Til forsiden  
 

 

 

Vinklubbens næste arrangement er lidt nørdet:

"En aften med Pinot"

v/ Prop & Pagne, Lemvig

Torsdag den 2. februar 2023 klokken 19.00 i nye lokaler

Multisalen, Vesterhavshallen, Kongevejen 54, Ringkøbing

Pris for denne aften: Medlemmer 300 kroner—Gæster 400 kroner

Der serveres pølsebord og ost

Medbring to vinglas, fx et Riedel Pinot-glas, vandglas, tallerken og bestik.


Se billeder fra aftenen

Bag Prop & Pagne står Mikael Kvist Laursen:

Den 8. august 2021 åbnede jeg vinbutikken Prop & Pagne i Lemvig. Jeg havde drømmen om at skabe en vinbutik i øjenhøjde, hvor tingene nogle gange gøres lidt anderledes.

Jeg importerer vin selv fra blandt andet Tyskland, Frankrig og Italien og har også danske underleverandører for at have et bredt sortiment.

Jeg er drevet af kærlighed til den gode smag og passionen for at gå på opdagelse i vinens kæmpe univers. Denne passion håber jeg altid skinner igennem, når du besøger min butik, eller jeg afholder vinsmagning.

Jeg har udover butikken også webshop på propogpagne.dk og afholder en årlig vinfestival i Lemvig. I 2023 afholdes festivalen i pinseweekenden. Også her fokuserer jeg på hyggelig stemning og ekstra oplevel-ser.

Jeg håber, vi ses til en hyggelig aften den 2. februar.

Aftenens vine, alle otte lavet på Pinot-druer:

Blanc d'Noir (Cremant d'Alsace) - Andre Regin
Normalpris: 149,-

Pris på aftenen: 119,-

Pinot Blanc - Weingut Frey
Normalpris: 119,-
Pris på aftenen: 90,-

(Pinot) Auxerrois - Kuentz-Baz
Normalpris: 169,-
Pris på aftenen 160,-

Pinot Noir 2019 - Weingut Frey
Normalpris: 148,-

Pris på aftenen: 120,-

Pinot Noir 2019 - La Tour Blanche
Normalpris: 168,-

Pris på aftenen: 130,-

Pinot Noir Cote d'Or - Domaine Poulleau Pere et Fils
Normalpris: 220,-

Pris på aftenen: 175,-

Pinot Noir Sommerwende 2018 - Weingut Frey
Normalpris: 225,-

Pris på aftenen: 190,-

Pinot Noir Berenauslese 2018 - Weingut Frey
Normalpris (37,5 cl): 169,-

Pris på aftenen: 125,-

 

Pinot blanc er en lys drue, der benyttes til hvidvin. Den er en genetisk mutation af Pinot noir, som er genetisk ustabil, og der vil lejlighedsvis opleves mutationer, hvor en vinstok bærer røde druer med undtagelse af en stok, som bærer lyse druer.

Pinot noir er den mest anvendte røde drue til produktion af vin. Den kendes også under navne som Spätburgunder og Blauburgunder. Den er kendt som en vanskelig drue, der kræver ret specifikke og ikke for varme vækstbetingelser.

Bemærk at det ikke er alle vine, der kan findes på Prop&Pagnes webshop. Derfor er der ikke fotos af alle aftenens vine.

 

Blanc d'Noir (Cremant d'Alsace) - Andre Regin

En vinsmagning starter med bobler. Vi hilser på hinanden med en hvid en af slagsen lavet på ren Pinot Noir. Derfor finder vi krop og en lidt tungere sag at danse med.

Druerne presses blidt for at beholde smag. Herefter fyldes saften på trykregulerede gæringsstanke. Efter gæringen tappes vinen på flasker, hvor den ældes i 15 måneder. Servering: Server ved 5-6 grader som aperitif og til fisk/skaldyr

Domaine André Regin er vores vinhus fra skønne Alsace og den hyggelige by Wolxheim 20 km vest for Strasbourg. Her har familien dyrket vin siden den første del af 1900-tallet, hvor vingården blev grundlagt af Joseph Regin født i 1891.

I dag styres vinhuset André Regin af Andrés søn Thomas og svigerdatter. Denne unge ønolog er superpassioneret og vi mærker tydeligt hans engagement og ordentlighed. Huset ejer godt 9 hektar fordelt på cirka 40 parceller – de fleste omkring byen Wolxheim og nogle i naboområdet mellem Avolsheim og Molsheim.

 

 

 

 

Pinot Blanc - Weingut Frey

Denne hvide tysker er virkelig en charmerende sag. Let blomstret og venlig i sma-gen. Ingen tvivl om at den kan drikkes alene, men hvad med mad? Denne Pinot Blanc også kaldet Weisser Burgunder håndhøstes. Kold maceration op til 6 timer og spontan fermentering. 90% Rustfrit ståltanke og 10% Franske egefade. Denne Weißer Burgunder har klare noter af abrikos og melon. Fløjlsagtig og røget afslutning.

 

 

(Pinot) Auxerrois - Kuentz-Baz

Jeg er for nylig begyndt at interessere mig for denne druesort, der ikke er lige sådan at finde i alle supermarkeder. Dens forvirrende navn er i modsætning til dens simple tilgang til smag: Let fedme, blomster og syre. Lige som det skal være. På samme tid ukompliceret og komplekst sammensat.

