Til forsiden  
 

 

 

Vinklubbens ud af huset arrangement

Fredag den 8. september 2022 klokken 19.00 på

Hølletvej 1, Stauning

Pris for denne aften:

Medlemmer 350 kroner—Gæster 450 kroner

Der serveres små italienske retter.


Se billeder fra aftenen her.

Bussen afgår fra Museumspladsen i Ringkøbing klokken 18.30. Der vil være opsamling ved Fjord-centret på Vellingvej og ved Strandkanten.

Om Juhl & Agger:

Juhl & Agger er et snart 10 år gammelt vin- og delikatessefirma, opstået primært for at maskere eget forbrug, sekundært for at kunne rejse skattefinansieret til Italien et par gange om året.

Vi har en ret pragmatisk tilgang til vin : vi køber udelukkende det, vi selv kan lide. Det er altovervejende italiensk vin, vi importerer (med tysk riesling som en betragtelig undtagelse). Mangfoldigheden i den italienske vinverden tiltaler os - og vi går ikke nødvendigvis efter de kendte distrikter og velrenommerede vine. Oftest er det små vingårde, vi får kontakt med - det betyder også, at de folk, vi møder, er dem, der faktisk dyrker jorden og laver vinen. De ved derfor præcist, hvad der foregår på deres gård - og stoltheden over vinene lyser ud af dem.

Vi har valgt vinene til jeres smageaften for at illustrere den mangfoldighed - der er fra mange regioner og med forskelle i alder, druer og produktionsmåder.

I øvrigt er Juhl & Agger et udpræget hobbyprojekt, Anders Juhl har til daglig destilleriet Lowlands (på samme adresse) - her bliver der bl.a. fremstillet gin og snaps. Henrik Agger arbejder som fysioterapeut.

Menuen fra Juhl & Agger:

Menuen er med et vist forbehold - vi bruger gerne hvad der lige er i sæson og hvad vi i øvrigt kan få fat i, men noget a la :

Ristet surdejsbrød med god olivenolie og salt

Brandade de Morue (torske/kartoffelmos med oliven og rucola)

Andeleverpate med cornichoner

Toscansk skinke og pølse med pesto og artiskokcreme

Cassoulet (sammenkogt ret med confiteret and, bacon, fennikelpølser, bønner og tomat). Tung smag til at matche de kraftige rødvine.

Ost

Godt med surdejsbrød og Arla Unika smør

Aftenens vine:

Priser fra Juhl & Agger:

De nævnte priser er hhv. stykpris og stykpris ved kassekøb.

Vi giver ikke yderligere nedslag på smageaftenen, til gengæld har vi en pulje vine (rester, vareprøver, beskadigede etiketter mm) - for hver kasse I køber må I vælge en fra den pulje (og der er altså gode vine iblandt)

Von der Ley 2021, Paulinshof, Mosel, Tyskland, 159/139 kroner

Canapale 2021, Centanni, Marche, Italien, 175/149 kroner

Le Grive 2020, Forteto della Luja, Piemonte, Italien, 199/169 kroner

Montefloris 2021, Centanni, Marche, Italien, , 165/139 kroner

Lavico 2015, Amiata, Toscana, Italien, 219/189 kroner

24 Carati 2019, Antonini, Abruzzo, Italien, 219/189 kroner

 

Von der Ley 2021, Paulinshof, Mosel, Tyskland

Sprød og rank riesling fra en kølig årgang. Udtalt mineralitet fra skifer-jordene omkring Brauneberg. Fantastisk alsidig madvin.

 

 

 

Canapale 2021, Centanni, Marche, Italien

Lavet af senthøstede Pecorinodruer, som gæret helt ud, så den er tør, men meget rig og fyldig i duft og smag. Ikke fadlagret, men har lidt af den samme cremethed, som mange fadlagrede hvidvine har.

 

 

 

Le Grive 2020, Forteto della Luja, Piemonte

Smuk og saftig vin, overvejende på Barbera, men med ca. 20 % Pinot Noir. Fadlagret i ca. 10 måneder. Meget elegant vin med stort gemmepotentiale.

 

 

Montefloris 2021, Centanni, Marche, Italien

Ung rødvin på et mix af lokale druer. Tæt og mørk farve, god tyngde i smagen, som er blød og afrundet.

 

Lavico 2015, Amiata, Toscana, Italien

Ren Sangiovese lavet for foden af vulkanen Amiata lige sydvest for Brunello området. Klare mindelser om Brunello i den virkeligt gode årgang 2015, som er fint moden og drikkeklar nu.

 

24 Carati 2019, Antonini, Abruzzo, Italien

En knytnæve af en vin på ren Montepulciano med fadlagring. Blæksort og heftig, men i meget fin balance.