Vinsmagning
Torsdag den 27. februar
2020 kl. 19.30
Medborgerhuset, Herningvej 7A
Se et par billeder fra aftenen
Vingården
Tenuta Torre Raone
Lad
os præsentere Vingården og des historie: Vingården "Tenuta Torre
Raone" ligger i Abruzzo på de solrige bakker i Loreto Aprutino, 350
meter over havets overflade på grænserne til nationalparken Gran Sasso
og Monti della Laga i nærheden af Natural Oasis Lake af Penne.
Vinvirksomheden
blev overtaget i 1997 af de to venner Luciano Di Tizio og Antonio D’Emilio,
der kombinere gamle metoder og traditioner, kombineret med moderne
vinfremstillingsteknikker for at skabe de allerbedste kvalitetsvine,
sigtende imod det sublime.
Dette er
hovedformålet med vinproduktionen, igennem produktionsteknikker fokuseret
100 % på kvalitet frem for kvantitet.
En anden
afspejling af de grundlæggende principper af aktiviteten i kælderen hos
Tenuta Torre Raone, er for eksempel den meget begrænsede brug af
barriques (225 liters små egetræsfade). Dette for at forfølge de
elegante og delikate aromaer og smage, der er karakteristiske for naturlig
vin fra området Abruzzo.
Ejendommen er
på 35 hektar, under den økologiske landbrugscertificering ICEA.
30 hektar er
beplantet som vinmarker og 3 hektar som olivenlunde. Dyrkningsteknikker og
forskning rettet mod kontinuerlig kvalitetsforbedring, resulterer i
udbytter langt under de grænser, der er gældende for området.
I centrum af
ejendommen står en fæstning kaldet Torre Raone, til ære for Raone fra
Poliano, der bestilte sin bygning tilbage i det ellevte århundrede. På
det tidspunkt var Loreto Aprutino domineret af normannerne, faktisk var
Raone fra Poliano en af efterkommerne til Tancred of Hauteville Tancredi.
Normannerne ankom i Italien for at hjælpe halvøen med at blive befriet
af byzantinerne.
Selve Vingården blev bygget
i 2006, hvor alle druer forarbejdes og omdannes til vin (Økologisk) med
en nuværende produktion på ca. 100.000 flasker solgt i Italien og i
udlandet. Eksklusivt her Danmark af Noer & Kofod Wines og vi er slet
skjult stolte af, at vinene fra Tenuta Torre Raone indgår i vores
stamsortiment som Noer & Kofod Signatur Vine.
2017 Custoza Bianco
Kr.
135,00 DKK pr. flaske
Brillant,
strågylden farve med et grønt glimt og en åben duft af
blomster, jordbær og stikkelsbær. Sprød, frisk og tør smag med
et hav af overraskende nuancer, hvor vi møder stikkelsbærrene
igen i dens friske og lange eftersmag. Perfekt til velkomst,
eventuelt sammen med lidt frisk frugt. Den er også eminent til
fisk og skaldyr samt til salater og kolde pastaretter.
Det
er nu fjerde generation af Albino Piona-familien, der siden 1893
har været vindyrkere i Veneto – nu med 77 hektar vinmarker tæt
på Gardasøen.
Hvidvinen
kommer fra Custoza-området, som ligger tættest på Garda. Der
bestemt ikke sparet på kreativiteten, når det gælder de
anvendte druetyper til denne hvidvin. Hele otte forskellige druer
er vinificeret separat og først til sidst blevet sammensat til
den endelige hvidvin. 40% er Soavedruen Garganega, 20% Cortese og
20% af rødvins-druen Tai, som vi kender bedre som Cannonau,
Garnacha eller Grenache.
Yderligere
10% tegner Trebbianodruen sig for, og de sidste 10%,deles
mellem Riesling, Pinot
Bianco, Chardonnay og Incrozio
Manzoni. Producenter,
Albino Piona, Druer,
Chardonnay, Cortese, Garganega,
Incozio Manzoni, Pinot
Bianco, Riesling, Tai, Trebbiano,
Vin
til maden, Velkomst, Fisk
& Skaldyr, Fjerkræ og lyst
kød, Pasta & Salat. |
|
2017 Lucanto Trebbiano D´Abruzzo
105,00 DKK pr.
flaske
Produceres på
100% Trebbiano d’Abruzzo druer, der høstes i slutningen af
september lige før fuld modning for at sikre en god syre og
friskhed, for en vin med masser af personlighed.
Kold aflejring af
saften i 24 timer og alkoholholdig fermentering ved kontrolleret
temperatur på 14 ° C i stålbeholdere.
Herefter racking,
fining og organisk opbevaring i 3-4 måneder.
