Til forsiden  
 

 


Se et par billeder fra aftenen

Vinsmagning Café og Butik Kræs
Torsdag den 01.09.2016 kl. 19.30

Cava

Spaniens fornemme mousserende vin

Betegnelsen CAVA blev indført i 1970 og dækker over Spaniens fornemme mousserende vine, fremstillet efter champagnemetoden. Oprindeligt blev disse vine solgt under betegnelsen Champaña, der imidlertid var i konflikt med den franske Champagne.
Langt de fleste CAVA vine produceres i Catalonien, med Penedès som
vigtigste område. For at benytte betegnelsen CAVA skal vinene lagres minimum 9 måneder på bundfaldet, ligesom trykket før degorgering skal være minimum 4 atmosfærer.

Hvid Macon

Mâcon - Bourgognes "best value" hvidvine

Mâcon distriktet er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saône-floden. Distriktet har taget sit navn fra byen Mâcon. Området er kendt som en kilde til "good value" hvidvine fremstillet på Chardonnay druen. Langt den største del af produktionen i Mâcon er hvidvine, og Chardonnay er klart den vigtigste drue i distriktet. Der findes faktisk en landsby af samme navn i den nordligste del af regionen. De største Mâcon vine er Pouilly-Fuissé

En af de ti søstre fra Beaujolaise

Fleurie i topklasse fra mere end 50 år gamle vinstokke

Også Pirons Fleurie fremstilles af Gamay druer fra vinstokke, der er mere end 50 år gamle. Dominique gærer i op mod 15 dage - nok til at sikre vinen den fornødne struktur, uden at det går ud over Flueries vigtigste force, frugten og finessen. Resultatet er en Fleurie lige efter bogen. Intens, silkeagtig og med en lækker blomstrende frugt og en fin underliggende koncentration og struktur. Superb!

Californisk Zinfandel

Lodi området – en sværvægter for Californisk Zinfandel

Lodi AVA er sammen med the Sierra Foothills det bedst kendte vindyrkningsområde i Californiens Central Valley. Området, strækker sig fra Sacramento County i syd og til San Joaquin County i nord omfatter hele 42.000 ha beplantet med druer. Tilplantningen tog rigtig fart omkring 1850, og vinstokkene trives i regionens middelhavsklima, der byder på varme dage, der fremmer modningen af druerne, afløst af kølige nætter, der holder på friskheden i aromaerne. Jordbunden varierer inden for AVA’en, selvom der de fleste steder er tale om en dyb lerjord, der lejlighedsvis er dækket med store rullesten, som vi kender det fra f.eks. det franske Chateauneuf du Pape område. Lodi er bedst kendt for sine gamle Zinfandel vinstokke, men her dyrkes også druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Sauvignon blanc.

Puglia

Puglia - kvalitet og value fra Italiens støvlehæl

Man har kendt til vinfremstilling i Puglia i flere tusinde år, og gamle druesorter som Magna Grecia vidner om en tidlig græsk indflydelse.
Puglia har igennem tiderne leveret store mængder konsumvin og vine til fremstilling af f.eks. Vermouth. Igennem de sidste 20 år er der sket et fantastisk kvalitetsløft i Puglia, og dette hænger nøje sammen med introduktion af nye dyrknings- og vinifikationsteknikker samt introduktion af nye druesorter som Chardonnay og Cabernet, der begge formår at udtrykke sig på unik vis i Puglias terroir. De bedste lokale druesorter fra Puglia er Aglianico, Negroamaro og Primitivo.

Overraskelsen (, som blev en 2006 Anaperenna)

Producentens beskrivelse:

Anaperenna fra Glaetzer Winery

Anaperenna er lavet på 75% Shiraz og 25% Cabernet Sauvignon fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinen er lagret 14 måneder på 100% ny eg. Duften byder på ekstremt intens, fuldmoden brombær- og solbærfrugt med lækre nuancer af kaffe, mørk chokolade og vanilje. Smagen er monumentalt rig og intens, og eftersmagen er muligvis den længste, vi nogensinde har oplevet i en vin. Det mest forbløffende er dog, at der under det hele ligger en formidabel friskhed, som gør vinens helhedsindtryk elegant og harmonisk. 

Elin Bille Nørgaard