Vinsmagning med
Eventyr Vin
Torsdag den 02.03.2017 kl. 19.30
Billeder fra aftenen
Todoroff Gallery Muscat 2014.
En krystalklar vin med en funklende korngul farve med toner der
går over i en grønlig nuance. Vinens robuste og
blomsteragtige aroma indeholder den typiske urte
og muscat duft. Den har en sprød, fin og velafbalanceret smag
med en fremragende tæthed. Eftersmagen er imponerende og vedvarende,
en Muskat der fylder glasset med masser af oplevelse, duft og
lækkerhed en vin der præstere det optimale og som minder mest om en
lækker fed Riesling fra Alsace.Tør hvidvin
Alkohol: 13% vol. Druetype: Muscat
Serveringsforslag: Nydes til filet, fisk, krabber, pighvar, lyst kød.
Serverings temperatur: 8-10 grader celsius.
Todoroff Gallery serien er et særligt begrænset parti af vin
produceret på følgende druesorter: Merlot,
Cabernet Sauvignon, Mavrud. Vinene fra dette parti
har alle lagret i franske barrique egetræsfade.
Todoroff Gallery Mavrud
En fantastisk blank vin med en mørk tæt farve. Den
velafbalancerede smag fra fadet giver en intens
aroma kombineret med smagen af sorte vilde bær og
urter. Smagen i denne vin efterlader et langvarigt indtryk af friskhed
og masser af potens. Tør rødvin
Alkohol: 13,5% vol. 75cl Druetype: Mavrud. Lagring i 6 mdr.
Serveringsforslag: Nydes med rødt kød, rådyr filet med vilde bær
frugtcocktail (jordbær, hindbær, blåbær),
modne oste. Serveringstemperatur: 18-20 grader
celsius
Todoroff Teres Merlot 2013
Todoroff Teres en vin af særligt udvalgte druer - vinen har
lagret i nye barrique
egetræsfade i 10 måneder, hvorefter den færdigudvikles på flaske,
inden den frigives til salg.
Tør rødvin Alkohol: 13,5% vol. 75cl Druesort: 100% Merlot
Karakter: Vinens bouquet er rig og spændende med en
dominerende frugtsmag (kirsebær), som er blevet
yderligere forbedret med nuancer af krydderi under
lagringen i de nye egetræsfade. Smagen er tæt og harmonisk,
med nye smags indtryk der er typiske for noble-eg, velafbalanceret med
en god eftersmag.
Serveringsforslag: Nydes med oksemørbrad med broccoli gratin,
eksotiske retter med rødt kød, andebryst, bløde
hvide oste. Serveringstemperatur: 18-20 grader
celsius. Udmærkelser: 5 ud af 6 glas i Vinmagasinet i
2007
Amarone Della Valpolicella Campo dei Gigli DOCG
Italiensk rødvin fra Veneto, her er en af de mest solgte vine
Amarone della Valpolicella. Campo dei Gigli er et
topprodukt og husets mest præmierede vin. Vinen
er en sammensætning af 70% Corvina og 20% Rondinella,
Croatina og Oseleta med hver 5%. Amarone della Valpolicella Campo
dei Gigli fra huset Tenuta Sant Antonio er en italiensk rødvin
med en mørk rubinrød farve og stor klarhed. Den har en fortryllende duft
af vilde frugter og peber, tobak og krydderier. Tenuta Sant'Antonio
Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli er frugtagtig og
kraftig, men utrolig fløjlsagtig i munden. Eftersmagen er dvælende og
storladent, med rene og fine tanniner i finalen.
Nydes ideelt til kraftige retter, rødt kød og modne oste, men
kan sagtens stå alene. Denne 2010 Amarone er i
2016 blevet kåret blandt Italiens bedste Amarone
af den italienske sammenslutning af sommelier. Druesorter:
Corvina, Croatina, Oselata, Rondinella. Lagring: 36 mdr på nye
egetræsfade Region: Valpolicella. Beliggenhed: Colognola ai Colli. Drikke
klar fra 2014. Kan gemmes til: 2032. Alkohol indhold: 16% vol.
Servering temperatur: 16-18 ° C
Artorius Toscana, 2009
En utrolig lækker rødvin fra topproducenten Fattorie Dei
Dolfi hvis 8 ha vinmarker ligger placeret i den
nordvestlige del af Italien ved Toscana. Drue type:
Prugnolo Gentile, Sangiovese, Canaiolo, Colorino Alkohol 14,5%.
Serveringstemperatur: 14 - 18 Grader. Lagret på franske egetræsfade.
Denne IGT er kun produceret i et antal på 1600 flasker og
går under betegnelsen "Supertoscaner" og lige
nu er der kun 1000 flasker tilbage for salg af
årgang 2009! Vinen har en dyb rubinrød farve med
en intens og kompleks duft sammensætning med noter af røde friske
bær og tobak. Denne vin skal opleves, smages og nydes med
dine bedste venner.
Nydes ideelt til lette retter, røget laks, kalve kød, pasta
og ost. Vinen kan sagtens stå alene.
Le Amarene Passito Veneto 2010
En stor mini Amarone. Rosso del Veneto er en fantastik rødvin,
der har sin oprindelse sydøst for Gardasøen ikke
langt fra Verona. Dybt mørkerød med en intens
duft af sort kirsebær, lakrids og mørk chokolade, med
en dominerende smag af sorte kirsebær. AMARENE er resultatet af
at druerne først er tørret inden de bliver presset. Druerne, der
er udvalgt blandt de bedste vinstokke af Corvina Rondinella e Molinara, henstilles
til tørring i små trækasse på omkring 4,5 kg. Druerne presses
så i december / januar. Vinen bliver derefter overladt til lagring i
24 måneder i små barriques og delvist i Tonneaux fade, lavet af fransk
eg. Efter aftapning lagres yderligere i 12 måneder på flaske inden
frigivelse. Vinen er stor og potent men stadig harmonisk og rund,
anbefales til kraftige retter, rødt oksekød og passer perfekt til vildt
og fuldmodne oste. Utrolig god længde på eftersmagen. Det anbefales at
vinen åbnes og dekanteres mindst 2 timer før den serveres.
Druesorter. Corvina Rondinella, Molinara Alkohol 15%. Indhold
750 ml. Lagring 24 måneder på egetræsfade og
mindst 1 år på flaske
|