Til forsiden  
 

Vinsmagning

med

Torsdag den 20.04.2017 kl. 19.30

 
Se et par billeder her.

Smagningen dirigeret af Lene Stentoft var en stor oplevelse, vi fik en masse at vide om fremstillingen af den vin smagte på, og hvad der ville være godt at spise til.

Vi var vidt omkring………

På programmet var følgende:

DeMogi Chardonnay 2015, Spanien

DeMogi Gran Vino Merlot 2010, Spanien

Vina Polkura Syrah 2013, Chile

Vina Polkura Syrah Block 2012, Chile

Boscaini Carlo Amarone "S. Giorgio 2012, Italien

Boscaini Carlo Ripasso Zane 2013, Italien

 

DeMogi Chardonnay 2015, Spanien

Her har vi en utroligt behagelig vin med tilpas kompleksitet. Skønt vinen har den klassiske Chardonnay-fedme bliver den aldrig kvalm, da der er en god friskhed i vinen. Duften indeholder citrus og eksotiske frugter – banan, melon og papaya. God struktur, som gør at du kan servere den til lette retter – den vil dog også gøre sig fint som terrassevin, og det er en hvidvin som både du og din svigermor vil drikke med glæde.
Bemærk:
Vinen kommer allerbedst til sin ret i et stort glas (bourgogne-bowletypen), men kan også drikkes af et mere traditionelt hvidvinsglas.

DeMogi Gran Vino Merlot 2010, Spanien

Spændende at møde en ren Merlot fra Spanien af alle steder! Det er ligeledes sjældent at se en producent, som har holdt vinen tilbage til den er drikkeklar – point for det. Den kan dog sagtens ligge 1-2 år mere. Duften er imødekommende og rar, men også sammensat. Masser af skovbær, blåbær og fad – ”brændestabel i regnvejr”. God robust smag, med en kompleksitet som man ikke normalt forbinder med Merlot. Udtrykket i vinen er mere fransk end oversøisk. Nyd strejfet af timian i eftersmagen, og server denne vin til ”det meste” – robustheden gør at den formentlig ikke ville forsvinde selv hvis der står peberbøf på menuen.

Vina Polkura Syrah 2013, Chile

Vina Polkura Syrah er lavet på 100% Syrah. Druerne kommer fra forskellige marker, hvor druerne fra markerne med mest sol giver vinen frugtige nuancer, mens druerne fra de mere skyggefulde marker giver krydderier. Farven er i den mørke afdeling, og duften er vidunderlig: Masser af frugt og meget fine nuancer af egetræ og marcipan. Man glæder sig til at smage, og smagen lever op til duften: Vina Polkura Syrah har en god kompleksitet, den er ikke marmeladeagtig, men kompleks på den rigtige måde med nuancer af brombær, kirsebær, hvid peber, lakrids og tjære.

Vina Polkura Syrah Block 2012, Chile

Vina Polkuras topvin er Vina Polkura Syrah Block. Vinen er lavet på 100% Syrah og det er en rigtig smilevin! Farven er i den mørke afdeling, meget positivt! Uha, for en duft: Fugtig kælder, skovbund og mørke bær. Og i munden lever vinen fuldstændigt op til forventningerne fra duften - den smager bare fantastisk! Den er helt i balance, og der er så meget frugt i vinen at man næsten ikke smager syren. Det er en vin man skal servere når man har gjort sig anstrengelser i køkkenet - Vina Polkura anbefaler citron og myntemarineret lammeculotte med bacon-tzaziki og hasselback kartofler - ikke tosset og meget lækkert sammen med Polkura Syrah Block!
Kåret til Chiles bedste Syrah

Boscaini Carlo Amarone "S. Giorgio 2012, Italien

Vores leverandør fra Valpolicella-området i Norditalien hedder Boscaini Carlo. Vingården blev etableret i 1948 af den første Carlo Boscaini og drives i dag af hans søn samt børnebørnene Carlo og Mario. Der hører 14 ha vinmarker til gården og produktionen er lille - blot 60.000 flasker producerer Boscaini Carlo om året, og halvdelen sælges fra vingården til private kunder (turister m.v.). 
Druesorter: 50 % Corvina, 35% Corvinone, 10% Rondinella og 5% Croatina og Dindarella

Boscaini Carlo Ripasso Zane 2013, Italien

Og dette er så min personlige yndlingsvin – en helt vidunderlig Ripasso. Den er velstruktureret og kan bruges til alverdens forskellige retter men det er en vin man også bare kan sidde i sofaen og nyde uden mad.