Til forsiden  
 

Vinsmagning med

Torsdag den 23.11.2017 kl. 19.30

Udover at vi smagte på et udvalg af udmærkede vine, fik vi et par drabelige historier om først portogisernes og derefter hollændernes møde med de oprindelige beboere i Syd Afrika.


Se billeder fra aftenen

Til årets sidste smagning, som vi traditionen tro kalder vores julesmagning, har vi fået en aftale i stand med Syd Afrika Vinimport, som vi mødte første gang for 2 år siden ved Vinfestivalen her i byen. De havde noget kanon god vin med, som vi var enige om, at det skulle andre også have mulighed for at smage og evt. købe.

Vi smagte følgende:

Raka Pinotage 2014

Raka Biography Shiraz 2013

Tierhoek Grenache Noir 2014

Tierhoek Syrah-Mouvédre-Grenache 2014

Crystallum Cuvée Cinema Noir 2016

De Krans Premium Cape Ruby NV

 

Raka Pinotage 2014

Denne vin har en smuk mørk farve, og en typisk Pinotageduft af banan og Rooibos te. Det er en kraftig vin der efterlader en smag af peber på tungen, men er samtidig blød med en dejlig eftersmag. Frugt og fadsmag er fint integreret og gør den drikkeklar nu, men vil udfolde sig i yderligere 5 år.
Det er 100% Pinotage. Alle druer er håndplukkede og eftersorteret.
Saften blev pumpet over skallerne 3-5 gange dagligt i 5 dage. Da gæringen var færdig, blev vinen ført over i en hviletank. 2. gæring foregik derefter på fransk og ungarsk eg.

Raka Biography Shiraz 2013

Flot rubinrød, og duften er krydret med en tone af chokolade, kaffe og mørke frugter. Dette følger med over i en kraftig og silkeblød smag, hvor der også er en fin balance mellem tanniner og syre. Den har en lang og fin eftersmag.
Alle druer er håndplukkede, og sat på køl ved hjemkomsten til gården.
Druerne håndsorteres derefter to gange for at sikre, at kun de gode druer kommer med i produktionen. Mosten bliver pumpet op over skallerne 3-5 gange dagligt i 5 dage. Da gæringen var færdig blev vinen siet fra skallerne og flyttet over i en tank, til 2. gæring og en kort hvileperiode, inden den fyldtes på egefade af 85% fransk og 15% amerikansk eg, hvor den lå i 12 måneder inden den fyldtes på flasker.

Tierhoek Grenache Noir 2014

Lækker, frugtagtig og krydret vin lavet på den populære spanske drue. Den har et blødt udtryk af blomme og kirsebær, med et delikat strejf af krydderier og en harmonisk integration af egefad.
Top klasse Grenache.
Dette er en ægte “Middelhavsdrue”, som passer perfekt til det Sydafrikanske klima. Druerne er plukket når tanninerne er modne, og derefter gæret ved kølig temperatur. Macerationen (den første gæringsproces) blev udvidet med 1 uge efter gæring, og derefter presset og hældt på gamle franske egefade. Vinen blev hældt på flasker efter 12 måneder.De 60 år gamle Grenache stokke er fra en enkelt blok, der står på godt drænet, nedbrudt sandsten. Vinene er alle busch-wine og er ikke kunstvandede. Al høst er organisk.

Tierhoek Syrah-Mouvédre-Grenache 2014

Vinen har en dejlig duft af frugt, medens smagen er krydret og kraftig med en fin struktur og lang eftersmag. Den er virkelig god til kødretter, en rigtig madvin. Denne vin er blandet af druer fra nyere vinmarker. Blandingen består af: 78% Syrah, 11% Mourvedre og 11% Grenache. Vinene blev gæret separat i åbne tanke, hvor man lavede "Pump-Over", hvilket er en proces hvor mosten bliver pumpet op fra bunden af tanken og plasket over hatten 3 timer dagligt indtil (Balling) sukkerkoncentration på 12 er opnået. Derefter presses hatten ned 4 gange om dagen for at forhindre iltning af vinen. På denne måde opnås maximum farve og aromaudtrækning af hatten. Malolaktisk gæring (2.gæring) forgår naturligt, hvorefter små mængder af svovl tilsættes. Vinene ligger 12 måneder på fad, og først derefter blandes de inden de kommes på flasker.

Crystallum Cuvée Cinema Noir 2016

Cuvée Cinema Pinot Noir er produceret af druer fra én mark, en af de højest beliggende i “The Hemel-en-Aarde” regionen ( det betyder himmel og jord), og området ligger ca 12 km fra Walker Bay, hvorfra området får nogle kølige briser, hvilket betyder at området er en del køligere om sommeren end inde i landet. Det giver en senere modning og senere høst. Jordbunden er en blanding af ler og skiffer, dette giver en optimal frugtudvikling, medens den naturligt holder afgrøden lav. Cuvée Cinema 2016 blev gæret kun ved naturlig gæring med 40% hele klaser og 60% rene druer, dette foregik I ståltank, hvor det forblev I 30 dage. Vinen blev derefter transporteret over på egefade, hvor den lå i 11 måneder før den kom på flasker.

De Krans Premium Cape Ruby NV

Cape Ruby er sammensat af typiske portvinsdruer: Tinta Barocca, Touriga Nacional og Souzao De Krans Premium Cape Ruby blev udarbejdet i den typiske portugisiske metode. Cape Ruby modner på flasken og producerer unge, frugtagtige og søde bløde aromaer af røde og blå bær, som en typisk portugisisk vare, men fra et helt andet land.