Til forsiden  
 

  

 

Julesmagning

med Furesø Vin v/ Ole Brødholt

Torsdag den 18. november 2021 klokken 19.00

i Medborgerhuset, Herningvej 7A


Se et par billeder fra aftenen

 

Lidt om Furesø Vin og Ole Brødholt

FURESØ VIN Engros har siden 1998 været leverandør af personlig udvalgte kvalitetsvine, hovedsageligt fra Italien. Vi leverer til restauranter, specialhandlen samt virksomheder.

Den store passion for italienske vine fik jeg i min tid som salgsdirektør hos Remy. Det var tilbage i 1990, hvor Remy havde agenturet for Antinori, som dengang var top top vin. Altså lang tid før den store interesse for italiensk vin startede i Danmark. Inden da var det stort set kun fransk vin, der blev importeret til Danmark, men det blev der vendt om på, da Frankrig genoptog deres atomprøvesprængninger i 1995!

Jeg har et indgående kendskab til restaurations- og vinbranchen siden 1971, hvor jeg blev uddannet tjener på Søllerød Kro. Jeg har været salgsdirektør i det der i dag hedder Bacardi Martini og Remy Danmark, hvor jeg sammenlagt var i over 20 år.

Flere gange om året er vi på vinrejser. Der finder vi vine man ellers ikke ville se herhjemme, da det ofte er mindre vingårde med en begrænset - men spændende produktion. Vi går efter smag, optimale dyrkningsmetoder
- meget gerne økologisk og biodynamisk dyrkning
- og selvfølgelig pris, og ikke efter hvad Mr. Parker
og andre måtte mene. Ingen af de vine vi forhandler, kan købes i supermarkeder
.

Udsalgspriser på smageaftenens vine:

155 kr. Cantine Fina Grillo KEBRILLA 2017

349 kr. Lavs Vitæ Montepulciano 2012

259 kr. Bepin de Eto Greccio Rosso 2016

450 kr. Bepin de Eto Croda Ronca 2012

495 kr. Cedrare Amarone 17.5 % 2015

695 kr. Villa Rinaldi Amarone 16 % 2015

På smageaftenen kan vinene købes med 50 procent rabat.

Cantine Fina Grillo

KEBRILLA ØKOLOGISK

Vintype:         Hvidvin
Alkohol:         13,5%
Årgang:          2017
Druer:            100% Grillo
Farve:             Lys gylden guld
Serveres ved:  12°
Velegnet til:     Lyse kødretter og et glas i utide.
Smag:             Let saltet smag, som en del af
druer som
                       kommer fra vinmarker ved
kysten af havet
                       foran øen Mozia.

Hav, sommerbrise og citrusfrugter fra Sicilien.

“Karakter” er adgangskoden til Bruno Fina og hans familie. Fina vin er resultatet af et land, der er elsket og kæmpet for. Smagen af lidenskaben og de druer, der med omtanke er blevet til vin, takket være dedikationen af arbejdet i vingården. Det er det grundlæggende element i Cantine Finas vinhus, og derfor opfatter Bruno sine vine som en del af hans familie. Formålet med at få det bedste fra det omkringliggende område, har vinhuset en moderne og effektiv struktur, der overfører hele lidenskaben til rationel organisering af rum og processer, i den maksimale respekt for druernes integritet.

LAVS VITAE MONTEPULCIANO
D`ABRUZZO D.O.P. 2012

100 % Montepulciano D`Abruzzo håndplukkede druer

14 % alkohol

Dyb rubinrød med violette og lilla nuancer Intens duft af mørk moden frugt, krydderier, lakrids, sort peber, vanille, kakao Varm og fyldig med en lang dvælende smag. Sød og afbalanceret tanniner Fadlagret 12 md. på store fade, hvoraf de 6 er på små franske barriques

Serveres ved 18-20°

Velegnet til kødretter, grøntsager og modnede oste

TOP vine fra “CITRA VINI” D`ABRUZZO

Citra er et kooperativ der sidder på 65% af vinproduktionen i d`Abruzzo.
De sælger kun selv 20 % under eget navn,
naturligvis de bedste 20 %.
Derfor har Palio og Citra meget høj kvalitet
i d`Abruzzo. Udstyret er også ret unikt.

