Vinsmagning med
Torsdag den 12.10.2017 kl. 19.30
Se et par billeder her
Chevalier de Bayard Blanc 2016, Frankrig
Duften af peberfrugt, brændenælder og hyld
karakteriserer denne vin.Vinen udfolder sig med en smag af
stikkelsbær og afrundes med enkrydret finish.
Velegnet til retter med lyst kød, grønsager og lækre salater.
Côtes de Gascogne er navnet på en af vindyrknings regionerne i
Gascogne hvor de fleste hvide Vins-de-Pays
d'Oc (IGP) bliver produceret. Regionen
er overvejende beliggende i Gers området, som er en del af den
franske region Midi-Pyrénées. Côtes de Gascogne vine er
klassificeret som Vins-de-Pays d'Oc (IGP) og er produceret i
Armagnac regionen, som er en del af den
officelle Sud-Ouest regionen i Frankrig.
Silver Buckle 2014, Californien, USA
Farven er mørk violet og med spændstig duft af
bl.a. brombær, solbær, blommer, træ,
tobak og peber. Den imponerende saftrige smag matcher duften
perfekt plus at den har nogle let røgede toner fra lagringen på
franske egetræsfade.
Denne "frugtbombe" med dens lette strejf af sødme fra
Zinfandeldruerne er et godt alternativ til mange Amaron'er - samt
til vildt.
Silver Buckle Vinhuset blev i 2013 kåret som Central Coast Winery
of the Year.
Vinhuset Rutherford har taget en del skridt mere end organisk
dyrkning ved, at være "Certified
Sustainable", som omfatter en lang række krav til en
øko bevidst måde, at dyrke vin på. De har for eksempel deres egen
insektfarm, hvor de avler insekter, som de kan
bruge i vinmarkerne, i stedet for
sprøjtning med kemikalier.
Tarambola Tinto 2014, Portugal
En meget mørkviolet - nærmest sort farve.
Imponerende og intens duft af brombær,
træ, peber, tobak og vanilje. Smagen lever fuldt ud op
til duftens løfter om kompleksitet - alt sammen pakket ind i en
forbløffende fylde og saftrigdom.
Ingen tvivl om at denne "frugtbombe" vil gå flot i spænd
med de fleste vildt retter og lagrede
oste.
Druerne er høstet knap 50 km. nord for Lissabon, hvor den er
resultatet af lokale druer. Efter gæringen har den fået en
forlænget gæring (cuvaison) i 15 dage
efterfulgt af en 8 måneders lagring på Franske og
Amerikanske egetræsfade.
Lou’s No 1, 2014, Australien
Farven er karakteriseret ved en dyb murstensrød
farve med mageritarød anstrøg. Dens aroma minder om kirsebær,
blommer og en strejf af mint. En
frugtfyldt vin med fine tanniner.
Velegnet til vildt, pasta og krydret
sauce.
Staten South Australien blev grundlagt i 1836, og året efter
startede man vinproduktionen, hvor
Barossa var en af de 5 vinområder fra starten.
Området ligger 50 km nord/øst for Adelaide. Dalen løber 35 km
nord/syd og 20 km øst/vest med en højdeforskel på 180-290 meter.
Bjergene dækker en distance på 30 km nord/syd og når en højde
på mellem 300—400 meter.
Vigtigste druesorter i dalen var tidligere Rhine Riesling, men den
er på retur. Chardonnay og Cabernet
Sauvignon er kraftige, og vinder ved lagring
på egetræsfade.
Amarone della Valpolicella Classico Piccolomini
2013, Italien
En vidunderlig rund og blød vin som er intens. Har
en eftersmag som er enorm lang, og med
et strejf af den naturlige druesødme.
Velegnet til vildt, rødt kød samt
bløde, fede oste så som Gorgonzola og Taleggio.
Valpolicella er navnet på et af Italiens vin områder, der ligger
ved Ticino bjergene, nordvest for Verona og øst for Gardasøen,
imellem Soave og Bardolino. Amaronen fra Valpolicella er en af de 3
største vine i Italien, sammen med
Barolo og Brunello.
Først i oktober håndplukkes de sunde druer, og lægges i små
tremme kasser i ca. 4 måneder, og
opbevares på et loft med et åbent vindue. I denne
periode mister druerne meget af deres saft, og deres sukker indhold
øges. De tørrede druer bliver først presset i det nye år. På
dette tidspunkt bliver der af de oprindelige 12000 kg druer
produceret 4000 fl. vin á 750 ml.
Ifølge reglerne skal vinen opbevares mindst 24 måneder
i små træfade før den må sælges.
Sontuoso Toscana Sangiovese Piccolomini 2016,
Italien
Flot kirsebærrød farve og en intens - lidt
"pebret" duft. Skøn og særdeles fyldig smag med strejf
af bittermandler og kirsebær samt med en del
tannin (garvesyre), der lover vinen et langt og glorværdigt
liv.
Flot vin til kraftige pastaretter, osso
buco - og bøffer.
Sontuoso betyder mange ting på Italiensk; såsom f.eks. storslået,
pragtfuld og rig. Det passer nu meget godt på
denne kraftkarl gjort på en af
Italiens ældste og mest berømte druer, Sangiovese. Navnet kommer
fra det latinske "Sangue di Giove" - som kan oversættes
til Jupiters blod.
Det toscanske landskab er bølgende. Hele 68% af regionen er
bjergland (kun 8% lavland). Det er vinmarkerne på
bjergskråningerne i højder fra 150 m—500 m der producerer langt
de fleste af kvalitetsvinene.
Sangiovese, som er den vigtigste drue i den lokale produktion,
syntes at kræve det koncentrerede
sollys på skråningerne for at kunne modnes ordenligt.
|