Til forsiden  
 

 

Smagning nr. 200 den 3. marts 2016

Hans Kristensen havde fået Niclas Rouchon fra Baron Philippe de Rotschild til at fortælle om de vine vi skulle smage den dag. Arrangementet blev holdt i Keld Hansens jagthytte i Vemb, og det var en stor oplevelse.

Billeder fra "Jubilæet"

Mouton Cadet Réserve Graves 2013 Hvidvin

Druesammensætning: 77 % Semillion,19 % Sauvignon blanc, 4 % Muskat.
Vinen er lavet på de tre mest klassiske hvide druer i Bordeaux, som byder
på både mineralitet, friskhed, aroma af blomster og grønne noter.
Smagen er intens, harmonisk og vedvarende og tilbyder både citrus,
grønne æbler og moden abrikos.
Anbefalelsesværdige retter kunne være muslinger, fjerkræ, grøntsagsretter
eller blot som ren nydelse på en varm sommerdag.
Lagringspotentiale: Op til 3 år

Baron Philippe de Rothschild, Baronne Pauline Sauternes 2010

Druesammensætning: 90% Semillion, 10% Sauvignon Blanc.
Vinen produceres kun i begrænsede mængder, og modnes på vingården
i egetræsfade i seks måneder. Sauternes Baronne Pauline er produceret på Semillon (90%), hvilket giver rundhed og raffinement, og Sauvignon Blanc (10%), hvilket bringer friske, frugtrige blomster aromaer og smag.
Baronne Pauline Sauternes er lys gylden, har en harmonisk aroma af
kandiseret frugt, honning og krydderier, strejf af eg og noget bivoks. Vinen er meget elegant, blød og fuld af vidunderlig længde.
Parring med mad - Fois gras (Klassiker!), fine blåskimmeloste, desserter
lavet med slik.
Lagringspotentiale: 5-7 år

Mouton Cadet Réserve Graves 2013 Rødvin

Druesammensætning: 50 % Merlot, 40 % Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc.
Denne herlighed er lavet på Bordeaux´s tre mest brugte røde druer, som alle hver især bibringer vinen noget forskelligt. Vinen her er nemlig både blød og fyldig, kraftig og krydret med en rigtig fin struktur og
finesse. Farven er dyb rød, og i duften finder man røde bær, såsom brombær, solbær og blåbær. I smagen dominerer frugten, men ligeså også de urtede elementer af både timian og rosmarin.
Den perfekte mad hertil kunne være oksefilet, kalveculotte eller simreretter.
Stærke oste ville også være en mulighed.

Lagringspotentiale: Op til 5 år.

Mouton Cadet Vintage Editon 2013

Druesammensætning: 85 % Merlot, 8 % Cabernet Sauvignon, 7 % Cabernet Franc.
Mouton Cadet Vintage Edition, er en særlig Reserve Bordeaux kvalitetsvin ud over det sædvanlige, idet den er produceret på traditionerne fra dengang. Merlot bringer rundhed og frugt, Cabernet Sauvignon magt og struktur. Etiketten er et optryk af den originale fra dengang i 1930, hvor vinen første gang så dagens lys. Vinen har en dyb granatrød farve med en let lilla nuance. Aromaen åbner med sorte frugter, især blåbær og solbær, for derefter at afsløre noter af kaffe, krydderier, ristet eg og vanille. Smagen er intens og aromatisk med velintegrerede
tanniner. Blåbær og solbær viser vejen til vinens frugtrige eftersmag, der åbenbarer vinens rigdom på toast, kokos, kaffesmag og et strejf af røg.
Velegnet til lammekød, ribsteak og blød camenbert.

Chateau Clerc Milon 5. cru Pauillac 2010

Druesammensætning: 50 % Cabernet Sauvignon, 36 % Merlot, 11 % Cabernet Franc, 2 % Petit Verdot, 1 % Carménere.
Vinen har en meget dyb rød farve med violette nuancer. I duften fornemmes overmoden sort frugt, krydderi, mørk chokolade og orange blomster. Smagen er ligefrem, ren og kraftig, med en sødlig afrundning og et strejf af lakrids. Château Clerc Milon 2010, 5. Cru Pauillac har en fløjlsblød tekstur på trods af sin garvesyre, hvilket sikrer balance og stort raffinement.

Lagringspotentiale: op til 30 år under perfekte forhold.

Chateau Mouton Rothschild 1. cru Pauillac 1999

Druesammensætning: 85% Cabernet Sauvignon, 14% Merlot, 1 % Cabernet Franc.
Farven er mørk og dyb. Duften er elegant, kompleks og raffineret, da fadlagring giver vinen en undertone af eg, toast, og vanilie, samt vilde bærfrugter. Der anes også mynte i duften. Smagen er kraftfuld, tæt og med saftige tanniner. Dette kombineret med koncentrerede noter af solbær og brombær smag, styrker følelsen af en mættende vin. Efter - smagen er meget lang, der bæres af et strejf af sødme og har en perfekt
smag af fuldmodne Cabernet Sauvignon druer, som er typisk for de store årgange i Pauillac.
Lagringspotentiale
: op til 50 år under perfekte forhold

Chateau Mouton Rothschild 1. cru Pauillac 1995

Druesammensætning: 90 % Cabernet Sauvignon, 7 % Merlot, 3 % Cabernet Franc.
Farven er intens, mørk rød med strålende reflekser. Den yderst elegante duft viser røde frugt aromaer med strejf af krydderi. Smagen er glat, cremet og alligevel kraftfuld, med fløjlsbløde tanniner. Smagen er rund og bemærkelsesværdig lang. I eftersmagen afsløres vanilje og chokoladearoma, med behagelige blomsterrige noter. En meget fin, klassisk Mouton og en stor succes i en vanskelig årgang.

Lagringspotentiale
: op til 50 år under perfekte forhold