Til forsiden  
 

 

Vinsmagning

Torsdag den 27. februar 2020 kl. 19.30

Medborgerhuset, Herningvej 7A


Se et par billeder fra aftenen

Vingården Tenuta Torre Raone

Lad os præsentere Vingården og des historie: Vingården "Tenuta Torre Raone" ligger i Abruzzo på de solrige bakker i Loreto Aprutino, 350 meter over havets overflade på grænserne til nationalparken Gran Sasso og Monti della Laga i nærheden af Natural Oasis Lake af Penne.

Vinvirksomheden blev overtaget i 1997 af de to venner Luciano Di Tizio og Antonio D’Emilio, der kombinere gamle metoder og traditioner, kombineret med moderne vinfremstillingsteknikker for at skabe de allerbedste kvalitetsvine, sigtende imod det sublime.

Dette er hovedformålet med vinproduktionen, igennem produktionsteknikker fokuseret 100 % på kvalitet frem for kvantitet.

En anden afspejling af de grundlæggende principper af aktiviteten i kælderen hos Tenuta Torre Raone, er for eksempel den meget begrænsede brug af barriques (225 liters små egetræsfade). Dette for at forfølge de elegante og delikate aromaer og smage, der er karakteristiske for naturlig vin fra området Abruzzo.

Ejendommen er på 35 hektar, under den økologiske landbrugscertificering ICEA.

30 hektar er beplantet som vinmarker og 3 hektar som olivenlunde. Dyrkningsteknikker og forskning rettet mod kontinuerlig kvalitetsforbedring, resulterer i udbytter langt under de grænser, der er gældende for området.

I centrum af ejendommen står en fæstning kaldet Torre Raone, til ære for Raone fra Poliano, der bestilte sin bygning tilbage i det ellevte århundrede. På det tidspunkt var Loreto Aprutino domineret af normannerne, faktisk var Raone fra Poliano en af efterkommerne til Tancred of Hauteville Tancredi. Normannerne ankom i Italien for at hjælpe halvøen med at blive befriet af byzantinerne.

Selve Vingården blev bygget i 2006, hvor alle druer forarbejdes og omdannes til vin (Økologisk) med en nuværende produktion på ca. 100.000 flasker solgt i Italien og i udlandet. Eksklusivt her Danmark af Noer & Kofod Wines og vi er slet skjult stolte af, at vinene fra Tenuta Torre Raone indgår i vores stamsortiment som Noer & Kofod Signatur Vine.

2017 Custoza Bianco

Kr. 135,00 DKK pr. flaske

Brillant, strågylden farve med et grønt glimt og en åben duft af blomster, jordbær og stikkelsbær. Sprød, frisk og tør smag med et hav af overraskende nuancer, hvor vi møder stikkelsbærrene igen i dens friske og lange eftersmag. Perfekt til velkomst, eventuelt sammen med lidt frisk frugt. Den er også eminent til fisk og skaldyr samt til salater og kolde pastaretter.

Det er nu fjerde generation af Albino Piona-familien, der siden 1893 har været vindyrkere i Veneto – nu med 77 hektar vinmarker tæt på Gardasøen.

Hvidvinen kommer fra Custoza-området, som ligger tættest på Garda. Der bestemt ikke sparet på kreativiteten, når det gælder de anvendte druetyper til denne hvidvin. Hele otte forskellige druer er vinificeret separat og først til sidst blevet sammensat til den endelige hvidvin. 40% er Soavedruen Garganega, 20% Cortese og 20% af rødvins-druen Tai, som vi kender bedre som Cannonau, Garnacha eller Grenache.

Yderligere 10% tegner Trebbianodruen sig for, og de sidste 10%,deles mellem Riesling, Pinot Bianco, Chardonnay og Incrozio Manzoni. Producenter, Albino Piona, Druer, Chardonnay, Cortese, Garganega, Incozio Manzoni, Pinot Bianco, Riesling, Tai, Trebbiano,

Vin til maden, Velkomst, Fisk & Skaldyr, Fjerkræ og lyst kød, Pasta & Salat.

2017 Lucanto Trebbiano D´Abruzzo

105,00 DKK pr. flaske

Produceres på 100% Trebbiano d’Abruzzo druer, der høstes i slutningen af september lige før fuld modning for at sikre en god syre og friskhed, for en vin med masser af personlighed.

Kold aflejring af saften i 24 timer og alkoholholdig fermentering ved kontrolleret temperatur på 14 ° C i stålbeholdere.

Herefter racking, fining og organisk opbevaring i 3-4 måneder.

