Til forsiden  
 

 


Se et par billeder fra smagningen.

Vi har denne gang valgt en smagning med udelukkende hvidvine fra Spanien.

Candid VS

Hvidvin lavet på en af Spaniens mest omtale grønne druer, de sidste par år; Albariño. Nogle forskere mener, druen stammer fra Riesling druen og er kommet til Spanien via franske Clugny munke, nyere forskning mener dog, at den er en klon af den franske drue; Petit Manseng.
Meget spændende vin med en meget flot bouquet af marguerit, hyldeblomst
og tidlig sommer. Vinen er struktureret og detaljeret i texturen med en meget balanceret syre.

Caraballas

Finca Caraballas ligger i den nordlige del af DO Rueda nær byen Medina del Campo. Vi er i det nordlige Spanien ca. 100 kilometer nord/vest for Madrid. Finca Caraballas ligger på den spanske højslette ”La Meseta”.
Intens vin med en medium fed textur. Vinen har en fyldig duft præget af
eksotiske frugter som abrikos og passions frugt. Smager bidrager desuden med hints af citrus og grønne urter som basilikum.

Dunviro Viura

Tør hvidvin fra vinhuset Dunviro i beliggende i den sydlige del af Rioja – Rioja Baja. Vinen er lavet på druen Viura også kendt under navnet Macabeo.
Duft af margurit og ny blomstret hyldeblomst træder igennem. Smagen
er balanceret med en tilpas syre til også at ledsage kraftige fiskeretter som f.eks. laks.

Verdeal

Bodegas Verdeal er beliggende i området Rueda. Området ligger på en spanske højslette ”La Meseta” i 700-800 meters højde. Bodegas Verdeal er grundlagt i 2007 af Eduardo Poza.
Frisk og fyldig Verdejo vin med en elegant og stor struktur. Duften er
kompleks med noter af citrus, grønne urter og hints mod mere eksotiske frugter. Smagen er balanceret og fyldig men stadig med et tilpas bid. Eftersmag af citrus og balsamico urter. Vinen er en flot mineralitet.

Zuazo Gaston Blanco

En fantastisk imødekommende og åben kvalitetsvin fra det nordlige Rioja – Rioja Alavesa (tæt på byen Oyón lige nord for La Riojas hovedby Logroño). Zuazo Gaston er en familiedrevet gård med eget vineri. Gården besidder 52 hektar mager jord beplantet med primært Tempranillo, men også Graciano, Mazuela og Viura.
Høstudbyttet er
begrænset til maks 4.000 kg/hektar.

Sidste vin er en overraskelse