Til forsiden  
 

Vinsmagning med


Ringkøbing

Torsdag den 18.01.2018 kl. 19.30

Medborgerhuset, Brogaardsvej 2


Billeder fra aftenen

Cremant Brut Tradition:

Druer: 30% Pinot Blanc- 40% Pinot Auxerrois- 30% Pinot Noir
Jordbund: Ler-kalksten-sand. Druerne er høstet manuelt.
Type: Tør. Lagring: minimum 12 måneder. Liggetid: 3- 5 år
Fuld krop, frisk, meget aromatisk, meget fine bobler
Mad der matcher: fisk, dessert så som ostelagkage og lign, eller som raffineret
aperitif
Servering: 5-7 grader. Syre: 7,8 g/l. Restsukker: 8,2 g/l

Riesling Schiefferberg:

Årgang: 2013.
Drue: 100% RieslingJordbund: Ler- kalksten-sand, druerne er høstet manuelt
Type: Tør og er lagret på egetræsfade. Liggetid: 5-10 år
Åbner op for noter af blomster, citron og anis. Kendetegnet ved citrusfrugter og til slut grapefrugt.
Mad der matcher: Rieslingen komplimenterer perfekt skaldyr, fisk samt lyst kød
Servering: 10-12 grader. Syre: 6,82 g/l. Rest sukker: 4,40 g/l. Alkohol: 12,0

Riesling Sporen:

Årgang: 2013.
Drue: 100% Riesling
Jordbund: Mergel-kalksten-sandsten og druerne er høstet manuelt
Type: Tør og er lagret på egetræsfade og ståltank
Liggetid: 8- 10 år
Duften er kompleks- moden frugt noter. Meget energisk i munden-mineral. Meget
kompleks med en særlig tør afslutning.
Mad der matcher: Fisk, fjerkræ, lyst kød
Servering: 8- 10 grader, Syre: 7,11 g/l. Restsukker: 8,5 g/l. Alkohol: 12,5

Pinot Blanc Reserve:

Årgang: 2016.
Druer: Pinot Blanc og Pinot Auxerrois
Jordbund: Kalksten og ler, druerne er høstet manuelt
Type: Tør. Lagring: ståltank. Liggetid: 2-5 år
Frisk blomsteragtig næse, meget intens. Livlig i munden, noter af citrusfrugt
Mad der matcher: Kogte kødretter, tærter og asparges eller blot som aperitif
Servering: 8-10 grader. Syre: 4,4 g/l. Restsukker: 7,5 g/l. Alkohol: 13,0

Pinot Gris Reserve:

Årgang: 2016.
Drue: 100% Pinot Gris
Druerne er høstet manuelt
Type: Medium-tør. Lagring: Egetræsfade og ståltank. Liggetid: 2-5 år
Blomster og frugt aroma, fin og elegant
Mad der matcher: Det moderne køkken, sødlige og krydrede retter, foie
gras, fjerkræ og lyst kød
Servering: 10-12 grader. Syre: 4,29 g/l. Rest sukker: 12.50 g/l. Alkohol:
13.50

Pinot Gris Schiefferberg:

Årgang. 2013.
Drue: 100% Pinot Gris
Jordbund: skifer. Druerne er høstet manuelt
Type: Medium- tør. Lagring: stål tank. Liggetid: 7-8 år
Silkeblød og saftig vin, aroma af karamel, sødt og mineralsk. Smidig i starten
og udvikler en behagelig friskhed til slut.
Mad der matcher: Gåse- og andelever eller lign.
Servering: 8-10 grader. Syre: 8,03 g/l. Rest sukker: 14,2 g/l. Alkohol: 12.00

Chateau de Roques:

Appellation Puisseguin St. Emmilion Controle

Årgang: 2014
Druer: 65% Merlot, 30% Cabernet Franc, 3% Carbernet Sauvignon, 2% Malbec
Jordbund: Lerblandet kalkjord med sten og grus- forekomster
Maskin og håndplukket
Vinstokke: ca. 35 år
Produktion og lagring: Gæret i ståltanke i 15 dage ved 28 grader. Fadlagret
på 225 l. træfade i ca. 1 år.
Elegant, raceren og med en duft af modne frugter. Lang eftersmag
Restsukker: 1,9 g/ l. Alkohol: 12,5

Chateau Daugay Saint Emilion Grand Cru:

Årgang: 2011
Jordbund: Ler og kalksten
Håndplukkede
Druer: 50% Merlot 50% Cabernet
Alkohol: 14,5