Til forsiden  
 

 

 

Vinklubbens arrangement med rumænske vine fra

Drikula Vin

Torsdag den 13. april klokken 19.00 i

Multisalen, Vesterhavshallen, Kongevejen 54, Ringkøbing

Pris for denne aften: Medlemmer 225 kroner—Gæster 325 kroner

Der serveres paté og ost fra Økoladen


Se billeder fra aftenen her

Drikula Vins mål er at dele sin passion for rumænske vine til alle og at blive et stærkt alternativ til franske, spanske og italienske vine. Rumænien er velsignet med mere end 160 solskinsdage på et år, og kombineret med jordens frugtbarhed giver det de bedste betingelser for vin af høj kvalitet.

Adrian Savlovschi – Grundlægger. Jeg er født og opvokset i Rumænien. I 2016 kom jeg til Danmark som turist, og jeg blev forelsket i dette land. Da jeg kommer tilbage til Rumænien, begynder jeg straks at spare penge op, for at fuldføre min drøm. I 2017 havde jeg endelig sparet nok penge sammen til at flytte til Danmark, hvor jeg begyndte at studere turisme i Aalborg. Mit mål skulle være at finde en måde at promovere mit land på.

I 2021 grundlagde jeg Drikula Vin. Jeg vil gerne få folk til at se bag de stereotyper, myter og legender der omgiver Rumænien. Dette vil jeg gøre ved at gøre dem nysgerrige på at undersøge, hvad dette land kan tilbyde, når det kommer til turisme, gastronomi, natur, arkitektur og meget, meget mere.

Adrian Savlovschi fra Drikula Vin vil præsentere følgende seks vine til smagningen. Den første pris er normal-prisen på Drikula Vins hjemmeside, den anden er prisen på smageaftenen:

1. Liliac Feteasca Alba - 139 kr. (119 kr.)  (Rettelse 31 marts 2023)

2. Tohani Siel Rose - 129 kr. (109 kr.)

3. Tohani Chocolate Dry - 159 kr. (129 kr.)

4. Serve Millenium Red - 149 kr. (129 kr.)

5. Artisan Feteasca Neagra - 159 kr. (129 kr.)

6. Lacerta Feteasca Neagra - 259 kr. (219 kr.)

Aftenens vine:

1. Liliac Feteasca Alba - 139 kr. (119 kr.)  (Rettet 31 marts 2023)

- Er en vin unik for Rumænien. Ung, forfriskende, strågul vin med grønne reflekser. Du mødes med aromaer af lindeblomst, strejf af citron og strejf af honning. Smagen er afbalanceret og delikat, med moderat syre, citrusnoter og en lang eftersmag med toner af grøn fersken.

 

 

 

2.Tohani Siel Rose 2020

- Er en tør og aromatisk rosé defineret af “new world”-stilen inden for vinproduktion. Siel lancerer en ny trend på markedet; afbalancerede vine med en moderne smag, som afspejler den nye globale stil hos ønolog Albertus Van Der Merwe. Smag: Frisk vin med dufte af kirsebær og hindbær samt subtile aromaer af kornblomster og rosenblade.
Type druer: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Merlot, Feteasca Neagra (unik for Rumænien), Busuioaca de Bohotin (unik for Rumænien)

 

 

 

 

3. Tohani Chocolate Dry

- Vinen er intens og kompakt med en fantastisk struktur, når den roteres i et glas. Olfaktorisk bliver smageren mødt af noter af overkogte røde frugter, samt røgagtige fornemmelser, som fremhæves i en note af bitter mørk chokolade. Ønologens håndværk giver følelsen af chokolade i munden med søde og bitre noter. Balanceret eftersmag med en lang og silkeagtig finish.
Type druer: Feteasca Neagra, Merlot, Shiraz

 

 

 

4. Serve Millenium Red 2017

- Intens rubinrød farve. Bouquet af overmodne sorte frugter, rosiner, kaffe, blommer og krydderier. Smag af modne sorte frugter, kirsebær, brombær, mørk chokolade, peber, kanel, vanilje. God syre, stærke men bløde og fine tanniner, velintegreret alkohol, dvælende finish.
Wine Enthusiast 2021 USA – Terra Romana Milenium Rosu 2016 – 87 pct
Wine Advocate USA 2021 – Terra Romana Milenium Rosu 2016 – 86 pct Druesort: Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot

 

5. Artisan Feteasca Neagra 2019

- Feteasca Neagra – 100% rumænsk drue –
Det er en sort fra Teinturier-familien, samme som Cabernet Sauvignon. Denne vin er elegant og raffineret og har en silkeagtig smag og en lang eftersmag. Vinen har modnet i 12 måneder i andengangs brugte egetræstønder fra sydrumænsk eg. Smag: Intens rødvin med aromaer af skovfrugter og tørrede svesker.

 

6. Lacerta Feteasca Neagra 2016

- Farven er rubinrød, klar og strålende.
 Den har en eksotisk buket af modne kirsebær, trøfler og fugtig jord.
Vinen er fyldig, smagen er intens med aromaer af røde frugter, blommemarmelade og kaffe. Eftersmagen er lang og sød, med noter af vanilje, chokolade og mandler takket være lagring på rumænske egetræsfade i et år.