Til forsiden  
 

 

  

 

Vinsmagning ved Kvickly Ringkøbing

v/ Jasmin Ticevic og Gina Banke

Torsdag den 27. januar 2022 klokken 19.00 i

Medborgerhuset, Herningvej 7A

Pris for denne aften:

Medlemmer 150 kroner—Gæster 250 kroner

Der serveres pølsebord fra Kvickly og oste fra Gårdbutikken Økoladen i Velling

På grund af tidens tilstand var der desværre kun knap halvdelen af vores medlemmer mødt op, men de fik til gengæld en spændende og hyggelig aften.

Gina Banke fortalte om de vine vi smagte 
og de lande vi besøgte.


Se et par billeder fra aftenen

 

Aftenens værter:

Smageaftenens vine vil blive præsenteret af Jasmin Ticevic og Gina Banke. Jasmin Ticevic er varehuschef i Kvickly Ringkøbing.

Gina Banke er udover at være foredragsholder om vin, rejser samt madlavning også rejseleder på vinrejser til Frankrig, Italien, Spanien og Tyskland. Hun ejer desuden GIBA Travel.

Velkommen i Kvicklys vinhandel

I Kvickly finder du vine fra hele verden. Vine, som vi har udvalgt, smagt, plukket ud og smagt igen for at du skal have masser at vælge imellem af forskellige druetyper og smagsindtryk – til alle anledninger.

Returnér dine uåbnede flasker

Du kan roligt købe ekstra vin ind til festen – vi tager nemlig altid uåbnede flasker retur. Blot du returnerer indenfor en måned og husker bonen, så hjælper vi dig selvfølgelig af med de overskydende flasker, der ellers bare står og samler støv..

(Fra www.kvickly.coop.dk)

Normalpriser på smageaftenens vine og hvad vinklubbens medlemmer kan købe dem for:

Yealands Riesling           normalpris 99,95 kr. pr flaske      tilbudsprisen 59,-

The yellow wood white  normalpris 149,95 kr. pr flaske   tilbudsprisen 89,-

Yealands Pinot Noir       normalpris 99,95 kr. pr flaske      tilbudsprisen 79,-

Creative Block 5             normalpris 159,95 kr. pr flaske   tilbudsprisen 89,-

The yellow wood red     normalpris 149,95 kr. pr flaske    tilbudsprisen 89,-

Frans K. Smit                  normalpris 449,95 kr. pr flaske    tilbudsprisen 299,-

 

Yealands Riesling:

New Zealand er meget andet end sauvignon blanc - prøv denne lækre riesling til krydrede retter fra det asiatiske køkken, sushi eller lyse fisk og få dig en på opleveren.

Det er en flot citruspræget vin. Den er tør og med meget frisk bid fra frugtsyren.

 

 

The Yellowwood White

Druerne til dette økologiske hvidvinsblend er høstet i Stellenbosch og Paarl. Blendet består af druerne chenin blanc og viognier. En del af chenin blancen lagrer på franske fade, men alt viognier lagrer i 4 måneder på franske fade før de blendes.

Smag af fersken, pærer, litchi samt et strejf af citrus og krydderi. Servér til skaldyr, koteletter eller asiatiske retter.

 

 

Yealands Pinot Noir:

Vine fra New Zealand er kendt verden over, og det er især vinene fra Marlborough, der kan tage æren for det. Optimalt for dyrkning af druer – i særdeleshed trives sauvignon blanc og pinot noir fortrinligt her.

Duft af kirsebær, hindbær og krydderier. Smagen er elegant med masser af modne røde bær og et let strejf af eg. En behagelig afslutning med bløde tanniner. En del af vinen har under fremstillingen tilbragt noget tid på franske fade. Server til lette kødretter eller pastaretter

 

 

I 2008 blev en vild kyststrækning på den nordøstlige spids af New Zealands Sydø hjemsted for en af de mest bæredygtige vingårde i verden. Vi åbnede dørene til vores topmoderne, specialbyggede vingård den 08.08.08 og blev den første vingård i verden, der blev carbonzero certificeret fra starten. Seaview Vineyard, hjemsted for Yealands Wines, blev anset for at være for vild og forblæst til dyrkning af druer. I dag er Seaview Vineyard en af de mest dramatiske og spændende vinmarker i Marlborough.
Creative Block 5

Spier Creative Block 5 er produceret på druerne merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec og petit verdot. Alle 5 vine er holdt adskilt og lagret på fad i 18 måneder før de blendes til denne vin. Det gøres for at sikre at alle de optimale egenskaber fra hver enkelt druetype kommer med i det endelige blend.

I duften oplever du mørke bær og trøffel. Smagen er tør, men alligevel blød og med en skøn kompleksitet.

Anbefales til kraftige retter med oksekød eller grillet lam.

 

 

Historien om Spier går helt tilbage til 1692, hvilket gør dem til et af de ældste og mest historiske vinhuse i Sydafrika. De stolte traditioner og den innovative tilgang til deres vine gør dem til et af de mest prisvindende vinhuse i Sydafrika.
The Yellowwood Red

Druerne til dette økologiske blend kommer fra Western Cape, Sydafrika. Vinen lagres 16 måneder på franske fade før det endelige blend laves, og det er sammensat af druerne malbec, merlot, cabernet sauvignon, shiraz og pertit verdot.

En skøn duft af mørk frugt og krydderier. Frugtdrevet smag med et strejf af granatæbler og vanilje. Fine velintegrerede tanniner, god syre og en skøn lang eftersmag. Anbefales serveret til svamperisotto, sprød and og stegte grøntsager.

 

 

Frans K. Smit

Prestige-vinen fra Spier!! Cabernet, merlot, pinotage og shiraz. I duften finder du mørke bær samt et strejf af let søde krydderier fra de 30 måneder på fad. En tæt tanninstruktur og god syrebalance viser at vinen har god mulighed for at udvikle sig de næste mange år ved optimal opbevaring. Dekanter vinen 2 timer før servering. Server til gryderetter og langtidstilberedte rette.