Julesmagningen
den 19. november
2020 er aflyst
I stedet tilbyder vi en superlækker smagekasse
fra Vinhuset
TopWine
I stedet for
tilbyder vi sammen med Vinhuset TopWine en smagekasse på
6 flasker til en meget favorabel pris.
Det er også
muligt at bestille en kasse med 6 ens vine.
Smagekassen består af følgende 6
fantastiske vine:
Canteperdrix Viognier Før
pris kr. 99 Nu pris kr. 86
Old souls
Før pris kr. 149 Nu pris kr. 110
Chateauneuf du pape Før
pris kr. 259 Nu pris kr. 189
Zumaya
Før pris kr. 119 Nu pris kr. 85
Ozv Zinfandel
Før pris kr. 179 Nu pris kr. 85
Bestue reserva
Før pris kr. 149 Nu pris kr. 105
TOTAL for hele kassen kr. 660
Canteperdrix
Viognier
Cave Canteperdrix blev grundlagt i 1928 i
Ventoux af en håndfuld producenter der ønskede at have midler og
udstyr til fælles. Over tiden har Cave Canteperdrix tilpasset sig
for at opfylde forventningerne hos sine kunder.
Vinen er lavet på 100 % Viognier, som har
groet i Ler og Kalkstens jord. Druerne bliver presset med det
samme og fermenteringen fortsætter under lave temperaturer (14-15
grader) i 20 dage.
Behagelig vin domineret af hvidkødfrugt med en
kompleks og delikat Duft.
Lys og klar bleg guldfarve med grønt skær.
Duften er kompleks og delikat med noter af kvæde, honning, smør
og frisk hvidfrugt. Frisk i smagen domineret af hvidt kødfrugt.
Canteperdrix le Viognier parrer godt med appetitvækkere,
skaldyr, krebsdyr og fisk. |
|
Old Soul
Old Soul Chardonnay er en californisk hvidvin,
der er lavet på den "drilske" men ofte foretrukne drue
Chardonnay.
Chardonnay er en kamæleon – den skifter
farve og smag fra vinmager til vinmager overalt i vinverdenen.
Det er "Chablis"-druen og oftest
hoveddruen i Champagne.
Følgende madvarer er ofte brugt til at
beskrive smagen af Chardonnay: Æble, citron, fersken, pære,
melon og blomster gardenia.
Retter og krydderier som passer rigtigt godt
til disse vine inkluderer madvarer som: kartoffel, græskar,
squash, salat, majs, estragon, sennep, timian og kålrabi.
Passer til gode fiskeretter med med krydderier, Risotto,
kylling og gode oste og ellers sammensatte retter med de
ovennævnte råvarer. |
|
Châteauneuf-du-Pape
Denne fremragende Châteauneuf-du-Pape er lavet
på druer der står i jorde med valsede småsten og står placeret
i stenede terrasser med sand, grus og lerjord dannet af kalksten.
Vinen er produceret af 10 forskellige
druesorter. Gærer i 2-3 uger og modner derefter 18 måneder på
fad. Meget dyb rød farve med aroma og smag af modne mørke bær
der går over i en krydderiagtig smag, som er kendetegnende for
vinene.
Dejlig blød og vedholdende eftersmag med
aromatisk fylde. Helt perfekt til rødt kød, dansk julemad,
retter kogt i saucer, kød terriner og oste.
Historien om Chateauneuf du Pape:
I 1157 ejer Geoffrey, biskop af Avignon, nogle
vinmarker i Châteauneuf og i 1308 havde Clement V, den første
pave i Avignon, et par hektar vinstokke plantet, som derefter
voksede under pave Johannes XXII, hans efterfølger. Disse marker
skulle blive kernen i Châteauneuf du Pape.
Den samme Johannes XXII er netop den første,
der har kaldt Châteauneuf du pape: "Vinen af paven", og
det er under hans regeringstid de berømte parceller på
Châteauneuf blev plantet: Mont Redon, Maupertuis, Fagueirol,
Cabrières, Beau-Renard, Bois Sénéchaux.
Efter at Paverne havde forladt Avignon og
vendte tilbage til Vatikanet i Rom, blev vinforretningen forvaltet
af biskopper og senere af ærkebispedømmet i Avignon. I 1727
skrev de en klausul for at forhindre en for tidlig vinhøst i at
beskadige kvaliteten af vinen.