Vinen fremstår
smukt blankt krystalklar lysegul. Næsen er intens og vedholdende
med rige aromaer af frisk frugt som grønne æbler, ananas og banan.
Smagen fremstår afbalanceret tør og harmonisk godt struktureret,
med friskhed fyldt med masser af karakter og samme noter som duften
med mellemlang/lang finish.
Producenter:
Torre Raone
Druer: Trebbiano
Vin til maden Fisk
& Skaldyr, Fjerkræ og lyst kød, Pasta & Salat, Tapas,
Velkomst |
|
2016 Lucanto Montepulciano d´Abruzzo
115,00
DKK - pr. flaske
Frisk
og frugtagtig vin produceret på 100% sent høstede Montepulciano D’Abruzzo
druer, der kun behandles og opbevares i ståltanke for at netop at
bevare den oprindelige friske og frugtagtige smag af Montepulciano D’Abruzzo
druerne.
Lang
gæring på skindene i stålbeholdere. Om vinteren foregår
malolaktisk fermentering ved kontrolleret temperatur, 18 ° C. Det
er der kommet en dyb koncentreret rubyfarvet vin ud af med en intens
vedholdende behagelig duft af brombær, hindbær, sort kirsebær,
blomme og blåbær.
Smagen
fremstår varm, blød og frugtagtig, med intense følelser af moden
sort kirsebær og brombær. Bemærkelsesværdigt vedholdende med
bløde tanniner, fløjlsagtig, afbalanceret og harmonisk. Oplagt
sommervin, så nyd den gerne i store slurke til
al slags grillet mad.
Producenter:
Torre Raone:
Druer:
Montepulciano d’Abruzzo
Vin
til maden Grill & Bøffer, Fjerkræ
og lyst kød, Pasta
& Salat, Tapas.
|
|
2016 Primitivo, Masseria
Capoforte
165,00
DKK - pr. flaske
Intens
og kompleks på næsen, overvejende røde bær ledsaget af sure
kirsebær- og blommearomaer, mærkbart delikate antydninger til
tobak og krydret noter af vanille og kakao.
Fyldig
vin, afbalanceret og rund på ganen, med tanniner af høj kvalitet
og harmonisk i sammensætningen.
Fin
og frisk, finalen viser også nuancer af kakao, kaffe og vanilje.
Producenter
Masseria Capoforte
Druer
Negroamaro
Vin
til maden Grill & Bøffer, Ost, Vildt
|
|
|
2017 Governo all’uso Toscano
140,00
DKK - pr. flaske
Flot
rubinrød farve og en meget åben, frugtrig og moden bærduft er
det første, vi støder på. Smagen er en elegant og særdeles
harmonisk ren druesmag med et strejf af kandiserede violer, som i
sin saftrige karakter rummer mange tiltalende nuancer i dens
tørre til halvtørre smag.
God
til næsten alt, som det italienske køkken kan frembringe.
Governo
all’uso Toscano er navnet på den vinfremstillingsmetode, som
man brugte fra det 14. århundrede, frem til at vi fik
temperaturkontrollerede ståltanke til gæringen. Inden da kunne
vinbønderne, hvis det var for koldt, tilsætte mosten fra nogle
druer, der havde fået cirka tre ugers gæring, og som gav gæren
ekstra sukker til at kunne fortsætte gæringen. Druerne, som er
anvendt, er for 80% vedkommende Sangiovese Grosso, samt 20% af en
hemmelig drue…
Producenter:
Conte
Ottavio Piccolimini
Druer:
Sangiovese
Vin
til maden Ost, Pasta
& Salat, Tapas
|
|
2016 Azobè Rosso Veronese
120,00
DKK - pr. flaske
Den
har en forholdsvis lys rødviolet farve. Duften er sprælsk med
både modne bær, tobak og chokolade. Men det er intet i forhold
til smagen! På trods af dens 14% alkohol får den nærmest
smagsløgene til at danse af fryd over dens imødekommende rene
frugtkarakter, som dog ikke overdøver den perlerække af nuancer,
der ligger under.
Det
er en italiener, man sagtens kan nyde lidt sval uden noget til.
Men den kan også sagtens serveres til næsten alt andet end
bøffer.
Det
er nu fjerde generation af Albino Pionafamilien, der siden 1893
har været vindyrkere i Veneto. Den har nu 77 hektar vinmarker
tæt på Gardasøen. Druerne til denne pragtfulde rødvin er
håndpluk-kede, og den færdigt udgærede vin har tilbragt to år
i 500 liters store egetræsfade og et halvt år på flaske for at
falde til ro, inden den blev "løsladt" til salg.
Producenter:
Albino
Piona
Druer:
Corvina, Molinara, Rondinella
Vin
til maden Ost, Pasta & Salat, Tapas |
|
|