Vinen fremstår smukt blankt krystalklar lysegul. Næsen er intens og vedholdende med rige aromaer af frisk frugt som grønne æbler, ananas og banan. Smagen fremstår afbalanceret tør og harmonisk godt struktureret, med friskhed fyldt med masser af karakter og samme noter som duften med mellemlang/lang finish.

Producenter: Torre Raone

Druer: Trebbiano

Vin til maden Fisk & Skaldyr, Fjerkræ og lyst kød, Pasta & Salat, Tapas, Velkomst

2016 Lucanto Montepulciano d´Abruzzo

115,00 DKK - pr. flaske

Frisk og frugtagtig vin produceret på 100% sent høstede Montepulciano D’Abruzzo druer, der kun behandles og opbevares i ståltanke for at netop at bevare den oprindelige friske og frugtagtige smag af Montepulciano D’Abruzzo druerne.

Lang gæring på skindene i stålbeholdere. Om vinteren foregår malolaktisk fermentering ved kontrolleret temperatur, 18 ° C. Det er der kommet en dyb koncentreret rubyfarvet vin ud af med en intens vedholdende behagelig duft af brombær, hindbær, sort kirsebær, blomme og blåbær.

Smagen fremstår varm, blød og frugtagtig, med intense følelser af moden sort kirsebær og brombær. Bemærkelsesværdigt vedholdende med bløde tanniner, fløjlsagtig, afbalanceret og harmonisk. Oplagt sommervin, så nyd den gerne i store slurke til al slags grillet mad.

Producenter: Torre Raone:

Druer: Montepulciano d’Abruzzo

Vin til maden Grill & Bøffer, Fjerkræ og lyst kød, Pasta & Salat, Tapas.

 

2016 Primitivo, Masseria Capoforte

165,00 DKK - pr. flaske

Intens og kompleks på næsen, overvejende røde bær ledsaget af sure kirsebær- og blommearomaer, mærkbart delikate antydninger til tobak og krydret noter af vanille og kakao.

Fyldig vin, afbalanceret og rund på ganen, med tanniner af høj kvalitet og harmonisk i sammensætningen.

Fin og frisk, finalen viser også nuancer af kakao, kaffe og vanilje.

Producenter Masseria Capoforte

Druer Negroamaro

Vin til maden Grill & Bøffer, Ost, Vildt

2017 Governo all’uso Toscano

140,00 DKK - pr. flaske

Flot rubinrød farve og en meget åben, frugtrig og moden bærduft er det første, vi støder på. Smagen er en elegant og særdeles harmonisk ren druesmag med et strejf af kandiserede violer, som i sin saftrige karakter rummer mange tiltalende nuancer i dens tørre til halvtørre smag.

God til næsten alt, som det italienske køkken kan frembringe.

Governo all’uso Toscano er navnet på den vinfremstillingsmetode, som man brugte fra det 14. århundrede, frem til at vi fik temperaturkontrollerede ståltanke til gæringen. Inden da kunne vinbønderne, hvis det var for koldt, tilsætte mosten fra nogle druer, der havde fået cirka tre ugers gæring, og som gav gæren ekstra sukker til at kunne fortsætte gæringen. Druerne, som er anvendt, er for 80% vedkommende Sangiovese Grosso, samt 20% af en hemmelig drue…

Producenter: Conte Ottavio Piccolimini

Druer: Sangiovese

Vin til maden Ost, Pasta & Salat, Tapas

2016 Azobè Rosso Veronese

120,00 DKK - pr. flaske

Den har en forholdsvis lys rødviolet farve. Duften er sprælsk med både modne bær, tobak og chokolade. Men det er intet i forhold til smagen! På trods af dens 14% alkohol får den nærmest smagsløgene til at danse af fryd over dens imødekommende rene frugtkarakter, som dog ikke overdøver den perlerække af nuancer, der ligger under.

Det er en italiener, man sagtens kan nyde lidt sval uden noget til. Men den kan også sagtens serveres til næsten alt andet end bøffer.

Det er nu fjerde generation af Albino Pionafamilien, der siden 1893 har været vindyrkere i Veneto. Den har nu 77 hektar vinmarker tæt på Gardasøen. Druerne til denne pragtfulde rødvin er håndpluk-kede, og den færdigt udgærede vin har tilbragt to år i 500 liters store egetræsfade og et halvt år på flaske for at falde til ro, inden den blev "løsladt" til salg.

Producenter: Albino Piona

Druer: Corvina, Molinara, Rondinella

Vin til maden Ost, Pasta & Salat, Tapas