Til forsiden  
 

 

Vinsmagning fra

 

v/ Henrik Jensen

 

Torsdag den 7. april 2022 klokken 19.00 i

Medborgerhuset, Herningvej 7A

Pris for denne aften:

Medlemmer 250 kroner—Gæster 350 kroner

Der serveres paté og oste fra Gårdbutikken Økoladen i Velling


Se et par billeder fra aftenen.

Aftenens vært: Henrik Jensen fra Topwine, der vil præsentere oversøiske vine.

Den første og den femte vin blev skiftet ud efter den første annoncering af smagningen.

Chardonnay T.N.T 

Hvidvin fra Californien, USA.

Der er ingen beskrivelse af vinen, da den ikke er på firmaets hjemmeside.

 

 

Partridge Malbec

Vores nyeste skud på stammen fra vores Argentinske vinhus Las Perdices.

Vinplanterne bliver hverken sprøjtet med gift eller andre ting mod kryb, da luftfugtigheden gør, at det værste ikke kan leve der, og resten bliver spist af de mange agerhøns, der lever omkring planterne.

Farven er dyb rubinrød. Smagen er både elegant og meget intens af røde frugter, blommer og brombær.

Der kan findes noter af tobak og kaffe fra fadlagringen.

Vinen har lagret i 8 måneder på franske og amerikanske egetræs tønder. Der produceres 100.000 flasker årligt.

 

 

Old Soul Petite Sirah

Old Soul Petite Sirah er en velsmagende rødvin fra Californien. Den er over i flot blomme farve. Sød aroma med mørke bær, vanilje og røg med en hint af kaffe. Silkeblød og fyldig med medium tanniner. Smager af blomme og en smule røg, og med en lang tør finish.

Oak Ridge Winery: Vingården i Lodi – som blev grundlagt i 1934 som et kooperativ af lokale vinavlere – er i dag familieejet og drevet af vinavleren Rudy Maggio og hans partnere, Don og Rocky Reynolds. Under ledelse af General Manager Nicholas Karavidas sammen med Senior Winemaker Chue Her produceres kun mindre partier af egne håndlavede vine. Passer til en bred palette af dansk mad, eksempelvis en god bøf, fjerkræ & krydrede retter, men kan sagtens nydes uden mad foran pejsen.

Det anbefales at sætte vinen i køleskab 15 minutter før den skal serveres.

 

 

Oak Ridge Pinot Noir

Oak Ridge Winery er vores mest populære vinhuse fra USA. Deres vine er blandt de bedst sælgende af alle vores vine hos Vinhuset Topwine. Oak Ridge Pinot Noir er en rødvin fra det verdenskendte Lodi område i Californien. Lavet på 100 % Pinot Noir druer. Vinen er dejlig blød og rund og samtidig har den en kraftig smag af modne druer, virkelig god balance mellem sødme og syre. Den har en kompleks sammensætning af kirsebær, blommer, kryddernelliker og røg i både aroma og smag.

Strukturen i denne rødvin er god og den har en medium krop. fadlagringen gør at der kan fornemmes en smag af egetræ eller sagt på en anden måde så kan man fornemme fadnoter i vinen, hvilket gør den rigtigt god i selskab med kødretter, vildt og bøffer.

PINOT NOIR:

Det er druen der siges at være sværest at arbejde med da den ikke er så fremtræden i smagen som mange andre rødvins druer. Den kræver et køligt og stabilt klima og vinstokkene plantes derfor ofte ved store søer eller tæt på havet for derved at skabe et køligere klima og meget gerne i læ af bjerge for at skabe stabilt klima. for at få det bedste ud af Pinot Noir druen kræver det også at man høster på det rigtige tidspunkter. hvis et vinhus høster druen for tidligt mister man en del af sødmen og modenheden og omvendt bliver vinen flad og får mindre aroma og kompleksitet eller i sidste ende bliver druen overmoden.

Druen giver heller ikke så meget i udbytte som mange andre da vindrue-klaserne er små. druen i sig selv er tyndskinnet og de sidder meget tæt på hinanden på klasen og er derfor ekstra udsat for at få råd.

 

 

Bestué Reserva

Bestué Reserva er en struktureret, fyldig og afbalanceret spansk rødvin lavet på druerne Cabernet Sauvignon og Temperanillo.

 

 

Gold Hill Cabernet Franc

Vinhuset Gold Hill, startede i 2009 men historien bag starter 8000 år før i Indus dalen beliggende i nordvest Indien. Her er groforholdene for frugt nogenlunde de samme som i Okanagan regionen hvor denne vin kommer fra. de 2 stiftere af Gold Hill, Sant og Gurbachan Gill, er bønder fra Indus dalen i Indien som sidenhen er flyttet til Canada for at dyrke vin.

Gold Hill Cabernet Franc har ligget på franske egetræs fade i 18 måneder og med noter af Kakao, solbær, krydderurter og subtil antydning af anis, peber og langvarig mineralitet, er den et yderst godt valg til svinekød og and samt bløde oste.