Til forsiden  
 

Vinsmagning med

Eventyr Vin

Torsdag den 02.03.2017 kl. 19.30

  Billeder fra aftenen

Todoroff Gallery Muscat 2014.

En krystalklar vin med en funklende korngul farve med toner der går over i en grønlig nuance. Vinens robuste og blomsteragtige aroma indeholder den typiske urte og muscat duft. Den har en sprød, fin og velafbalanceret smag med en fremragende tæthed. Eftersmagen er imponerende og vedvarende, en Muskat der fylder glasset med masser af oplevelse, duft og lækkerhed en vin der præstere det optimale og som minder mest om en lækker fed Riesling fra Alsace.Tør hvidvin

Alkohol: 13% vol. Druetype: Muscat
Serveringsforslag: Nydes til filet, fisk, krabber, pighvar, lyst kød. Serverings
temperatur: 8-10 grader celsius.

Todoroff Gallery serien er et særligt begrænset parti af vin produceret på følgende druesorter: Merlot, Cabernet Sauvignon, Mavrud. Vinene fra dette parti har alle lagret i franske barrique egetræsfade.

Todoroff Gallery Mavrud

En fantastisk blank vin med en mørk tæt farve. Den velafbalancerede smag fra fadet giver en intens aroma kombineret med smagen af sorte vilde bær og urter. Smagen i denne vin efterlader et langvarigt indtryk af friskhed og masser af potens. Tør rødvin

Alkohol: 13,5% vol. 75cl Druetype: Mavrud. Lagring i 6 mdr.
Serveringsforslag: Nydes med rødt kød, rådyr filet med vilde bær frugtcocktail
(jordbær, hindbær, blåbær), modne oste. Serveringstemperatur: 18-20 grader celsius

Todoroff Teres Merlot 2013

Todoroff Teres en vin af særligt udvalgte druer - vinen har lagret i nye barrique egetræsfade i 10 måneder, hvorefter den færdigudvikles på flaske, inden den frigives til salg.

Tør rødvin Alkohol: 13,5% vol. 75cl Druesort: 100% Merlot 
Karakter: Vinens bouquet er rig og spændende med en dominerende frugtsmag (kirsebær), som er blevet yderligere forbedret med nuancer af krydderi under lagringen i de nye egetræsfade. Smagen er tæt og harmonisk, med nye smags indtryk der er typiske for noble-eg, velafbalanceret med en god eftersmag.

Serveringsforslag: Nydes med oksemørbrad med broccoli gratin, eksotiske retter med rødt kød, andebryst, bløde hvide oste. Serveringstemperatur: 18-20 grader celsius. Udmærkelser: 5 ud af 6 glas i Vinmagasinet i 2007

Amarone Della Valpolicella Campo dei Gigli DOCG

Italiensk rødvin fra Veneto, her er en af de mest solgte vine Amarone della Valpolicella. Campo dei Gigli er et topprodukt og husets mest præmierede vin. Vinen er en sammensætning af 70% Corvina og 20% Rondinella, Croatina og Oseleta med hver 5%. Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli fra huset Tenuta Sant Antonio er en italiensk rødvin med en mørk rubinrød farve og stor klarhed. Den har en fortryllende duft af vilde frugter og peber, tobak og krydderier. Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli er frugtagtig og kraftig, men utrolig fløjlsagtig i munden. Eftersmagen er dvælende og storladent, med rene og fine tanniner i finalen.

Nydes ideelt til kraftige retter, rødt kød og modne oste, men kan sagtens stå alene. Denne 2010 Amarone er i 2016 blevet kåret blandt Italiens bedste Amarone af den italienske sammenslutning af sommelier. Druesorter: Corvina, Croatina, Oselata, Rondinella. Lagring: 36 mdr på nye egetræsfade Region: Valpolicella. Beliggenhed: Colognola ai Colli. Drikke klar fra 2014. Kan gemmes til: 2032. Alkohol indhold: 16% vol.

Servering temperatur: 16-18 ° C

Artorius Toscana, 2009

En utrolig lækker rødvin fra topproducenten Fattorie Dei Dolfi hvis 8 ha vinmarker ligger placeret i den nordvestlige del af Italien ved Toscana. Drue type: Prugnolo Gentile, Sangiovese, Canaiolo, Colorino Alkohol 14,5%. Serveringstemperatur: 14 - 18 Grader. Lagret på franske egetræsfade.

Denne IGT er kun produceret i et antal på 1600 flasker og går under betegnelsen "Supertoscaner" og lige nu er der kun 1000 flasker tilbage for salg af årgang 2009! Vinen har en dyb rubinrød farve med en intens og kompleks duft sammensætning med noter af røde friske bær og tobak. Denne vin skal opleves, smages og nydes med dine bedste venner.

Nydes ideelt til lette retter, røget laks, kalve kød, pasta og ost. Vinen kan sagtens stå alene.

Le Amarene Passito Veneto 2010

En stor mini Amarone. Rosso del Veneto er en fantastik rødvin, der har sin oprindelse sydøst for Gardasøen ikke langt fra Verona. Dybt mørkerød med en intens duft af sort kirsebær, lakrids og mørk chokolade, med en dominerende smag af sorte kirsebær. AMARENE er resultatet af at druerne først er tørret inden de bliver presset. Druerne, der er udvalgt blandt de bedste vinstokke af Corvina Rondinella e Molinara, henstilles til tørring i små trækasse på omkring 4,5 kg. Druerne presses så i december / januar. Vinen bliver derefter overladt til lagring i 24 måneder i små barriques og delvist i Tonneaux fade, lavet af fransk eg. Efter aftapning lagres yderligere i 12 måneder på flaske inden frigivelse. Vinen er stor og potent men stadig harmonisk og rund, anbefales til kraftige retter, rødt oksekød og passer perfekt til vildt og fuldmodne oste. Utrolig god længde på eftersmagen. Det anbefales at vinen åbnes og dekanteres mindst 2 timer før den serveres.

Druesorter. Corvina Rondinella, Molinara Alkohol 15%. Indhold 750 ml. Lagring 24 måneder på egetræsfade og mindst 1 år på flaske