Til forsiden  
 

Julesmagningen

den 19. november 2020 er aflyst

I stedet tilbyder vi en superlækker smagekasse fra Vinhuset TopWine

 

I stedet for tilbyder vi sammen med Vinhuset TopWine en smagekasse på 
6 flasker til en meget favorabel pris.

Det er også muligt at bestille en kasse med 6 ens vine.

  Smagekassen består af følgende 6 fantastiske vine:

   Canteperdrix Viognier     Før pris kr. 99     Nu pris kr. 86

   Old souls                      Før pris kr. 149    Nu pris kr. 110

   Chateauneuf du pape     Før pris kr. 259    Nu pris kr. 189

   Zumaya                        Før pris kr. 119    Nu pris kr. 85

   Ozv Zinfandel                Før pris kr. 179    Nu pris kr. 85

   Bestue reserva               Før pris kr. 149   Nu pris kr. 105

   TOTAL for hele kassen kr. 660

 

Canteperdrix Viognier

Cave Canteperdrix blev grundlagt i 1928 i Ventoux af en håndfuld producenter der ønskede at have midler og udstyr til fælles. Over tiden har Cave Canteperdrix tilpasset sig for at opfylde forventningerne hos sine kunder.

Vinen er lavet på 100 % Viognier, som har groet i Ler og Kalkstens jord. Druerne bliver presset med det samme og fermenteringen fortsætter under lave temperaturer (14-15 grader) i 20 dage.

Behagelig vin domineret af hvidkødfrugt med en kompleks og delikat Duft.

Lys og klar bleg guldfarve med grønt skær. Duften er kompleks og delikat med noter af kvæde, honning, smør og frisk hvidfrugt. Frisk i smagen domineret af hvidt kødfrugt.

Canteperdrix le Viognier parrer godt med appetitvækkere, skaldyr, krebsdyr og fisk.

Old Soul

Old Soul Chardonnay er en californisk hvidvin, der er lavet på den "drilske" men ofte foretrukne drue Chardonnay.

Chardonnay er en kamæleon – den skifter farve og smag fra vinmager til vinmager overalt i vinverdenen.

Det er "Chablis"-druen og oftest hoveddruen i Champagne.

Følgende madvarer er ofte brugt til at beskrive smagen af Chardonnay: Æble, citron, fersken, pære, melon og blomster gardenia.

Retter og krydderier som passer rigtigt godt til disse vine inkluderer madvarer som: kartoffel, græskar, squash, salat, majs, estragon, sennep, timian og kålrabi.

Passer til gode fiskeretter med med krydderier, Risotto, kylling og gode oste og ellers sammensatte retter med de ovennævnte råvarer.

 

Châteauneuf-du-Pape

Denne fremragende Châteauneuf-du-Pape er lavet på druer der står i jorde med valsede småsten og står placeret i stenede terrasser med sand, grus og lerjord dannet af kalksten.

Vinen er produceret af 10 forskellige druesorter. Gærer i 2-3 uger og modner derefter 18 måneder på fad. Meget dyb rød farve med aroma og smag af modne mørke bær der går over i en krydderiagtig smag, som er kendetegnende for vinene.

Dejlig blød og vedholdende eftersmag med aromatisk fylde. Helt perfekt til rødt kød, dansk julemad, retter kogt i saucer, kød terriner og oste.

Historien om Chateauneuf du Pape:

I 1157 ejer Geoffrey, biskop af Avignon, nogle vinmarker i Châteauneuf og i 1308 havde Clement V, den første pave i Avignon, et par hektar vinstokke plantet, som derefter voksede under pave Johannes XXII, hans efterfølger. Disse marker skulle blive kernen i Châteauneuf du Pape.

Den samme Johannes XXII er netop den første, der har kaldt Châteauneuf du pape: "Vinen af paven", og det er under hans regeringstid de berømte parceller på Châteauneuf blev plantet: Mont Redon, Maupertuis, Fagueirol, Cabrières, Beau-Renard, Bois Sénéchaux.

Efter at Paverne havde forladt Avignon og vendte tilbage til Vatikanet i Rom, blev vinforretningen forvaltet af biskopper og senere af ærkebispedømmet i Avignon. I 1727 skrev de en klausul for at forhindre en for tidlig vinhøst i at beskadige kvaliteten af vinen.

