Juleafslutning
Spændende vinsmagning med
v/Kim Hedemann
Torsdag den 22. november kl. 19.30
Medborgerhuset, Herningvej 7A
Se et par billeder fra aftenen
Château
L’Aujardiere Chambelle Methóde Traditionelle Brut,
Loire, Frankrig
Disse lækre bobler fra Loire har en blomstret, cremet og frugtig stil – en
dejlig start på aftenen, en god ledsager til fisk og pasta eller til
Nytårsfaften.
Vinen laves kun af de bedste druer og sendes kun på markedet, når kvaliteten
er i top.
Karp-Schreiber
Riesling Brauneberger
Juffer, Kabinett
Trocken,
Mosel, Tyskland
Saftig og frisk sag med fantastisk sprødhed fra marken Brauneberger
Juffer.
Lækre toner af citrus, Ingrid Marie æbler, god fedme, som sammen
med de varme mineralske toner, giver et anstrøg af
"petroleum".
Joseph Dockner
Pinot
Noir Reserve,
Wachau, Østrig
Meget stor Pinot Noir med megen fylde. God fed struktur. Saftig smag
af vilde bær med et krydret animalsk præg. Stor vin til and, vildt
eller krydrede gryderetter samt til fuldmodne faste oste og for de
modige – til kraftig chokoladekage.
Tanagra
Wine Shiraz,
Sydafrika
Denne Tanagra Wine Single Vineyard Shiraz har en mørk, intens farve
og næsen afslører tobak, krydderier og hindbær med jordlige
toner. Afslutningen er rig på milde, modne tanniner og frugt. Ideel
til krydret og pebret mad og til kødretter, især lam.
Ayres
de Escal, Priorat,
Spanien
En fantastisk dejlig fyldig Priorat med hovedvægt på Grenache med
en stor andel Carignan på husets yngre stokke (25-40 år gamle).
Drik den nu til kraftig grillmad, vildt, lam med kraftigt tilbehør,
kraftige tørre oste. Også oplagt til julemaden. Vinen vil udvikle
sig flot de næste 4-5 år.
Porto
Reccua Vintage Port 2003,
Portugal
Stadig meget ungdommelig og ret fyldig Vintage. Det er de fede,
mørke, vilde skovbær man først fornemmer sammen med lidt vanilje,
god sødme og masser af bid. Senere fornemmer man bitter lakrids,
som gør, at den bliver hængende. Stor vin, som kan nydes nu som
den er eller til kronvildt eller gem den i 15-20 år og nyd den til
mørk Chokolade.
Desuden er
der mulighed for at købe Hedemann’s fantastiske Mr. Riggs vine
til favorable priser.
(Vi
smagte én af dem sidst Kim besøgte os for knap to år siden).
Gode
vinoplevelser er en tillidssag
Hedemanns
handler om langt mere end vin. Hedemanns er mest af alt en stemning,
der oser af nærvær, og så er det hjemsted for en uhøjtidelig,
6-stjernet old school service med personlig opmærksomhed ud over
alle grænser.
Der
findes kun to slags vin: Den, du kan lide – og den, du ikke kan
lide.
Vin
er verdens nemmeste og sjoveste måde at skabe hverdagsforkælelse
og kontakt mellem mennesker. Der er ikke noget rigtigt eller
forkert. Det handler om at mærke sig frem. Lege, smage, forlade
fordommene og forholde sig til den vin, der er i glasset – uanset
hvor den kommer fra.
Siden
jeg var sidst i tyverne, starten af trediverne, har jeg været
forført af vinens dybe, historiske rødder. Jeg samlede dyre vine,
gik på auktioner og kom ind i et helt society i vinverdenen. Så
begyndte jeg at købe vine. Tog på vinrejser, boede med vinavlernes
familie på vingårde, var med til at beskære vinstokke og blande
vine, og trampe rundt i store træbaljer fyldt med druer fra de
solmættede vinmarker. Det gør jeg stadigvæk.
I
dag har jeg et tæt samarbejde med særligt udvalgte og exceptionelt
dygtige winemakers over hele verden.
Jeg
er kendt som en dedikeret vinmand, en levemand med tørst efter det
oprindelige og autentiske, en vidende vært, en sprudlende og
filosofisk anekdotefortæller og en gammel kriger bevæbnet med
troen på, at en vin ikke er solgt, før den er drukket, og du
ringer og genbestiller.
Kontakt
mig og åbn døren til en helt ny vinverden.
Velkommen
til Hedemanns.
De
varmeste hilsner
Kim
Hedemann
|