Efter et projekt der har varet 7 år, har mange af kooperativets medlemmer frivilligt forbedret arbejdet i vinmarkerne med grøn høst (mindre udbytte større intensivitet), mindre kunstgødning, bedre udvælgelse af druer, minimum brug af svovl etc. etc.

Dette gør at Citra Vini`s nye vine næsten ukendelige. De er i sandhed rykket fra at være “supervin” til at være “topvin”.

 

BEPIN DE ETO Greccio Rosso
Colli di Conegliano DOC

Område:     Conegliano, Treviso
Druer:         Merlot, Cabernet Franc,
Cabernet  
                  Sauvignon, Marzemino
Alkohol:     15 %
Farve:         Granatrød med rubinrøde
nuancer, intens
                   og dyb
Duft:            Æterisk og elegant bouquet.
                   Noter af orientalsk krydderier
Smag:          Rig og elegant med velafbalanceret
                 
syreindhold, pikant og dvælende med en
                   tør finish, der
afslører bløde tanniner.
Velegnet:     Kødretter og fyldige oste, eller
bare til
                   hygge
Temperatur: 16 – 18°

Lagring:       På barrique 12 måneder.
                   På flaske mindst 6 måneder.

Vinhuset har base tæt på Venedig og Adriaterhavet, Veneto regionen, i nogle helt vidunderlige bygninger. Familien Ceschin startede vinproduktion i San Pietro di Feletto nær Venedig for over 40 år siden. Gennem 12 år har man samlet sten fra egne marker, og løbende brugt dem til at bygge det meget smukke moderne vinhus.
Deres ide er at have
egne vinmarker - ikke noget med at opkøbe druer fra andre.

 

BEPIN DE ETO
Croda Ronca Riserva 2012
Colli di Conegliano DOC

Område:    Conegliano, Treviso
Druer:        Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon,
                  Marzemino
Alkohol:     15 %
Farve:        Granatrød med rubinrøde
nuancer, intens og
                  dyb
Duft:          Æterisk og elegant bouquet.
                 Noter af orientalsk krydderier
Smag:        Rig og elegant med velafbalanceret
                
syreindhold, pikant og dvælende med en tør
                  finish, der afslører bløde tanniner.
Velegnet:    Kødretter og fyldige oste, eller
bare til
                    hygge
Temperatur: 16 – 18°

Lagring:       30 måneder på barrique.

Vinhuset har base tæt på Venedig og Adriaterhavet i nogle helt vidunderlige bygninger. Gennem 12 år har man samlet sten fra egne marker, og løbende brugt dem til at bygge det meget smukke moderne vinhus. Familien Ceschin startede vinproduktion i San Pietro di Feletto nær Venedig for over 40 år siden.
Deres ide er at have egne vinmarker - ikke
noget med at opkøbe druer fra andre.

Høj kvalitet i druer og det sidste nye i kældrene hvor der trylles med ståltanke og trætønder.
Det er ikke normalt at finde “top tunede”
rødvine i området. Croda Ronca, der er produceret på Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, og krydret med Mazemino og Merlot, er absolut en undtagelse.
Lagringen er 24 md. på nye franske barrique.
På trods af en alder på omkring 7 år, er der
masser af frugt og blød syre til at den kan ligge endnu 10 år, men absolut også drikkemoden nu. Smagen er svær at definere.

Men hvis man kan forestille sig en smag der ligger mellem en top Barolo og Amarone, - på trods af helt andre druer og jordbundsforhold, er det nok i den stil.

Leveres i flot original 6 stk. trækasse.

TENUTA CEDRARE,
Amarone 2016
Classico Superiore DOCG Veneto

Område:    Veneto
Druer:        Corvinone, Corvina, Rondinella
Alkohol:     17,5 %
Farve:         Rubinrød med granat refleksioner
Duft:           Brombær og kirsebær, noter af
træfade og
                   krydderier.
Smag:         God fylde og skønt afrundet.
Blomme,
                   vanilje, fad og mørke
modne bær.
                   Afdæmpet tannin
og lang eftersmag
Velegnet:     Grillet kød og modne oste
Temperatur: 16 - 18°

Tenuta Cedrare er ejet af Manuele Bertoldi, som også har en vingård BERTOLDI som ligger tæt ved i området ved Gardasøen.
Historien om familiens interesse for vinfremstilling
tager sin begyndelse allerede i 1929 - på markerne ved Gardasøen og byen Lasize.

