Til forsiden  
 

Vinsmagningen med

v/Kim Hedemann

Torsdag den 19.01.2017 kl. 19.30

Medborgerhuset, Brogårdsvej 2

Kim tog os med en tur rundt på kloden, og gav os en lille historie 
med om de enkelte vine og det blev som vanligt en hyggelig aften.

 
Se et par billeder.

 

Vouvray Fines Bulles Methode Traditionelle, AOC Vouvray, 
Domaine
Brisebarre, Vouvray, Loire

Fantastisk kraftfuld mousserende vin med Chenin Blanc’ gode fedme,frugt, syre, krydderi og bitre indslag. Vinen er efter anden gæring på flaske lagret i 3 år på gær-rester, hvilket giver et utroligt komplekts udtryk af sødligt brød og meget fine bobler i vinen frem for store aggressive bobler.
Til sammenligning er de fleste basis-champagner kun lagret i 15 mdr.
med sine gære-rester. Virkelig meget skum for pengene.

Riesling, Rosengarten, Kremstall DAC Reserve 2014, 
Joseph Dockner,
Warchau, Østrig

Ganske enkelt enestående. 2009 og 2011 årgangene kåret til Østrigs bedste Riesling i ”Salon” magasinet. Saftig, kraftig og ren med masser af umodne æbler og passion. Skal prøves.

Sauvignon Blanc, 
Seven Springs Vineyard, Western Cape, Sydafrika

Huset blev grundlagt af Tim & Vaughan i 2008 og høster allerede nu, særlig stor anerkendelse hos kendte vin magasiner som John Platter Wine Guide og Decanter Magazine, som ligeledes tildelte dagens Syrah Decanter World Wines Award: Gold 2014. Denne vin har en aroma af æbler, ferskner og frisk lime. Noter af pærer, samt frisk citrus. En sofistikeret vin af ægte kvalitet.

Pinot Noir, 
Seven Springs Vineyard, Western Cape, Sydafrika

Denne Pinot Noir er produceret af unge vinstokke. Den er lys og pulserende i farven. Smukt afbalanceret med røde bær og et hint af krydderier. Det er den perfekte mad vin til muslinger, ænder, bøffer og svinekød. Der anbefales at vinen åbnes en time før brug. Serveres ved 12-15 grader.

Syrah, 
Seven Springs Vineyard, Western Cape, Sydafrika

Vinstokkene til denne 2012 Syrah er fra 2007. Druerne blev høstet i hånden den 5., 7. og 9. marts 2012. Herefter blev vinen lagret i 15 mdr. på andet og tredje års franske egetræsfade. Denne Syrah smager og dufter af mørke kirsebær og røde bær, samt et hint af peber og krydderier, som kommer fra lagring på egetræsfade. Farven er rød/ violet.
Der er ca. 10.000 flasker af denne vin og den blev hældt på flasker i
2013. De kan sagtens gemmes i 10-12 år.

Montepulciano, 
Mr. Riggs Winery, McLaren Vale, South Australia

Inspireret af årene som flying winemaker i midt og syd Italien, besluttede Ben Riggs sig for at lave denne flotte vin på druen Montepulciano i Adelaide Hills, hvor han i 300 mtr. Højde finde de optimale dyrkningsforhold til denne drue - tørt, varmt og uden megen regn udvikler den sig bedst og får den syre, som supplerer frugten fantastisk. Duften er eksplosivt frugtrig med noter af solmodne kirsebær, solbær og krydderier.
Smagen er rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste
bærfrugt. Nydes af rummelige glas op til otte år fra høståret, gerne ledsager til retter med kalve– og oksekød eller fjerkræ.

Susumaniello, 
Carlo Sani, Puglia, Italien

Ægte fuldblods italiener fra vores producent Carlo Sani i Puglia på hele 15%.
Det er en fyldig og kraftig vin med stor frugtrigdom. Bouqueten er intens
med især røde bær, fint fadpræg og krydrede undertoner. I munden finder den fyldige frugt blot sammen med bløde tanniner, velintegreret fadpræg og delikate krydderier til en lang og harmonisk helhed. Susumaniello er en lokal drue i området omkring Brindisi i Syditalien.
Den er så yppig med sin produktion, at den også går under navnet
”belæsset som et æsel”. Farven er purpurrød med blåligt skær og duft og smag er en eksplosion af kirsebær og hindbær med mineralske noter. Der er en flot balance mellem sødme og syre.