Vinsmagning med
Og med besøg af Diego Torres fra den Argentinske
vinproducent
Familia Falasco
Torsdag den 8. oktober 2015 kl. 19.30
Klik
på billedet af Diego for at se billeder fra aftenen (Photos)
Los Haroldos Torronté, Argentina
Torrontés, en lokal
argentinsk druesort, der giver ungdommelige og friske vine. Vinen har en gylden
farve med grønne strejf og en intens blomstrende aroma med roser og jasmin
samt frugter som druer og lys fersken. Vinen er frisk, ung og komplekst
frugtagtig, med masser af potentiale.
Los Haroldos Family Reserva Chardonnay, 2011 Argentina
har en smuk
gylden farve med strålende grønne nuancer. Aromaen er typisk for
Chardonnay med tropiske frugter, vanilje og lidt
ristet egetræ. Den fyldige smag er cremet,
blød og kompleks med god længde og en fin balance mellem
alkohol og syre. En særdeles velafbalanceret vin uden skarpe kanter.
Vinen er velegnet til fisk og skaldyr.
Jordbund:
Mørk sandet jord
Vinstokke: Vinstokkene er i gennemsnit 28
år gamle.
100% Chardonnay.
Gæring: Vinfremstilling i rustfri
ståltanke med temperaturkontrol.
Lagring: 8 måneders lagring på træfade
af amerikansk og fransk eg samt mere end 6 måneders
flaskelagring.
Los Harolds Malbec—fadlagret, Argentina.
Denne Malbec udstråler
dybe rubinrøde nuancer, brillante og er
fejlfri. Aromaen er kompleks med røde
frugter: kirsebær, blomme og hindbær og kombineret med et
strejf af træ fremhæves tilstedeværelsen af vanilje og chokolade.
Smagen er kraftig med god tannin. Velafbalanceret og lang eftersmag.
Vinen er velegnet til rødt kød, vildtretter og faste oste.
Jordbund:
Mørk sandet jord
Vinstokke: Vinstokkene er i gennemsnit
ca. 28 år
Druesammensætning: 100 % Malbec
Lagring: Lagret 4-5 måneder i
egetræsfade
Los Haroldos Family Reserva Malbec, Argentina
2012
har en dyb rød
farve med strålende lilla nuancer. Aromaen byder på røde frugter
som kirsebær, blommer og hindbær kombineret
med strejf af egetræ, chokolade og
vanilje. Smagen er blød med moden tannin og velafbalanceret syre,
der kæler behageligt for ganen i den vedholdende eftersmag.
Flot rødvin der ”råber på en stor bøf” Velegnet til kraftige
og gerne krydrede retter f.eks.
dyrevildt, grillet lam eller oksekød.
Jordbund:
Mørk sandet jord
Vinstokke: Vinstokkene er i gennemsnit
28 år gamle
Druesammensætning: 100 % Malbec
Gæring: Tradionel vinfremstilling
med temperaturkontrolleret gæring.
Lagring: 8 måneders lagring på
træfade af amerikansk og fransk eg, samt
6 måneders flaskelagring.
Lagringspotentiale: Kan gemmes 3-5
år.
Escudo Rojo, Carmenere, Rotschild, Chile
Duften er krydret,
frugtig, med smag af brombær og sorte kirsebær, efterfulgt af
delikat krydderi og ristede noter. I smagen er den silkeblød,
nærmest fløjlsagtig. Kraftig vin, med strukturerede tanniner,
krydrede antydninger af lakrids, røde og sorte bær, sort peber og
mokka.
Since 1825, Camenere Gran Reserva, Chile
Vinen har en indsmigrende duft af mørke modne bær
og svage krydderier. Meget flot og
velafbalanceret med nuancer af solbær og krydderier, tilsat
den klassiske oversøiske varme karakter. Drik denne dejlige rødvin
til krydrede retter, mørkt kød med saft og kraft, milde og cremede
oste, brie og Camenbert, samt ikke lagrede skæreoste.
Område:
Loncomilla
Jordbund: Lerjord
Druesammensætning: 100 % Carmenère
Dyrkningsmetode: Vinstokkene opbindes
lodret.
Høst: Starten af maj
Gæring: 5 dages kølig maceration,
efterfulgt af gæring ved 24-28 ºC.
25 dages skindkontakt.
Lagring: 14 måneders lagring i
franske egetræsfade, hvoraf 50% er 1 år og 50% er 2 år gamle.
Lagringspotentiale: 6 år
Aurora Espumante Moscatel, Brasilien
er en forfriskende sød vin med
en sprudlende blomsteragtig aroma. Vinen er velegnet til
søde desserter, stærk ost som Roquefort eller
blot som aperitif.
Aurora Moscatel er blevet placeret som nr. 56 af de 100 bedste vine i verden,
og er den højest placerede brasilianske vin på listen! Vinen er desuden
den næstbedste mousserende vin, (eksklusive champagne) på listen.
Område: Rio
Grande do Sul
Druesammensætning: Moscato Bianco og Moscato
Giallo
Høst: Alle druer er håndplukkede.
Gæring: Fremstillet efter Charmat-metoden med langsom
gæring i lukkede ståltanke.
Anbefalet serveringstemp.: 6-8ºC
Aurora Brandy, 12 års - V.S.O.P, Brasilien
Aurora Brandy V.S.O.P.
er fremstillet ved destillering af hvidvin lavet på Trebbianodruer fra
forskellige høstår. Vinen destilleres på en pot-still (også kaldet
alembic metoden) og lagres herefter i franske egetræsfade. Den
gennemsnitlige alder på den færdige brandy er 12 år, hvilket svarer
til V.S.O.P. Fremstillingen forener videnskab og kunst i et unikt
produkt med en gylden farve. Smagen er fyldig, med blandede aromaer som
vanilje, tørrede abrikoser og blomme samt undertoner af blødt smør og
hasselnødder.
|