Til forsiden  
 

Julesmagningen 2016

Vinsmagningen med

ved Bjarne Holm

Torsdag den 24.11.2016 kl. 19.30

Årets sidste smagning

Bjarne havde udvalgt en række gode vine til os, og da det var årets sidste smagning blev der bagefter serveret ribbensteg med rødkål og ost til dessert.

Hvide Sande Vinklub var inviteret, og der mødte en flok op, så vi var en pæn forsamling.

 

Se et par billeder her.

På programmet var følgende vine

Los Vascos Sauvignon Blanc, Chile:
100% Sauvignon Blanc druer. Lagres over et år på egetræsfade. Vinen er flot lys og klar med grønne reflekser. Duften er typisk for Sauvignon Blanc med tornblad og eksotisk frugt. Smagen er frisk og saftig med god frugt og afbalanceret intens eftersmag.

Vina Tarapaca Gran reserva Pinot Noir, Chile:
100% Pinot Noir. 5-10 dage maceration, herefter gæring. Efter endt gæring lagres vinen på egetræsfade typisk brugt i Bourgogne og lagres i op til 1 år. Vinen fremstår elegant rød/violet. Duft af kirsebær, jordbær og duft af toast. Smagen er elegant og fyldig. Smag af vilde bær, lakrids, blommer, tørret frugt og tranebær. Lang og vedvarende eftersmag.

Los Vascos Cabernet Sauvignon, Chile:
Håndhøstede druer, der herefter nedkøles, lagring på ståltanke.Vinen har en klar mørk rubinrød farve. I duften finder man modne solbær, kirsebær, hindbær og blommer, samt et strejf af stikkelsbær og choklade, sort peber og muskatnød. Smagen er fløjlsblød med modne tanniner og masser af frugt. Flot lang og ren eftersmag.

Giorgio Gieco Malbec Single Vineyard, Argentina:
Malbec-druerne til denne rødvin selekteres i hånden, og gæringen foregår på rustfrie ståltanke ved 22-24°C. Når gæringen er forbi, lagres vinen 8 måneder i rustfrie ståltanke, hvoraf 20% af vinen er i kontakt med franske egestave. Herefter modner vinen yderligere 9 måneder på flaske, inden den frigives til salg. Vinen fremstår med en intens rubinrød farve med lilla nuancer. I duften finder man friske røde frugter som blommer og kirsebær med bløde noter af krydderier. I munden er vinen behagelig og frugtrig med bløde og delikate tanniner. En fremragende ledsager til kød – især rødt kød.

Michael David Chardonnay, Californien:
Michael David kalder deres Chardonnay en fusionsvin. Druerne er håndplukket
løbende gennem modningsperioden. På disse druer laves tre forskellige Chardonnay-vine; fra en sprød og frugtrig vin gæret og modnet på rustfrit stål til en blød og mere rund Chardonnay, som har fået det bedste fra franske egetræsfade. Inden aftapning samles vinene til den helt perfekte Chardonnay med de bedste karakteristika fra hver vin. Høsten i 2014 var uden sammenligning den tidligste nogensinde. De kølige nætter var gunstige for druernes modning og sukkerindholdet i de lidt mindre druer var højt på høsttidspunktet, hvilket har resulteret i nogle særdeles lækre Chardonnay-vine. Ouverturen til Michael Davids Chardonnay er tropisk frugt med aromaer af banan og kiwi. Efterhånden som vinen danser rundt i ganen kommer også abrikoser og fersken frem og i den pompøse finale fornemmes fine noter fra lagringen på egetræsfade.

Michael David The 7th Deadly Zins Old Vine Zinfandel, Californien:
7 Deadly Zins er lavet på Zinfandel-druer iblandet en smule Petite Sirah.
2012 var en helt enestående årgang for området Lodi. Kvaliteten af druerne var langt over gennemsnit, og det perfekte vejr gav en fantastisk høst. Kun ganske lidt regn, men til gengæld masser af varme dage og kølige nætter i høstperioden gav én af de mest pålidelige årgange i mange år. 7 Deadly Zins er syndig og næsten uartig lækker. En fristelse fra første dråbe. Måske ligger det i den katolske skoles opdragelse af de to brødre Michael og David eller deres forkærlighed for attråværdige forførende vine. Michael og Davids flagskib er Old Vine Zinfandel, som stammer fra Lodi, hvor Zinfandel er den absolutte kongedrue.Vinen er fyldig og overdådig og alligevel med en fin renhed og krydderi fra de 12 måneder på amerikanske egetræsfade.