I 1737 anmodede vinmagere i Châteauneuf du Pape tilladelse om at få lov til mærkning af deres tønder med CDR (Côte du Rhône) selv om det var de omkringliggende landsbyer: Tavel, Lirac, Saint Laurent des Arbres, Saint Genies de Comolas, Montfaucon og Roquemaure, der havde denne beføjelse ved kongelig anordning.

Kongemagten afviste denne tilladelse, og det er ganske vanskeligt at sige om kriterierne for afvisning kun var motiveret af kvalitet.

Zumaya

Vinens navn "Zumaya" er også navnet på en lille by i det nordlige Spanien, hvor vinen også kommer fra, faktisk kun et par hundrede meter fra Peter Sisseck’s vinmarker hvor den verdensberømte Pingus vin bliver producenter.

Zumaya er ligesom Pingus også lavet på 100 % Tempranillo drue. I selskab med Zumaya bliver du forkælet med aromatiske sorte bær samt kaffe og tobak. Smag af mørke frugter, kirsebær og brombær og fornemmelse af tørrede figner med krydrede fadnoter.

Vinen har en livlig syre og fine tanniner som optager en lige indtil den vedvarende og behagelige Eftersmag.

Lagres 4 måneder på amerikanske egetræs-tønder.

Vinstokkene gror i 800 meters højde og kun de bedste solmodne druer håndplukkes og anvendes i produktionen.

Zumaya passer fortrinligt til hverdagsmad som pizza, pasta lasagne og sarte kødretter, men med sine 4 måneder på amerikanske egetræstønder, kan den også bruges til kraftigere kødretter.

Ozv - Old Zins Vines

Lodi, Californien har været en vugge for gode vine, siden vinavl blev populær i staten Californien.

I begyndelsen blev Lodi tilplantet med tusindvis af nye unge vinstokke af sorten Zinfandel og var en værdifuld del af Californiens voksende nye vinindustri. I dag er disse vinstokke nu gamle. Disse Zinfandel vinstokke, giver os nu den intense levende frugtkarakter som Lodi Zinfandels er blevet berømt for.

OZV er en robust Zinfandel fra regionens 50-100 årige vinstokke. Vinen gærer køligt for at bevarer de friske og lyse aromaer, den bedste og mest udtryksfulde vin bliver omhyggelig udvalgt for at give den bedste frugt i den færdige vin. Vinen modnes på både amerikanske egefade og ståltanke og blades af ønologen for at give vinen den traditionelle Lodi Zinfandel hindbær og brombærtoner med dybde og rigdom der kendetegner denne OZV.

Smager af hindbær, mælkechokolade og mokka og har meget bløde tanniner, en silkeblød vin.

En virkelig god grill vin passer til både BBQ rips og til en god T-bone steak og grillet kylling men også til et køkkenglas mens maden bliver tilberedt.

Bestué reserva

Vingården har 35 hektar Otto Bestué af bedste kvalitet. Vinmarkerne i DO Somontano er opdelt i fem gårde: Santa Sabina, La Mezquita, Finca Rableros, Flyet og Sierra.

Når druerne er på deres højdepunkt af modenhed begynder høsten. Takket være den nærhed gårdene har til kælderen lider druerne ikke overlast, fordi det kun tager et par minutter for traileren at komme til winery for at aflæsse de fine klaser druer i modtagebeholderen.

Når tragten er fuld fjernes stænglerne og druerne går videre til knusning. De knuste druer kommes i rustfri ståltanke, hvor fermenteringen foregår i 8 dage ved en kontrolleret temperatur (29 ° C). Dette trækker en intens farve ud af druerne og vil derefter fortsætte i yderligere 20 dage.

Endelig er vinen klar til at fyldes på tønder og modnes i 13 måneder på tønder af fransk og amerikansk eg, hvorefter den skal filtreres og aftappes.

Intens kirsebærrød farve med toner af granat. Koncentreret smag af moden frugt, krydret og ristet bidraget ved at hæve 13 måneder i egetræsfade. Struktureret, fyldigt og afbalanceret.

Ideel til rødt kød, vildt og modne oste.