I Alsace er Auxerrois ofte blevet betragtet som en "fylde-drue", som giver stort udbytte, men til gengæld en ret neutral smag. Når Auxerrois bliver dyrket på så fremragende (biodynamiske) vinmarker som det er tilfældet hos Kuentz-Bas, og når udbyttet bliver holdt på 30 hl./ha, kan vinen blive så god, at den sagtens kan stå for sig selv. Kuentz-Bas' unge kældermester synes i hvert fald, at den Auxerrois han kan lave, fortjener bedre end at blive blandet med fx Pinot Blanc. Vinen er modnet "sur lie" i 10 mdr. på store, ældre egefade.

I duften er vinen meget åben med nuancer af hvide, vilde blomster, syltede citrusfrugter, ferskner og abrikoser. I smagen finder man også smørrede toner af mandler og vanilje, men vinen har samtidig en rigtig god struktur og friskhed, som giver disse fede toner modspil. Den slutter med en lang og charmerende eftersmag og en kompleksitet, som er enestående for denne drue. Prøv denne Auxerrois til fjerkræ eller kalv i hvide saucer, til fisk eller skaldyr og til hvidskimmeloste.

 

 

 

 

Pinot Noir 2019 - Weingut Frey

Vi starter de røde ud med en tysk økologisk Pinot Noir fra 2019. Der er lette strøg fra den tyske stil, men samtidigt en krydret afslutning med hint af sort peber. Kold maceration i 5 dage og fermentering på skind i 12 dage. Modnet i 14 måneder i brugte franske egefade. Intens og kraftfuld Pinot Noir med stor kompleksitet og struktur. Fin aroma af vidunderligt modne surkirsebær, teblade og en anelse mocca. På ganen er der friskhed og velintegrerede silkeagtige tanniner.

 

Pinot Noir 2019 - La Tour Blanche

Min beskrivelse:

 Vi tager lidt vestpå fra Rheinhessen og ind i Alsace. Hvad gør det lidt mildere klima for Pinot Noir'en`? Her får man en anderledes Pinot Noir end i Bourgogne og Tyskland.

Lang beskrivelse:

Et fantastisk ejendom og vinmark i den berømte by Riquewihr, der har været i Klack-familien siden 1628. Det drives nu af Daniel Klack på en biodynamisk basis, der respekterer miljøet, mens de succesfuldt kombinerer både traditionelle og moderne praksis. Daniels Pinot Noir gæres og modnes i smukke gamle kældre ved hjælp af 100 år gamle egfade, der indeholder op til 3.000 liter. Flasket i den traditionelle Alsaceflaske er vinen rubinrød med fristende aromaer af modne kirsebær. Sort currants og violer med hints af krydderier og velintegreret eg. En frisk og elegant vin med bløde tanniner, god længde og med den "X-faktor", der kun kommer med Pinot Noir.

 

 

Pinot Noir Cote d'Or - Domaine Poulleau Pere et Fils

Vi bryder alle regler og åbner en rød bourgogne fra 2021. Sig det ikke højt til nogen.

Druerne til vinen står på vinmarker i Volnay, Meursault og Savigny-lès Beaune - stokkene er i gennemsnit 50 år gamle. Druerne høstes manuelt og inden frigivelse har vinen ligget på fad i 12 måneder. Thierry og Florence Poulleau driver i dag gården efter at Thierrys far gik på pension i 1996.

 

 

 

 

 

Pinot Noir Sommerwende 2018 - Weingut Frey

Hvad sker der, når man kombinerer en tør og varm sommer med lækker tysk undergrund og dygtige vinmagere. Man får noget unikt og kraftfuldt kan jeg afsløre.

Efter en super sommer håndplukkes Pinot Noir fra de bedste marker. Kold maceration i 5 dage og fermentering på skind i 12 dage. Modnet i 18 måneder i nye og brugte franske egfade. Flasket ufiltreret. Denne Pinot Noir har smag af bær og mørke kirsebær. Bløde tanniner og krydrede noter fører til en langvarig afslutning.

 

 

 

Pinot Noir Berenauslese 2018 - Weingut Frey

Den tørre sommer gjorde høsten særlig travl for familien Frey. Der var en mark med Pinot Noir, der ikke nåede at blive høstet tids nok til rødvin. Men de lod den hænge, og producerede som eksperiment den Berenauslese. Det er virkelig en læskende og smagfuld sag.

Pinot Noir-druerne vokser på en mineralholdig jord med et højt indhold af kalksten. Pinot Noir Beerenauslese har vidunderlige smag af tørret fersken, abrikos og exotisk mango. Den intense sødme og fulde krop gør Pinot Noir BA til en uovertruffen dessertvin. Beerenauslese kan kun høstes i visse årgange. Perfekte tørrede druer skal plukkes og udvælges for hånd. Gæret i rustfrit stål for at bevare den uovertrufne smag. Syren og den resterende sødme holder vinen ung og frisk, så den kan lagres i op til 30 år. Nyd vinen alene eller parret med cremede desserter. For at opdage den fulde rigdom af smage er den bedst serveret mellem 6-9°C.

 

 

 

Var du med til vinklubbens glassmagning og derfor er den lykkelige ejer af et Riedel Pinot-glas, så er det jo oplagt at tage det glas med til ”En aften med Pinot”.