Til forsiden  
 

Se billeder

Rødvine

Ribera del Douro området er Spaniens lysende internationale stjerne og vinen laves på den spanske ”lokaldrue” Tempranillo i området kendt under navnet Tinta del Pais eller Tinto Fino. Vinmarkerne ligger 700-800 meter over havets overflade, med korte og varme somre, men kølige nætter. Indtil midten af 80´erne var området domineret af kooperativer, men flere og flere dyrkere begyndte at tappe under eget navn, hvilket har løftet niveauet på både pris og kvalitet.

Monte Pinadillo Crianza er produceret på vingården San Roque de La Encina. Vingården lavede sin første ¨høst i 1956 og har i de senere år investeret betydeligt i effektivisering af produktionen. Vingården har et areal på omkring 400 hektar og der produceres 1,1 mio flasker. Vinen er lagret 1 år på en blanding af franske og amerikanske ege fade.
Duft og smag har intense aromaer af blåbær og mørke kirsebær.
Vinen har vundet priser i 2009, 2010, 2012, 2013, samt 2014.

Hoyo de la Vega er produceret på vingården Bodegas Valle de Monzon. Vingården blev etableret i 1993 med det mål at producere vin af høj kvalitet. Vingårdens traditioner omkring dyrkning og produktionen går dog langt tilbage i tiden
Vingården har et areal på ca. 20 hektar og producerer ca. 110.000 flasker.
Vinen er lagret på franske ege fade i et år. 
Vinen er klar og brillant
i farven med en dyb rødviolet rubin kant. Den er tør i forsmagen med en varm og fyldig krop, samt vedvarende eftersmag.

Portvine

Alle portvine der smages kommer fra huset Kopke, der er det ældste eksisterende portvinshus, etableret i 1638 og fra 2006 en del af Sogevinus gruppen, der også består af Burmester, Calem og Barros.

Kopke Late Bottled Vintage årgang 2009.
Denne ”fattigmandsvintage” er drikkeklar og skal ikke, som ”rigtige
vintage”, dekanteres før brug.
Vinen er blød og fyldig men alligevel frisk. Egner sig fortrinligt til kraftige
ostedesserter, men er også rigtig god til ris a’la mande.

Kopke Vintage 2011.
Denne årgang tegner til at blive en af de helt store, som 1963 og
1966, og hvis den kan findes vil det være en god ide at lægge nogen i kælderen. Den er endnu helt blåviolet, meget koncentreret og syret og med mange tanniner.
Vil gå rigtig fint til en peberbøf eller kraftig vildtkød.

Kopke Vintage 1987 Quinta São Luiz.
Quinta São Luiz er Kopkes egen vingård med mere en 75 år gamle
vinstokke.
Til sammenligning med årgang 2011 ser vi her, hvad lagring betyder
for vintage port.
Denne er nu næsten helt brun, afrundet og blid og kan nydes alene,
men også til milde oste og søde desserter.

Kopke 20 Years Old.
De fleste kender en 10 years old, altså tawny port, der er sammenstukket
så gennemsnitsalderen er minimum 10 år.
Denne 20 årige er en blandingsport, hvor gennemsnitsalderen er minimum
20 år i hvert fald smagsmæssigt.
Vi er nu ovre i tawny-typen, altså den mahognibrune og med en fantastisk
aroma og kraftig smag.
Er god til milde oste, frugt, nødder og kager.

Kopke Colheita 1966.
Denne supervin er produceret på den traditionelle metode, trådt med fødderne
o.s.v., og har ligget på fad i Vila Nova de Gaia fra 1966 til 2014, altså 38 år.
Årgangen er en af århundredets bedste og giver en meget bredspektret
smagsoplevelse.
Kan selvfølgelig nydes til frugt, kage og desserter, men fortjener at blive
drukket alene.