Michael 6th Syrah, Californien: 
Lodi er placeret i det californiske vindistrikt Central Valley, et område der er præget af veldrænede jordbunde og et nærmest middelhavsagtigt klima. De klimatiske forhold i området betyder, at druerne modner langsomt og dermed opnår høj intensitet og en dejlig frugtrig karakter. 6th Sense Syrah er lavet på Syrah-druen iblandet en smule Petite Sirah.
Syrah 6th Sense er et bombardement af frugt, hvor især blomme og solbær er dominerende men også med et fint strejf af morbær og let krydrede undertoner fra de 12 måneder lagring på franske egetræsfade. En fyldig og super koncentreret, saftig vin der afsluttes af fløjlsbløde tanniner.

Michael David Earthquake Cabernet Sauvignon, Californien:
2013-høsten startede allerede i starten af august med druesorterne Chardonay
og Pinot Noir. De første røde druer blev høstet fra starten af september til primo oktober. Efter en stor 2012-høst forventedes 2013-høsten at være mindre end gennemsnittet. Men høsten viste sig atter at være god både på kvantitet og kvalitet. Med moderate temperaturer hen over sommeren udvikledes frugten i druerne perfekt med masser af smag og en god syre. Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon druer med en smule Petite Sirah. Efter gæring har vinen modnet i 15 måneder på franske egetræsfade.2013 årgangen af Earthquake Cabernet Sauvignon er en super harmonisk og fyldig vin spækket med saftig frugt som solbær og blommer og med en snert af chokolade, tobak og krydderi fra egetræet.
Nyd vinen til f.eks. en god steg eller til modne oste. 2013 Earthquake Cabernet
Sauvignon kan nydes nu eller gemmes i flere år.

Michael David Rapture Cabernet Sauvignon, Californien:
2013-høsten startede allerede i starten af august med druesorterne Chardonnay
og Pinot Noir. De første røde druer blev høstet fra starten af september til primo oktober. Efter en stor 2012-høst forventedes 2013-høsten at være mindre end gennemsnittet. Men høsten viste sig atter at være god både på kvantitet og kvalitet. Med moderate temperaturer hen over sommeren udvikledes frugten i druerne perfekt med masser af smag og en god syre. Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon-druer med en smule Petite Sirah. Efter gæring har vinen modnet i 18 måneder på 100% nye franske egetræsfade.
I glasset: Rapture repræsenterer det bedste af Cabernet Sauvignon fra Michael
David Winery. I lighed med Bordeaux premier cru vine produceres Rapture kun i udvalgte årgange. En sublim vin med indtagende smag af solbær, chokolade, vanilje og en anelse krydderi fra egetræet.
Nyd vinen til f.eks. vildt, oksesteg eller til modne oste.

Montiére Corvina Tinazzi, Italien:
Vinen er fremstillet 100% på druen Corvina, der er høstet i hånden. Vinen er
fremstillet af delvist tørrede druer, der er presset blødt og gæret under kontrollerede temperaturer i 10 dage. Efter endt gæring er vinen lageret på en blanding af amerikanske og franske egetræsfade af varierende størrelse i 12 -18 måneder for at sikre fine afrundede tanniner og flot balance glasset er vinen flot intens rubinrød med en karakteristisk duft af krydderi og modne røde frugter. Smagen er tør og vedholdende omend blød og ekstremt fyldig. Vinen føles fløjlsblød og rund i munden og byder såvel i smag som i duft på toner af røde frugter og fine krydderier. Vinen kan med fordel dekanteres en time før servering.

Montiére Ripasso Tinazzi, Italien:
Vinen er fremstillet på 80% Corvina, 15% Rondinella og 5% Molinara. Druerne
er særligt udvalgte og høstet i hånden. Efter høsten gæres druerne sammen med deres skind. I februar det følgende år refermenteres vinen ("Ripasso") på resterne fra fremstillingen af Recioto Amarone. Dette er med til at give denne Ripasso sin karakteristiske smag og kompleksitet. Efter endt gæring lagres vinen på en blanding af amerikanske og franske egetræsfade i 12-18 måneder. Denne vin har en fyldig og intens rød farve i glasset og såvel smag som duft byder på svesker og modne kirsebær med fine toner af læder og krydderi. Smagen er ren og meget indbydende med blide strejf af træ fra fadlagringen. Eftersmagen er præget af fint afbalancerede og bløde tanniner.

No 3 Opera Tinazzi, Italien:
Denne vin er fremstillet på 40% Corvina Veronese-druer, 30% Primitivo di
Manduria -druer og 30% Nero d'Avola di Sicilia-druer. Druerne til denne vin er høstet i hånden. Inden fermentering tørres druerne let og gennemgår en traditionel gæring sammen med skindet. Herefter sies mosten og færdiggærer på ståltanke. Efter endt gæring lagres vinen på en blanding af amerikanske og franske egetræsfade i 18-24 måneder for at opnå en vin, der viser sit fulde potentiale. I glasset er denne vin næsten uigennemtrængelig rød og intens. Smagen og duften byder på modne røde bær og man mødes med intensive toner af krydderi og kraft. Dette er en kraftfuld og direkte vin, der vil have godt af et par timer på karaffel inden servering.