Vinsmagning med
&
Med besøg af vinmager Luca Costa
Torsdag den 19. November 2015 kl. 19.30
Se et par billeder fra smagningen.
Champagne Overture
Fin Perlende og
Vedholdende, livlig og fløjlsagtig. Flot bleg gul farve
som stråler.
Næsen er elegant og foranderlig. Første toner af frugter, pære og fersken,
når vinen åbnes fanges bløde
noter af vilde blomster, honning og croissanter.
Til sidst et delikat strejf af let vanilje og ristede nødder.
Smagen er afbalanceret frisk og livlig på en behagelig fløjlsagtig måde.
Ren og behagelig Champagne.
Lahnhof Sauvignon blanc
En skøn fuld aromatiseret Sauvignon Blanc fra den italienske
del af Sydtyrol.
Nærmere betegnet fra Alto Adige, hvorfra man siger de bedste italienske
hvidvine bliver produceret.
En smuk koncentreret aroma af hyldeblomst og nyslået græs, stikkelsbær
og peberfrugter.
På ganen føles den perfekt med en god syre og balance mellem moden
eksotisk frugt, surhed, urteagtige
noter og et rigt stenet mineralitet.
Velegnet til lyst kød, grøntsager og sommersalater og sublim til eksempelvis
røget laks.
Vinen er kvalitets- og smagsmæssigt fuldt på højde med de bedste hvidvine
fra Bourgogne & Alsace – blot
er denne hvidvin fra Lahnhof prismæssigt langt
billigere.
Tenute Duecorti Dolcetto
Denne Dolcetto er intet mindre end en fabelagtig vin - en
charmetrold om man vil - med stor, flot saftighed og alligevel spændstighed i
form af en livlig syre til at holde formerne på plads. Herlige toner af friske
mandler, marcipan, brombær, solbær og dugfrisk basilikum sat sammen i tæt, mørkerød
farve som i munden bliver en ouverture af velsmag. Køl vinen en anelse ned (45
min. i køleskabet inden servering) og drik den inden maden, til maden og efter
maden!
Acanto
Druerne håndplukkes på ACANTO marken, der er en single
vineyard.
Meget dyb og intens rubinrød farve med smag og aroma af mørk underskov,
jord, rosiner og svesker samt sorte og blå frugter.
Fyldig og kompleks rødvin med kraftige tanniner og en silkeblød dejlig
eftersmag, hvor violer viser en attraktiv elegance med
røget underfundighed.
Velegnet til alle kødretter, grill, lagrede oste, vildt, etc.
Vinen lagrer først ca. 15 dage på ståltanke, derefter tøndemodnet 6-8
måneder på franske egetræsfade og endelig 3-6 måneder
på flaske inden den sendes fra vingården.
Ventaio
Fra en af husets bedste marker “Roseto”, hvor en konstant,
svalende brise fra havet sikrer druerne kølighed
og dermed længere modningstid, kommer denne store
vin. Samtidig sikrer den store plantetæthed et
meget lavt høstudbytte for dermed at give meget koncentreret most til
den videre vinificering.
Selvom vinen ikke ser fad men “kun” lagres i stål og malolaktisk gæring
(bakteriel omdannelse af den skarpe æblesyre til blødere mælkesyre) i
cement, fremstår vinen som fed og cremet frugt-nektar netop pga.
den store koncentration.
Rabarber, ribs, stikkelsbær, hindbær, jordbær, en anelse amarena, mørk
blomme, blomsterbed og fyldig lakrids bliver i munden tæt omslynget af
gran og rosmarin i en flot, lang og elegant linedans.
Passer godt til lettere kødretter, kylling og kalv.
Castelleto Barolo
Intens og elegant duft af skovbær, frugt og lakrids.
Smagen er intens og kompleks med sarte tanniner med en vedholdende og
elegant eftersmag.
Vinen er klar til at drikke men vil udvikle sig med tiden.
Perfekt balance mellem aroma og smag.
Farven er rubinrød og gennemsigtig med en kant af granat.
Lagring: Bedst efter 2014 +15 år
Serveringsforslag: Kødretter og oste
Druerne høstes manuelt, gæres 20 dage på ståltanke, lagres 3 år på
franske egefade og derefter 1 år på flaske.
Salvalai Amarone
Druerne høstes fra slutningen af september og begyndelsen af
oktober på deres højeste tilstand og perfekt
modne.
De anbringes straks i trækasser og sættes til tørre i kælderen i særlige
rum kaldet “frugt kældre”, der er godt ventilerede
og forsynet med rummelige åbninger der sikrer
udluftning af miljøet.
Druerne er generelt efterladt i frugtkældre indtil februar i året efter
høsten, indtil de har mistet omkring halvdelen af
deres vægt. Denne naturlige dehydrering
koncentrerer dufte af druerne og giver det en højere koncentration
af sukker og polyphenoler.
Efter tørring presses druerne forsigtigt og begynder deres alkoholgæring
der fortsætter i omkring 20/25 dage (stadig i kontakt
med skind ved en temperatur på 18’-20 ‘C).
Når disse processer er blevet fuldført, lagres vinen i 2-3 år i store fade
af slovakisk eg, i første omgang, og derefter i mindre
fade (barriques) af Allier eg. Efter at det er
aftappet forfines vinen i yderligere 6 måneder før
forbrug
|