Til forsiden  
 

Vinsmagning med

Torsdag den 12.10.2017 kl. 19.30


Se et par billeder her

Chevalier de Bayard Blanc 2016, Frankrig

Duften af peberfrugt, brændenælder og hyld karakteriserer denne vin.Vinen udfolder sig med en smag af stikkelsbær og afrundes med enkrydret finish. 
Velegnet til retter med lyst kød, grønsager og lækre salater.
Côtes de Gascogne er navnet på en af vindyrknings regionerne i
Gascogne hvor de fleste hvide Vins-de-Pays d'Oc (IGP) bliver produceret. Regionen er overvejende beliggende i Gers området, som er en del af den franske region Midi-Pyrénées. Côtes de Gascogne vine er klassificeret som Vins-de-Pays d'Oc (IGP) og er produceret i Armagnac regionen, som er en del af den officelle Sud-Ouest regionen i Frankrig.

Silver Buckle 2014, Californien, USA

Farven er mørk violet og med spændstig duft af bl.a. brombær, solbær, blommer, træ, tobak og peber. Den imponerende saftrige smag matcher duften perfekt plus at den har nogle let røgede toner fra lagringen på franske egetræsfade.
Denne "frugtbombe" med dens lette strejf af sødme fra Zinfandeldruerne er et godt alternativ til mange Amaron'er - samt til vildt.
Silver Buckle Vinhuset blev i 2013 kåret som Central Coast Winery of the
Year.
Vinhuset Rutherford har taget en del skridt mere end organisk dyrkning
ved, at være "Certified Sustainable", som omfatter en lang række krav til en øko bevidst måde, at dyrke vin på. De har for eksempel deres egen insektfarm, hvor de avler insekter, som de kan bruge i vinmarkerne, i stedet for sprøjtning med kemikalier.

Tarambola Tinto 2014, Portugal

En meget mørkviolet - nærmest sort farve. Imponerende og intens duft af brombær, træ, peber, tobak og vanilje. Smagen lever fuldt ud op til duftens løfter om kompleksitet - alt sammen pakket ind i en forbløffende fylde og saftrigdom.
Ingen tvivl om at denne "frugtbombe" vil gå flot i spænd med de fleste
vildt retter og lagrede oste.
Druerne er høstet knap 50 km. nord for Lissabon, hvor den er resultatet af lokale druer. Efter gæringen har den fået en forlænget gæring
(cuvaison) i 15 dage efterfulgt af en 8 måneders lagring på Franske og Amerikanske egetræsfade.

Lou’s No 1, 2014, Australien

Farven er karakteriseret ved en dyb murstensrød farve med mageritarød anstrøg. Dens aroma minder om kirsebær, blommer og en strejf af mint. En frugtfyldt vin med fine tanniner. 
Velegnet til vildt, pasta og
krydret sauce.
Staten South Australien blev grundlagt i 1836, og året efter startede
man vinproduktionen, hvor Barossa var en af de 5 vinområder fra starten.
Området ligger 50 km nord/øst for Adelaide. Dalen løber 35 km nord/syd og 20 km øst/vest med en højdeforskel på 180-290 meter. Bjergene dækker en distance på 30 km nord/syd og når en højde på mellem
300—400 meter.
Vigtigste druesorter i dalen var tidligere Rhine Riesling, men den er på
retur. Chardonnay og Cabernet Sauvignon er kraftige, og vinder ved lagring på egetræsfade.

Amarone della Valpolicella Classico Piccolomini 2013, Italien

En vidunderlig rund og blød vin som er intens. Har en eftersmag som er enorm lang, og med et strejf af den naturlige druesødme. 
Velegnet
til vildt, rødt kød samt bløde, fede oste så som Gorgonzola og Taleggio.
Valpolicella er navnet på et af Italiens vin områder, der ligger ved Ticino bjergene, nordvest for Verona og øst for Gardasøen, imellem Soave og Bardolino. Amaronen fra Valpolicella er en af de 3 største vine i
Italien, sammen med Barolo og Brunello.
Først i oktober håndplukkes de sunde druer, og lægges i små tremme
kasser i ca. 4 måneder, og opbevares på et loft med et åbent vindue. I denne periode mister druerne meget af deres saft, og deres sukker indhold øges. De tørrede druer bliver først presset i det nye år. På dette tidspunkt bliver der af de oprindelige 12000 kg druer produceret 4000 fl. vin á 750 ml. Ifølge reglerne skal vinen opbevares mindst 24 måneder i små træfade før den må sælges.

Sontuoso Toscana Sangiovese Piccolomini 2016, Italien

Flot kirsebærrød farve og en intens - lidt "pebret" duft. Skøn og særdeles fyldig smag med strejf af bittermandler og kirsebær samt med en del tannin (garvesyre), der lover vinen et langt og glorværdigt liv. 
Flot
vin til kraftige pastaretter, osso buco - og bøffer.
Sontuoso betyder mange ting på Italiensk; såsom f.eks. storslået,
pragtfuld og rig. Det passer nu meget godt på denne kraftkarl gjort på en af Italiens ældste og mest berømte druer, Sangiovese. Navnet kommer fra det latinske "Sangue di Giove" - som kan oversættes til Jupiters blod.
Det toscanske landskab er bølgende. Hele 68% af regionen er bjergland (kun 8% lavland). Det er vinmarkerne på bjergskråningerne i højder fra 150 m—500 m der producerer langt de fleste af kvalitetsvinene.
Sangiovese, som er den vigtigste drue i den lokale produktion, syntes
at kræve det koncentrerede sollys på skråningerne for at kunne modnes ordenligt.