Til forsiden  
 

   

 

 

Franske vine fra Vinspecialisten, Ringkøbing

Torsdag den 12. oktober 2022 klokken 19.00 i

Multisalen, Vesterhavshallen, Kongevejen 54, Ringkøbing

Pris for denne aften:

Medlemmer 250 kroner—Gæster 350 kroner

Der serveres ostebord.

Tilmelding af gæster eller evt. afbud

senest mandag den 9. oktober 2023 klokken 20.00

til formanden på mail: formand@druekernen.dk

Oktobers vinsmagning bliver med Daniel Daustrand, 
der driver Vinspecialisten i Nygade i Ringkøbing.

Vi har Danmarks bredeste og mest varierede sortiment i alle prisniveauer og fra alverdens vinmarker og producenter. Vi rammer de ønsker, du har, uanset om det drejer sig om hvidvin, rødvin, rosévin, mousserende vin eller champagne, chokolade, øl eller spiritus. Vi rummer såvel det lokale som det internationale, sætter luppen på de nære producenter og åbner vinduet til hele verden. Vi samarbejder med H. J. Hansen med et sortiment på mere end 2.000 produkter og alt kan i princippet fås gennem din lokale Vinspecialisten-butik.

Aftenens vine samt priser:

Den første pris er normalprisen på hjemmesiden, derefter smageaftenens pris ved køb af en flaske (cirka 5 procent rabat), så smageaftenens pris per flaske ved køb af seks flasker (cirka 10 procent rabat) og sidst pris per flaske ved køb af 12 flasker (cirka 20 procent rabat).

2021 Riesling, Meyer Fonné 159, 150, 140, 125 kroner

2022 Bourgogne Chardonnay, 149, 140, 135, 120 kroner

2021 Bourgogne Rouge Côte DOr,
         Domaine du Vieux Collège,
259, 245, 230, 205 kroner

Epicerie a la Francaise Syrah, VDF
         Domaine Saint Jean de la Cavalerie,
89, 85, 80, 70 kroner

2018 Château Pierrail Rouge, Bordeaux Supérieur
         Château Pierrail,
169, 160, 150, 135 kroner

2021 Chateauneuf-du-Pape Rouge, Le Mas,
         Domaine de Panisse,
429, 405, 385, 345 kroner

 

2021 Riesling, AOP Meyer Fonné

Levende og elegante vine fra Meyer-Fonné. Landsbyen Katzenthal er begunstiget med et fantastisk terroir, rigt på granit. Her har Meyer-Fonné hjemme og her er Felix Meyer en sand mester i at blende vin fra sine forskellige parceller og skabe komplekse, men altid balancerede cuvéer. Her produceres vine på bærme i gamle foudres, de klassiske, store, franske egetræsfade, som der er tradition for i Alsace. Kendetegnende for vinene er en altid imponerende aroma og flot mineralitet. Levende og elegante vine, som det er svært at finde bedre i Alsace.

 

 

2022 Bourgogne Chardonnay, AOP

Denne Bourgogne Chardonnay er lavet på perfekt-modne Chardonnay-druer fra udvalgte parceller fordelt rundt i Bourgogne. Vinen afspejler regionens mangfoldige terroir med udsøgt friskhed, elegant frugt og en flot mineralsk finish.

 

 

 

2021 Bourgogne Rouge Côte DOr, Domaine du Vieux Collège

Bourgogne Rouge Côte D'Or er en fremragende rødvin, der er skabt med omhu og ekspertise af vinproducenten Domaine du Vieux Collège. Dette anerkendte domaine ligger i hjertet af Bourgogne og er kendt for sin dedikation til at producere vine af høj kvalitet, der afspejler områdets unikke terroir og traditioner.

Bourgogne Rouge Côte D'Or er lavet på omhyggeligt udvalgte Pinot Noir-druer, der dyrkes i nøje udvalgte vinmarker omkring Domaine du Vieux Collège. Druerne håndplukkes ved optimal modenhed for at sikre, at kun de bedste druer bruges i produktionen. Dette er afgørende for at opnå en vin af højeste kvalitet med en intens frugtkarakter og kompleksitet.

Bourgogne Rouge Côte D'Or præsenterer sig med en rubinrød farve i glasset. Duften er indbydende og frugtig med noter af røde bær, som kirsebær og hindbær, med krydrede og jordagtige undertoner. Smagsprofilen er elegant, velafbalanceret og struktureret, med modne frugtnoter af røde kirsebær, solbær og skovjordbær, der suppleres af bløde tanniner og en stringent syre. Bourgogne Rouge Côte D'Or er en alsidig vin, der kan nydes på mange måder. Den fungerer perfekt som ledsager til klassiske burgundiske retter som coq au vin, oksesteg og vildt. Den harmonerer også godt med oste som brie og camembert samt med grillet lyst kød og svamperetter.

 

 

Epicerie a la Francaise Syrah, VDF

Domaine Saint Jean de la Cavalerie

Beliggende i det sydlige Frankrig, i hjertet af Languedoc i departementet Hérault nær Béziers og Pézenas, mellem hav og bjerge og bjerge ligger badet i solskin Domaine Saint Jean de la Cavalerie. Domaine Saint Jean de la Cavalerie startede ud med det ene mål; at lave kvalitetsvine fra det sydlige Frankrig, der afspejler Languedoc og Gascognes ypperste potentiale. Vinene er klassiske, men huset har fingeren på pulsen i forhold til de globale og moderne vintrends. De er nytænkende og ikke bange for at gå imod strømmen.

 

2018 Château Pierrail Rouge, Bordeaux Supérieur

Château Pierrail,

Meget behagelig vin, der fremstår med undertoner af bær og chokolade i glasset.

Velegnet til kraftige retter, kraftige oste og vildt.

Tidligere årgange har været brugt som husets vin på D'Angleterre.

 

2021 Chateauneuf-du-Pape Rouge, Le Mas,

Domaine de Panisse,

Druesammensætning Grenache Noir

Serveringsforslag Mørkt kød, Vildt, Krydrede retter

Alkohol 15%