Til forsiden  
 

Vinsmagning med

Torsdag den 01.03.2018 kl. 19.30

Medborgerhuset, Brogaardsvej 2

 

Bodegas Hermosilla Crianza 2015

Druerne til denne Crianza kommer fra Bodegas Hermosillas højst beliggende vinmarker: Portorubio ved San Vicente de la Sonsierra, Musco ved Laguardia og Longares ved Baños de Ebro, og alle er nøje udvalgt af winemaker José Ignacio Hermosilla Berzal, druerne er 100% Tempranillo.

Lagres 12 måneder i egetræsfade. Afhængig af årets høst der bruges både amerikanske og franske fade á 225. Ltr. Hver 6. måned bliver hvert fad vendt (racking) og dekanteret i tank for at stabilisere vinen inden næste seks måneders lagring i egetræsfad.

Hvis der nogensinde har været en hel typisk, forventet Rioja smag i en Crianza er den her. Der er ikke så mange, som kan dette længere, men på Bodegas Hermosilla er det nøjagtig det som man går efter - og det lykkes. Er vidunderlig struktureret i både aroma og smag, krydderi, eg, lakrids, vanilie - alt hvad man som Riojaelsker håber på.

Carlos San Pedro de Perez Viñaspre Crianza 2012

Bodega Carlos San Pedro Perez er beliggende i den spændende bjerg og klippe by Laguardia, i Rioja Alavesa, en del af Pais Vasco, Baskerlandet.

Bodegaen kan skrive sin historie mere 500 år tilbage via optegnelser i en række kirkelige dokumenter i området fra slutningen af XV århundrede.

Bodega har en af de få traditionelle underjordiske huler i Laguardia, som stadig er i brug som bodega. Kælderen er opdelt i 5 håndlavede "calados", huler, hvor der er tanke, flaskeracks og egetræsfade til lagring af de bedste vine. Kældrene er mere end 600 år gamle og har i de sidste omkring 300 år, været brugt som vinkældre og som alle traditionelle underjordiske huler eller kældre i Laguardia er de placeret indenfor bymurene, omkring 8 meter under gade niveau, og hvor køretøjer, absolut ikke er tilladt. Det er en fantastisk oplevelse at befinde sig i disse kældre.

Druer: 100% Tempranillo.
22 måneder på egefade, 95% Amerikanske og 5% Franske.

Minimum 6 måneders flaskelagring på Bodegaen

Farve Mørk rød med granatagtige kanter

Duft af vanilje, kraftige krydderier og anelser af eg.

Blød og afrundet smag, med let bid af tanniner og eftersmag af sorte krydderier

Bodegas Navajas, Graciano, Crianza 2013

Område Rioja Alta, Druesort: 100% Graciano

Næsten al Graciano, originaldrue i DOC Rioja, som Bodegas Navajas dyrker, bruges til denne vin.

Gamle vinstokke med lave udbytter og sen phenolisk modenhed betyder, at høsten finder sted engang i første halvdel af oktober - når phenolforbindelserne og de aromatiske egenskaber er på deres optimale – og sikrer stabilitet i sin fadlagringstid.

Lagring: Efter at have afsluttet den malolaktiske gæring hældes vinen over, klares og filtreres og overføres til nye franske og amerikanske egetræsfade, hvor den befinder sig i 12 til 14 måneder. Derefter bliver den aftappet og lagres på flaske i Bodegaens kældre i mindst 10 måneder for at falde til ro, før den frigives til salg.

Mørk dyb kirsebærrød med svage violette nuancer, og afbalanceret, livlig og frugtagtig aroma tro mod sin mangfoldighed - sort og rød frugt, vilde bær, og tydelig krydret smag som kommer fra egefad.

Opnår en god modenhed, og en aromatisk balance af harmoni og blødhed. Kraftig og fast på ganen, med bløde, velstrukturerede tanniner, kødfulde, afrundede, gennemtrængende, med en lang, kraftfuld blid finish. Velegnet til: Perfekt akkompagnement til rødt kød og oste.

Serveringstemperatur: 15-17ºC

Bodegas Hermosilla Reserva 2012

Druerne til denne Reserva kommer fra 2 af de ældste vinmarker, marken beplantet i 1973, Cantogordo ved San Vicente de la Sonsierra, samt marken beplantet i 1967, Palomedo ved Laguardia og er nøje udvalgt af winemaker José Ignacio Hermosilla Berzal, druerne er 100% Tempranillo.

Lagring: Vinen lagrer helt ekstraordinært 1080 dage!!!, i franske og amerikanske 2. års egefade. Hver 6. måned bliver hvert fad vendt (racking) og dekanteret i tank for at stabilisere vinen inden næste seks måneders lagring i egetræsfad.

Smag: Denne vin er bemærkelsesværdig rund og blød i smagen. Man mærker meget tydeligt den ekstremt lange fadlagringstid som betyder at man får fornemmelse af både fløjl og silke. Men også den krydrede Rioja smag med fornemmelser af vanilie, eg og lakrids.

En UNIK vin som serveres ved 16-18° C

Denne vin laves kun i et meget begrænset antal og udelukkende p.g.a. vores venskab med Hermosilla familien er det lykkes at få et ganske lille parti til Danmark.

Muro Reserva 2012, TOPVIN 95 point fra Decanter 2017

90% Tempranillo,10% Graciano.

Lagret på 50% amerikansk eg og 50% fransk eg i 17 måneder

Meget dybe lag af røde kanter som trækker intense tårer i glasset.

Intens aroma med antydninger af lakrids og hindbær, vanilje, moden frugt og balsamico i baggrunden. Korpulent, rund og struktureret. Det er en velafbalanceret vin, syren fornemmes varm og velafbalanceret, denne vin vil leve længe.

Eftersmagen: Her fornemmes de allerede tidligere nævnte aromaer tydeligt, endnu mere ristet balsamico, det krydrede i smagen er vedvarende.

Serverings temperatur: 16° C

Navajas Gran Reserva 2010 –
kåret til verdens bedste rødvin
i årgang 2005

Druesorter: 85% Tempranillo, 10% Graciano, 5% Mazuelo

Vinifikation: Druerne kommer fra de ældste vinmarker, der beskæres i den traditionelle stil, for at sikre, at kun et par små klaser vokser frem; Der tilstræbes på at opnå den ideelle bladeksponering i forhold til beskyttelse af druerne, ved disse 3 sorter som er valgt til Gran Reserva.

Lagring: Vinen kommer på fade efter en kort periode af naturlig hvile efter gæringen. Egefadene er franske og amerikanske egetræsfade, som i gennemsnit er 3 år gamle. Her lagrer vinen i 24 måneder, og omstikning udføres efter behov.

Herefter tappes vinen på flaske og hviler i stilhed, med minimal lys og perfekte temperatur og luftfugtighedsforhold i Bodegaens kældre, mindst 36 måneder for at afrunde, blødgøre, og opnå korrekt modenhed og lang levetid.

Smag og farve: Denne vin er rubinrød med en medium intensitet, kompleks, og har netop godt den aroma som kan være typisk for sådan en vin: modne røde frugter, lakrids, og smag af egefad, plantestoffer, kanel og peber.

Den er afrundet, silkeagtig og blød, men kraftig og robust på samme tid.

En bemærkelsesværdig harmoni i munden, let garvesyre med en velsmagende overflade, hvilket giver en lang, varm og elegant eftersmag.

Passer til: Særligt godt med iberiske koldt kød, rødt kød og vildt. Men prøv også blot at sidde med et glas og nyd det alene.

Serveringstemperatur: 16-18ºC.