Furesø Vines hjemmeside)
Aftenens
vine:
Palio
Montepulciano
159 kroner - 85 kroner.
Appassimento
149 kroner - 75 kroner.
Fillipino
Barbaresco
449 kroner - 225 kroner.
Massaro
Ripasso
240 kroner - 130 kroner.
Monte
Casale Amarone 495 kroner - 250
kroner.
Lord
Pietro 10 års Tawny 269 kroner - 135 kroner.
Pris
1 er Furesø Vines vejledende pris, pris 2 er aftenens pris med moms.
Leveres
i kasser af 6 - 10 års Tawny kan købes enkeltvis.
|
Palio
Montepulciano
Alkohol: 13,5%
Årgang: 2021
Druer: Montepulciano
Farve: Flot dybrød/violet
Serveres ved 8-10°.
Velegnet til: Rødt kød, grøntsager og ost
Smag: Forholdsvis kraftig, harmonisk med mange smagsnuancer.
”Flemming Hvelplund” skrev i Alt for Damerne 2005: Vinen
er lavet af Italiens bedste vinmager Romeo Taraborrelli. Han
accepterer kun at arbejde med de bedste druer og bruger altid små
nye træfade til lagringen.
Resultatet er en elegant, velopdraget, moderne vin med stil
i perfekt harmoni.
En rødvin til alt og en vin alle vil forstå at sætte pris
på.
|
|
Appassimento
Alkohol: 17%
Druer: 50% Negroamaro – 50% Primitivo
Farve; Intens lilla farve med granat.
Serveres ved 16-18°C°.
Velegnet til: Rødt kød, vildt og stege. Lam
Smag: Fyldig, stor og rund med modne røde frugter, blødhed
og smag i balance.
Resultatet er en fuld afrundet vin, ikke sød som mange
Appassimento, mere kraft fuld.
17 % alkohol, der er godt interegreret. Tanniner i balance,
god frugt, der ikke er kun er smag af egetræ. Kompleks og
tilfredsstillende.
|
|
Fillipino
Barbaresco
Alkohol: 14,5%
Årgang: 2016
Druer: 100% Nebbiolo
Farve: Intens granatrød
Serveres ved 18-20°
Velegnet til: Kødretter, gerne krydrede og fyldige oste
Smag: Tæt og elegant, samtidig intens og fyldig.
Vinhuset Filippino har
hjemme i byen Neive 12 km. fra Alba i Piemonte og har produceret
vine siden det tidlige 19. århundrede. Først i 50’erne kom
familiens navn på labels, da man valgte egen produktion frem for
at videresælge druerne til andre producenter. Elio Filippino
varetager i dag vinproduktionen. Produktionen af familiens røde
vine sker næsten udelukkende på Piemonte druesorterne Nebbiolo
(Barolo, Barbaresco) og Barbera (Barbera d’Alba).
|
|
Massaro
Ripasso
Alkohol: 14,5%
Årgang: 2021
Druer: Corvina og Corvinone, Rondinella, Molinara.
Farve : intens Rubinrød med violette refleksioner
Serveres ved 8°.
Velegnet til: Alt fyldt pasta, stegt kød, vildt og skarp
moden ost.
Smag: Kompleksitet, der fra næsen bekræftes i munden, med
yderligere krydderier og en velsmagende finish, der minder om
mineralet og mandel. Mini producent med kun 24000 flasker
produceret om året! Massaro er en miniput vingård, som kun laver
Valpolicella Classico, Ripasso og Amarone. Frugt og finesse i højsædet.
men med alle smagsnuancerne.
Massaro’s
Ripasso produceres på den traditionelle ”Ripasso-metode, hvor
druerne blandes med de resterende tørrede Amarone druer. Håndplukkede
druer lægges til tørring inden de presses. Efter første
presning produceres efter ”Ripasso-metoden” hvor den første
presning blandes med skallerne fra Amaronen og vinens anden gæring
går i gang. Til sidst lagring på fransk eg i godt 1 år før
aftapning på flaske.
Massaros Ripasso har en lang familiehistorie. Vingården, hvor
vinen bliver produceret, er grundlagt i 1950’erne af den nuværende
ejer Valentino Corsis’ bedstefar. Han drev en lille gård med
planteavl, men havde samtidig et stort hjerte for vin.
Det
blev først realiseret af sønnen Quirino Corsi, da han, sammen
med sin kone, overtog gården. I 1996 opkøbte de vinmarker. Deres
søn Valentino Corsi, den nuværende ejer, grundlagde i 1998
Massaro, som det ser ud i dag. Men det var først i 2015, at
Valentino sammen med sine sønner Alberto og Nicola kunne præsentere
deres allerførste vin på markedet. Denne fantastiske Ripasso er
et storslået resultat af 3 generationers passion.
Massaros
5 hektar ”store” vinhus ligger 25 kilometer nord for Verona.
|
|
Monte
Casale Amarone
Alkohol: 15,5Årgang: 2018
Druer: 75 % Corvina 20 % Rondinella 5 % Molinara.
Serveres ved 18°
Velegnet til: Rødt kød, vildt og oste.
Smag: Harmonisk, fyldig og rund.
Azienda Monte Casale: Historien om familiens
vinbrug starter i 1932 på de frugtbare bakker bag ved Lasize ved
Gardasøen.
I 1998 indviede de et nyt produktionsanlæg komplet med nyt
vinfremstillingsudstyr, herunder tappeanlæg, salgskontor og
vinbar.
I dag videreføres og udvikles familiens vingård af nye
generationer. Man har i dag 20 hektar, som dyrkes i respekt for
naturen, og som frembringer en bred portefølje af vine.
|
|
Italienske vindistrikter:
Fra Vinlex.dk
|