Vinsmagningen den 4. februar 2016 med
Ved Ludovic Riaute er vel overstået,
Ludovic tog os med på en hæsblæsende tur rundt i vinlandene.
Se et par billeder her.
Ludovic Riaute fra
vinhuset La Cave, mødte
vi ved vin
festivalen her i Ringkøbing i
august sidste år. Vi smagte følgende spændende økologiske vine:
La Côte d’Heux, domaine Chiroulet. Gascogne. Frankrig.
Øko.
100% gros Manseng druer, aromatisk og meget fyldig med smag
af eksotiske frugter. Lang eftersmag med lidt rest
sødme.
Chardonnay, Alexkia estate, Robertson. Sydafrika. Øko.
En meget fyldig chardonnay fra Sydafrika. Kun på ståltanke og
lang frugtig smag med en dejlig frisk syre.
Barbera d’Alba superiore ”La Rosina”, Erbaluna.
Piemonte. Italien. Bio.
En af de rigtig god Barbera. Fadlagret, lidt animalsk smag med
note af tobak og læder, frugtig og lang afslutning.
Madiere, Tenuta San vito, Toscana. Italien. Bio.
En kompleks vin på grund af sin alder (2009). Modne bær,
frisk syre og dejlig afslutning med blød tanin.
Tempranillo, Dionysos, la Mancha. Spanien. Bio.
Ekstrem Bio dyrkning hvor man stadigvæk bruger Amphora for
lagring af vine som i gamle dage. Meget spændende
rødvin.
Côte du Rhône ”À la rêverie”, Château de Montfrin.
Rhône Frankrig.
Bio.
En klassisk Rhône, som har været i kontakt med egetræsfade i
1 år. Granche er blød, syrah er krydret og Carignan
giver et animalsk touch. Super Rhône vin.
Côteaux du layon ”èrables”, domaine Sablonettes, Loire
Frankrig. Bio.
Dessertvin lavet på 100% chenin blanc. Dejlig frisk sødme,
god tørhed trods en sen høst og meget behagelig smag.
|