I 1737 anmodede vinmagere i Châteauneuf du
Pape tilladelse om at få lov til mærkning af deres tønder med
CDR (Côte du Rhône) selv om det var de omkringliggende
landsbyer: Tavel, Lirac, Saint Laurent des Arbres, Saint Genies de
Comolas, Montfaucon og Roquemaure, der havde denne beføjelse ved
kongelig anordning.
Kongemagten afviste denne tilladelse, og det er ganske
vanskeligt at sige om kriterierne for afvisning kun var motiveret
af kvalitet.
|
|
Zumaya
Vinens navn "Zumaya" er også navnet
på en lille by i det nordlige Spanien, hvor vinen også kommer
fra, faktisk kun et par hundrede meter fra Peter Sisseck’s
vinmarker hvor den verdensberømte Pingus vin bliver producenter.
Zumaya er ligesom Pingus også lavet på 100 %
Tempranillo drue. I selskab med Zumaya bliver du forkælet med
aromatiske sorte bær samt kaffe og tobak. Smag af mørke frugter,
kirsebær og brombær og fornemmelse af tørrede figner med
krydrede fadnoter.
Vinen har en livlig syre og fine tanniner som
optager en lige indtil den vedvarende og behagelige Eftersmag.
Lagres 4 måneder på amerikanske
egetræs-tønder.
Vinstokkene gror i 800 meters højde og kun de
bedste solmodne druer håndplukkes og anvendes i produktionen.
Zumaya passer fortrinligt til hverdagsmad som pizza, pasta lasagne
og sarte kødretter, men med sine 4 måneder på amerikanske
egetræstønder, kan den også bruges til kraftigere kødretter. |
|
Ozv - Old Zins
Vines
Lodi, Californien har været en vugge for gode
vine, siden vinavl blev populær i staten Californien.
I begyndelsen blev Lodi tilplantet med
tusindvis af nye unge vinstokke af sorten Zinfandel og var en
værdifuld del af Californiens voksende nye vinindustri. I dag er
disse vinstokke nu gamle. Disse Zinfandel vinstokke, giver os nu
den intense levende frugtkarakter som Lodi Zinfandels er blevet
berømt for.
OZV er en robust Zinfandel fra regionens 50-100
årige vinstokke. Vinen gærer køligt for at bevarer de friske og
lyse aromaer, den bedste og mest udtryksfulde vin bliver
omhyggelig udvalgt for at give den bedste frugt i den færdige
vin. Vinen modnes på både amerikanske egefade og ståltanke og
blades af ønologen for at give vinen den traditionelle Lodi
Zinfandel hindbær og brombærtoner med dybde og rigdom der
kendetegner denne OZV.
Smager af hindbær, mælkechokolade og mokka og
har meget bløde tanniner, en silkeblød vin.
En virkelig god grill vin passer til både BBQ rips og til en
god T-bone steak og grillet kylling men også til et køkkenglas
mens maden bliver tilberedt. |
|
Bestué reserva
Vingården har 35 hektar Otto Bestué af bedste
kvalitet. Vinmarkerne i DO Somontano er opdelt i fem gårde: Santa
Sabina, La Mezquita, Finca Rableros, Flyet og Sierra.
Når druerne er på deres højdepunkt af
modenhed begynder høsten. Takket være den nærhed gårdene har
til kælderen lider druerne ikke overlast, fordi det kun tager et
par minutter for traileren at komme til winery for at aflæsse de
fine klaser druer i modtagebeholderen.
Når tragten er fuld fjernes stænglerne og
druerne går videre til knusning. De knuste druer kommes i rustfri
ståltanke, hvor fermenteringen foregår i 8 dage ved en
kontrolleret temperatur (29 ° C). Dette trækker en intens farve
ud af druerne og vil derefter fortsætte i yderligere 20 dage.
Endelig er vinen klar til at fyldes på tønder
og modnes i 13 måneder på tønder af fransk og amerikansk eg,
hvorefter den skal filtreres og aftappes.
Intens kirsebærrød farve med toner af granat.
Koncentreret smag af moden frugt, krydret og ristet bidraget ved
at hæve 13 måneder i egetræsfade. Struktureret, fyldigt og
afbalanceret.
Ideel til rødt kød, vildt og modne oste. |
|
|