Vi besøgte Manuele og fruen på deres vingård Tenuta Cedrare ved Lasize, Gardasøen. Lige siden jeg smagte vine fra Villa Rinaldi, Corpus og Maior Amarone slut 90`erne, har jeg været big fan af deres vine.
Jeg har prøvet at finde Amarone og Ripasso
vine der var lidt mere prisvenlige, men samtidig top klasse vine.
Tenuta Cedrare Ripasso og Amarone blev
svaret uden dog helt at nå Rinaldi.

Jeg spurgte Manuele om de producerede nogle top top modeller, Riserva eller lignende, men nej. Kunne han så komme til det?
Her var svaret, at han havde nogle fade fra
det meget varme år 2015. Det kunne han da godt lave en special produktion på.
Manuele gik i gang med opgaven, og der
kom en formidabel Amarone ud af det.
Den lignede på ingen måde hans normale
Amarone - det er ligesom sort og hvidt.
Den endte med at holde 17,5% alkohol.

Fra året 2016 producerede han en ligeså Ripasso på 15.5%. De bliver svære at overgå!

 

Rinaldi Maior,
Amarone della Valpolicella D.O.C.

Druer:           70 % Corcina 25 % Rondinella Verona
                     5 % Molinara
Fadlagring:    36 måneder på fad.
Duft:             Intens moden duft af modne
bør, syltede
                     figner og svesker.
Smag:            Mørke bær og blommer og lang
krydret
                     eftersmag.
Ligger mellem den sødlige og den
                     tørre stil.
Serverings
temperatur:    7 grader eller
dekanteres og nydes ved
                     15 – 18°
grader.
Velegnet til:    Rødt kød, vild og oste.
Dekanteres    1 time før.

VILLA RINALDI VENETO

Rinaldo Rinaldi er manden bag Villa Rinaldi. Vinslottet har sine rødder helt tilbage i forrige århundrede, men sådan som det ser ud i dag skyldes i høj grad Rinaldo Rinaldi.
Tilbage i 60érne revolutionerede han vinhuset.
Indtil da havde man igennem generationer produceret klassiske Verona vine som for eksempel Amarone della Valpolicella.

Rinaldi lavede aftaler med en række bønder som havde marker og vinstokke der opfyldte alle hans ønsker. Dem fandt han i Adige dalen. De kontrakter han udarbejdede dengang, er dem man stadig opererer efter. Med de aftaler indgået kunne Rinaldi forfølge sit mål; at lave den perfekte spumante. Det betød, at han også måtte vende tilbage til den klassiske produktionsmetode – Dégorgement a la Volée. Denne produktionsmetode er i langt højere grad manuel og væsentlig langsommere end den mere moderne produktionsmetode – Dégorgement a la Glace. Med denne klassiske og langsommelige proces kan man frembringe spumante vine der ganske enkelt er de bedste.

En anden af Villa Rinaldis hemmeligheder er, at man udelukkende bruger små fade og er meget sparsom med brugen af sulfitter.

www.villarinaldi.it kan man se det flotte udbud af spumante vine. Man finder også vinhusets amarone ”Corpus”. Den er dyr, rigtig dyr. Men med flere priser i bagagen er den garanteret pengene værd.
En anden kendis fra vinhuset er ”Dolce di
Cremé”. Det er en dessertvin som har gået sin sejrsgang verden rundt. Hvis et italiensk bryllup skal være helt rigtigt indeholder det ”Dolce di Creme”. Den er simpelthen fantastisk.
Når solen skinner og sommeren er her og
du skal forkæle dig selv, så er der ingen vej uden om. En spumante fra Villa Rinaldi vil for altid ændre dit syn på denne type vin.
Ved at teste igen og igen
og udelukkende bruge små fade, har han frembragt nogle enestående spumante vine på “classical method”.
Næste led i kæden er allerede
undervejs, da det var Rinaldo`s datter Teresa, der viste os rundt på vingården Villa Rinaldi i 2001. På Teresas charmerende fortælle facon, smagte vi os igennem den ene skønne spumante efter den anden.