Til forsiden  
 

   

 

 

Vinklubbens næste arrangement er italienske vine fra

Italienske Vine & Delikatesser i Galten

Torsdag den 16. november 2023 klokken 19.00 i

Multisalen, Vesterhavshallen, Kongevejen 54, Ringkøbing

Pris for denne aften: Medlemmer 200 kroner—Gæster 300 kroner

Der serveres ribbensteg og risalamande

Medbring to vinglas, vandglas, portvinsglas, to tallerkner og bestik incl. ske!

Tilmelding af gæster eller evt. afbud

senest mandag den 13. november 2023 klokken 20.00

til formanden på mail: formand@druekernen.dk

Oktobers vinsmagning bliver med Daniel Daustrand, 
der driver Vinspecialisten i Nygade i Ringkøbing.

 

Bag aftenens vinsmagning står:

Italienske Vine & Delikatesser ApS i Galten

Mål: At samle så mange små italienske vingårde, lokale delikatesser & specialiteter samt event & oplevelsesrejser som muligt i et univers.

Grundfilosofi: Udelukkende at have en høj naturlig kvalitet og alt fremstillet efter gamle familietraditioner/metoder, med en respekt for håndværket, lokalområdets tradition/historie samt naturen & jorden.

Passioneret kvalitet - lavet med respekt - til en fair pris

De kærligste hilsener

Familien bag Italienske vine & delikatesser ApS

Michael, Pia, Christopher, Caroline & Laura

https://italienskevineogdelikatesser.dk

Aftenens vine er: (De nævnte priser er per flaske)

Essenza Pinot Grigio 2022, 75 kroner

Diana Derthona Tortonesi Timorasso DOC 2020, 165 kroner

Opera Prima Rosso Piemonte DOC 2020, 100 kroner

Visconte Barbera DOC 2019, , 100 kroner

GASA Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC 2018, 135 kroner

Pianirossi Maremma Toscana IGT 2011, 175 kroner

Herunder de italienske vindistrikter. Aftenens gæst har leverandører fra Veneto, Piemonte, Toscana & Marche Se mere på :

https://italienskevineogdelikatesser.dk

Her kommer der en kort beskrivelse af vinene. Det er ikke alle vinene, som findes på firmaets hjemmeside. Derfor er der ikke billeder af alle flasker.

Hvidvine:

Essenza Pinot Grigio 2020

Drue: Pinot Grigio

Vingård: Ciabot 1896 – Famiglia Fia

Dyrket i Piemonte

Modnet i ståltanke og i flasken

 

 

Diana Derthona Tortonesi Timorasso DOC 2020

Drue: Timorasso (kaldet den hvide Barolo)

Vingård: Ciabot 1896 – Famiglia Fia

Dyrket i Viguzzolo - Piemonte

Modnet:

3 mdr. i ståltanke

12 mdr. i egetræstønder

3 mdr. i flasken

 

 

 

Rødvine:

Opera Prima Rosso Piemonte DOC 2020

Druer: Barbera, Dolcetto & Nebbiolo

Vingård: Ciabot 1896 – Famiglia Fia

Dyrket i Doglianese Hills - Piemonte

Modnet:

18 mdr. i egetræstønder

3 mdr. i flasken

 

 

Visconte Barbera DOC 2019

Drue: Barbera

Vingård: San Rustico 1870

Dyrket i Marano di Valpolicella – I hjertet af Valpolicella Classico området

Modnet:

20 mdr. i Barrique & Tonneaux af fransk eg.

 

GASO Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC 2018

Druer: Corvina, Corvinone, Rondinella & Molinara.

Modnet 24 måneder i slovenske og franske egetræsfade.

Dyrkes: Efter de traditionelle lokale metoder nord for Verona i Valpolicella Classico området som er en del af Veneto Regionen.

Vi anbefaler:

Velegnet til: bøf, steg, grillretter og ost.

Serveres ved: 16 til 18 grader C.

Åbnes 30 til 60 minutter før den skal nydes.

Smag: En let men smagfuld vin med en god behagelig eftersmag.

Lidt om fremstillingen:

Efter en nøje vurdering håndhøstes druerne og sorteres på det mest optimale tidspunkt. Tidspunktet kan variere fra år til år, men generelt er det fra slutningen af september til begyndelsen af oktober. Herefter kvases druerne og gennemgår første gæring (maceration), som varer cirka 7 til 8 dage med mindst 4 omrøringer pr. dag. Herefter presses saften ud af mosten og hviler indtil anden gæring. I februar/marts under anden gæring hældes Ripassoen sammen med kvaset fra Amaronen, hvor det ligger sammen i cirka 2 uger. Ripasso er opkaldt efter navnet på denne gamle lokale teknik "Ripassare" som betyder "passere igen" - man lader den friske Ripasso passere igennem kvaset fra Amaronen.

 

Pianirossi Maremma Toscana IGT 2011

Drue: Petit Verdot, Cabernet Sauvignon & Montepulciano

Vingård: Tenuta Pianirossi

Dyrket i Maremma bakkerne i Toscana

Modnet:

16 mdr. i Tonneaux af fransk eg

Velegnet til: bøf, steg, grillretter og ost.

Serveres ved: 16 til 18 grader C.

Åbnes 30 til 60 minutter før den skal nydes.

Smag: En smagfuld vin med god balance & kompleksitet - en god behagelig eftersmag.

Barrique(s)

Egetræsfad der stammer fra Bordeaux, men som er meget udbredt i Italien. Det indeholder oftest 225 liter, men man kan også støde på betegnelsen for fade på op til 800 liter (se Fusto). Når fadet er helt nyt tilfører det vinen kraftige og let genkendelige aromaer og tanniner. Foruden at udveksle ilt stabiliserer træfadet vinen, samtidig med at det stabiliserer, opbløder og afrunder smagen. Mange producenter kasserer sine barriques efter 2-3 år.

Tonneau (Tonnaux)

Betyder ”tønde”, hvor flertalsformen er ”tonnaux”. Der er tale om en tyndvægget tønde eller fadtype, der indeholder 300-750 liter. I Bordeaux rummer den 900 liter svarende til 4 barriques. Benyttes i stigende grad i Italien.

Kilde: Italiensk vinguide