Vinklubbens
ud af huset-arrangement
O Æ Lowt
Fredag den 3. september kl. 19.00
Bredgade 47-45
1. sal -
6940 Lem
Se et par billeder fra en hyggelig aften
For smagningen stod Blacksmith Wine
Prisen var 300 kroner per person, 400 kroner
for gæster, og inkluderede smagning af omtalte vine samt en
tapasmenu fra Slagter Kirkeby i Skjern. 8-10 forskellige ting med
lyst og mørk brød. Efterfølgende en kop kaffe med en småkage
til.
Udover de nævnte vine havde Blacksmith Vine også
stillet andre flasker frem til smagning.
O Æ LOWT (På loftet) beskriver sig således på
Facebook:
O Æ LOWT er det nye fredags samlingssted for det modne publikum.
Alt O Æ LOWT er til salg lige fra den gode flaske whiskey/gin/vin
osv. til inventaret. Så forelsker du dig i lampen eller whiskyen,
handler vi om den.
Besøg deres Facebook side her
Vejledende udsalgspriser på vinene samt en speciel tilbudspris
til
aftenens smagning er angivet herunder, mens korte beskrivelser er
angivet nedenfor.
Vej. Pris
Tilbud v. 6 flasker
Mousserende
NV
Domaine des Failles, Crémant d’Alsace Brut
139 kr.
118,15 kr.
Hvidvin
2020
Bogarve 1915, Lacruz Vega Verdejo (Øko)
79 kr.
67,15 kr.
2019
Domaine des Failles, Pinot Gris
129 kr.
109,65 kr.
Rødvin
2018
Bogarve 1915, Alma de Vega Tempranillo
75 kr.
63,75 kr.
2018
Andrero, 66 Botticelle Nero d’Avola DOP
99 kr.
84,15 kr.
2018
Max Schell, Grand Max Spätburgunder
199 kr.
169,15 kr.
2013
Bogarve 1915, Lacruz Vega Autor
169 kr.
143,65 kr.
Portvin
NV
Magalhães, Tawny Reserve
89 kr.
75,65 kr.
NV Domaine des Failles,
Crémant d’Alsace Brut
Product: Domaine Kientzler
Land: Frankrig
Område: Alsace
Alkohol: 12%
Druetyper: Auxerrois
Drik til: Aperitif, saltede oste eller
en forret eller skaldyr |
|
2020 Bogarve 1915,
Lacruz Vega Verdejo (Øko)
Product: Bogarve 1915
Land: Spanien
Område: La Mancha
Alkohol: 13%
Druetyper: Verdejo
Drik til: Kylling med grillede grøntsager
og en let syrlig
sauce |
|
Kientzler-domænet
er
en lille 5. generations familiedrevet ejendom spredt ud over
landsbyerne Ribeauvillé, Bergheim, Hunawihr og Riquewihr.
Vingården
består af 13,8 hektar vinstokke, hvoraf 4,4 hektar er
klassificeret Grand Cru. Riesling og Gewürztraminer udgør
omkring halvdelen af familiens vinmarker, og fem andre sorter
bidrager også til Domaine’s produktion på ca. 6.000 flasker om
året. Vinproducenternes passion for tørre og gastronomiske vine
afsløres i hver eneste årgang.
80%
af vinstokkene er over 35 år gamle, og 10% er over 80 år gamle.
Disse modne vinstokke vedligeholdes omhyggeligt for at forlænge
deres levetid så længe som muligt.
Som
nogle vine forbedres vinstokke med alderen; de resulterende druer
opbygger en naturlig balance mellem sødme og surhed. Stærkere,
ældre planter er mindre følsomme over for sygdom og råd, og de
har tættere, dybere rødder, som giver bedre beskyttelse mod
tørke og oversvømmelser.
Jorden
er en blanding af kalksten, marl og sandsten.
|
2019 Domaine des Failles,
Pinot Gris
Product: Domaine Kientzler
Land: Frankrig
Område: Alsace
Alkohol: 13,5%
Druetyper: Pinot Gris
Drik til: Hvid fisk med nye danske
kartofler og en
sommerlig salat
|
|
Historien om
Bogarve 15
Virksomhedens
historie går tilbage til 1905, men García de la Cruz-familien
erhvervede rettighederne for gruppen af virksomheder i 1914/1915.
