
Vinklubbens næste
arrangement er italienske vine fra
Italienske
Vine & Delikatesser i Galten
Torsdag den 16.
november 2023 klokken 19.00 i
Multisalen,
Vesterhavshallen, Kongevejen 54, Ringkøbing
Pris for denne
aften: Medlemmer 200 kroner—Gæster 300 kroner
Der serveres
ribbensteg og risalamande
Medbring to
vinglas, vandglas, portvinsglas, to tallerkner og bestik incl.
ske!
Tilmelding af gæster
eller evt. afbud
senest
mandag den 13. november 2023 klokken 20.00
til formanden på
mail: formand@druekernen.dk
Oktobers vinsmagning bliver med Daniel Daustrand,
der driver Vinspecialisten i Nygade i Ringkøbing.
Bag aftenens vinsmagning
står:
Italienske
Vine & Delikatesser ApS i Galten
Mål: At samle så mange
små italienske vingårde, lokale delikatesser & specialiteter samt
event & oplevelsesrejser som muligt i et univers.
Grundfilosofi:
Udelukkende at have en høj naturlig kvalitet og alt fremstillet efter
gamle familietraditioner/metoder, med en respekt for håndværket,
lokalområdets tradition/historie samt naturen & jorden.
Passioneret
kvalitet - lavet med respekt - til en fair pris
De kærligste
hilsener
Familien
bag Italienske vine & delikatesser ApS
Michael,
Pia, Christopher, Caroline & Laura
https://italienskevineogdelikatesser.dk
Aftenens vine er: (De
nævnte priser er per flaske)
Essenza Pinot Grigio
2022, 75 kroner
Diana Derthona Tortonesi Timorasso DOC 2020, 165 kroner
Opera Prima Rosso Piemonte DOC 2020, 100 kroner
Visconte Barbera DOC 2019, , 100 kroner
GASA Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC 2018, 135 kroner
Pianirossi Maremma Toscana IGT 2011, 175 kroner
Herunder de italienske
vindistrikter. Aftenens gæst har leverandører fra Veneto,
Piemonte, Toscana & Marche Se mere på :
https://italienskevineogdelikatesser.dk

Her
kommer der en kort beskrivelse af vinene. Det er ikke alle vinene, som
findes på firmaets hjemmeside. Derfor er der ikke billeder af alle
flasker.
Hvidvine:
Essenza
Pinot Grigio 2020
Drue:
Pinot Grigio
Vingård:
Ciabot 1896 – Famiglia Fia
Dyrket
i Piemonte
Modnet
i ståltanke og i flasken
|
|
Diana
Derthona Tortonesi Timorasso DOC 2020
Drue:
Timorasso (kaldet den hvide Barolo)
Vingård:
Ciabot 1896 – Famiglia Fia
Dyrket
i Viguzzolo - Piemonte
Modnet:
3
mdr. i ståltanke
12
mdr. i egetræstønder
3
mdr. i flasken
|
|
Rødvine:
Opera
Prima Rosso Piemonte DOC 2020
Druer:
Barbera, Dolcetto & Nebbiolo
Vingård:
Ciabot 1896 – Famiglia Fia
Dyrket
i Doglianese Hills - Piemonte
Modnet:
18
mdr. i egetræstønder
3
mdr. i flasken
|
|
Visconte
Barbera DOC 2019
Drue:
Barbera
Vingård:
San Rustico 1870
Dyrket
i Marano di Valpolicella – I hjertet af Valpolicella Classico
området
Modnet:
20
mdr. i Barrique & Tonneaux af fransk eg.
|
|
GASO
Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC 2018
Druer:
Corvina,
Corvinone, Rondinella & Molinara.
Modnet
24 måneder i slovenske og franske egetræsfade.
Dyrkes:
Efter
de traditionelle lokale metoder nord for Verona i Valpolicella
Classico området som er en del af Veneto Regionen.
Vi
anbefaler:
Velegnet
til: bøf, steg, grillretter og ost.
Serveres
ved: 16 til 18 grader C.
Åbnes
30 til 60 minutter før den skal nydes.
Smag: En let men smagfuld
vin med en god behagelig eftersmag.
Lidt om fremstillingen:
Efter en nøje vurdering håndhøstes
druerne og sorteres på det mest optimale tidspunkt. Tidspunktet
kan variere fra år til år, men generelt er det fra slutningen af
september til begyndelsen af oktober. Herefter kvases druerne og
gennemgår første gæring (maceration), som varer cirka 7 til 8
dage med mindst 4 omrøringer pr. dag. Herefter presses saften ud
af mosten og hviler indtil anden gæring. I februar/marts under
anden gæring hældes Ripassoen sammen med kvaset fra Amaronen,
hvor det ligger sammen i cirka 2 uger. Ripasso er opkaldt efter
navnet på denne gamle lokale teknik "Ripassare" som
betyder "passere igen" - man lader den friske Ripasso
passere igennem kvaset fra Amaronen.
|

|
Pianirossi
Maremma Toscana IGT 2011
Drue:
Petit Verdot, Cabernet Sauvignon & Montepulciano
Vingård:
Tenuta Pianirossi
Dyrket
i Maremma bakkerne i Toscana
Modnet:
16
mdr. i Tonneaux af fransk eg
Velegnet
til: bøf, steg, grillretter og ost.
Serveres
ved: 16 til 18 grader C.
Åbnes
30 til 60 minutter før den skal nydes.
Smag:
En smagfuld vin
med god balance & kompleksitet - en god behagelig eftersmag.
|

|
Barrique(s)
Egetræsfad der stammer fra
Bordeaux, men som er meget udbredt i Italien. Det indeholder
oftest 225 liter, men man kan også støde på betegnelsen for
fade på op til 800 liter (se Fusto). Når fadet er helt nyt tilfører
det vinen kraftige og let genkendelige aromaer og tanniner.
Foruden at udveksle ilt stabiliserer træfadet vinen, samtidig med
at det stabiliserer, opbløder og afrunder smagen. Mange
producenter kasserer sine barriques efter 2-3 år.
Tonneau (Tonnaux)
Betyder ”tønde”, hvor
flertalsformen er ”tonnaux”. Der er tale om en tyndvægget tønde
eller fadtype, der indeholder 300-750 liter. I Bordeaux rummer den
900 liter svarende til 4 barriques. Benyttes i stigende grad i
Italien.
Kilde: Italiensk vinguide
|
|