Det var dengang, da familien begyndte at lave deres egne vine for
første gang.
I
august 1914 købte Mr. Cipriano García de la Cruz ovennævnte
vingårde.
Siden
høsten i 1914 har familien udarbejdet vine og mistelas. Senere
blev vingården instrueret af hans søn, Francisco García de la
Cruz, og i dag af hans barnebarn, Mr. Manuel García de la Cruz.
I
1996 blev det nye selskab etableret som BOGARVE 1915 og ændrede
navnet til antikvitetsforeningen.
I
løbet af det XX århundrede var virksomheden hovedsageligt
engageret i bulksalget. Men i 1996 startede virksomheden sine
vingårdsplantager og skabte de virksomheder, der integrerer
gruppen: ALGARVE 1914 og BOGARVE 1915. Begge navne stammer fra
kombinationen af Alcoholes y Bodegas García de la Cruz Vega,
familiens to efternavne og etableringsårene, der hylder den
første vinkampagne, der blev produceret i faciliteterne; giver
1914 til ALGARVE, og 1915 til BOGARVE
|
2018 Bogarve 1915,
Alma de Vega Tempranillo
Product: Bogarve 1915
Land: Spanien
Område: La Mancha
Alkohol: 13,5%
Druetyper: Tempranillo
Drik til: Grillede svinekoteletter eller
spansk charcuteri
som f.eks. jamón serrano
|
|
2018 Andrero,
66 Botticelle Nero d’Avola DOP
Product: Alibrianza
Land: Italien
Område: Sicilien
Alkohol: 14,5%
Druetyper: Nero d’Avola
Drik til: Varme, krydrede gryderetter med
eksempelvis lammekød
|
|
Ahr-vine - en
specialitet fra Tyskland
Ahr
ja - rødvin fra Tyskland. Fra selve Ahrs rødvinsparadis,
selvfølgelig fra stejle klipper, varme klipper og den nordligste
vindyrkningsregion i Rheinland-Pfalz.
Ahr
bøjer sig gennem dalen flankeret af skov-klædte nordlige
skråninger og de sydlige skråninger dyrket med pletter af vin.
Det er her, den sofistikerede Pinot Noir trives med fuld pragt,
Tysklands bedste rødvin fremstilles her, det er her Ahrwein er
hjemme.
Ahr
er en lille vindyrkningsregion med et stort navn. De cirka 550
hektar vinmarker er ubetydeligt små sammenlignet med Pfalz eller
Rheinhessen, men det er ikke størrelsen, der betyder noget her,
men hvordan man håndterer vinstokke. Vinproducenterne går
bestemt meget langt, især når de klatrer de stejle og golde
klippeformationer. Heldigvis; ellers ville vi gå glip af de
fineste rødvine fra Tyskland.
- Men
man skal se sig for: Distriktet sælger ca. dobbelt så meget
rødvin, som det selv producerer. Der importeres store mængder
rødvin fra de øvrige vindistrikter i Tyskland!
|
2018 Max Schell,
Grand Max Spätburgunder
Product: Weingut Max Schell
Land: Tyskland
Område: Ahr
Alkohol: 13,5%
Druetyper: Spätburgunder
(pinot noir)
Drik til: Kalveculotte med nye kartofler og
bagte tomater |
|
Castilla-La Mancha
strækker
sig ud på en 8 millioner ha kæmpe højslette, der breder sig ud
syd for Madrid. Her fremstilles halvdelen af alle spanske vine. Det
er her, den drue som optager mest plads i verden står. Og den står
kun her. Det fortæller noget om vidderne.
Indtil
for en generation siden koncentrerede man sig om at lave bulkvin,
vin til destillation eller vin der bare skulle drikkes lokalt. Da
bulkmarkedet faldt, måtte man nytænke. Processen gik hurtigt, man
investerede i nye vinerier, og lavede færdig vin. Succesen er
oplagt, fordi jorden på den spanske højslette er billig. Det er
arbejdskraften også, og samtidig har man mulighed for en
dyrkningsform, som kun kræver halvt så meget mandskab, som for
eksempel i Nordspanien. Det tørre og varme sommerklima og de kolde
vintre gør livet besværligt for skadedyr, og derfor sparer man
næsten helt de dyre sprøjtegifte. Vi er så tæt på økologisk
dyrkning, som man kan komme.
|