Til forsiden  
 

Vinsmagning med

Med besøg af vinmager Luca Costa

Torsdag den 19. November 2015 kl. 19.30


Se et par billeder fra smagningen.

Champagne Overture

Fin Perlende og Vedholdende, livlig og fløjlsagtig. Flot bleg gul farve som stråler.
Næsen er elegant og foranderlig. Første toner af frugter, pære og fersken,
når vinen åbnes fanges bløde noter af vilde blomster, honning og croissanter. Til sidst et delikat strejf af let vanilje og ristede nødder.
Smagen er afbalanceret frisk og livlig på en behagelig fløjlsagtig måde.
Ren og behagelig Champagne.

Lahnhof Sauvignon blanc

En skøn fuld aromatiseret Sauvignon Blanc fra den italienske del af Sydtyrol.
Nærmere betegnet fra Alto Adige, hvorfra man siger de bedste italienske
hvidvine bliver produceret.
En smuk koncentreret aroma af hyldeblomst og nyslået græs, stikkelsbær
og peberfrugter.
På ganen føles den perfekt med en god syre og balance mellem moden
eksotisk frugt, surhed, urteagtige noter og et rigt stenet mineralitet.
Velegnet til lyst kød, grøntsager og sommersalater og sublim til eksempelvis
røget laks.
Vinen er kvalitets- og smagsmæssigt fuldt på højde med de bedste hvidvine
fra Bourgogne & Alsace – blot er denne hvidvin fra Lahnhof prismæssigt langt billigere.

Tenute Duecorti Dolcetto 

Denne Dolcetto er intet mindre end en fabelagtig vin - en charmetrold om man vil - med stor, flot saftighed og alligevel spændstighed i form af en livlig syre til at holde formerne på plads. Herlige toner af friske mandler, marcipan, brombær, solbær og dugfrisk basilikum sat sammen i tæt, mørkerød farve som i munden bliver en ouverture af velsmag. Køl vinen en anelse ned (45 min. i køleskabet inden servering) og drik den inden maden, til maden og efter maden!

Acanto

Druerne håndplukkes på ACANTO marken, der er en single vineyard.
Meget dyb og intens rubinrød farve med smag og aroma af mørk underskov,
jord, rosiner og svesker samt sorte og blå frugter.
Fyldig og kompleks rødvin med kraftige tanniner og en silkeblød dejlig
eftersmag, hvor violer viser en attraktiv elegance med røget underfundighed.
Velegnet til alle kødretter, grill, lagrede oste, vildt, etc.
Vinen lagrer først ca. 15 dage på ståltanke, derefter tøndemodnet 6-8
måneder på franske egetræsfade og endelig 3-6 måneder på flaske inden den sendes fra vingården.

Ventaio

Fra en af husets bedste marker “Roseto”, hvor en konstant, svalende brise fra havet sikrer druerne kølighed og dermed længere modningstid, kommer denne store vin. Samtidig sikrer den store plantetæthed et meget lavt høstudbytte for dermed at give meget koncentreret most til den videre vinificering.
Selvom vinen ikke ser fad men “kun” lagres i stål og malolaktisk gæring (bakteriel omdannelse af den skarpe æblesyre til blødere mælkesyre)
i cement, fremstår vinen som fed og cremet frugt-nektar netop pga. den store koncentration.
Rabarber, ribs, stikkelsbær, hindbær, jordbær, en anelse amarena,
mørk blomme, blomsterbed og fyldig lakrids bliver i munden tæt omslynget af gran og rosmarin i en flot, lang og elegant linedans.
Passer godt til lettere kødretter, kylling og kalv.

Castelleto Barolo

Intens og elegant duft af skovbær, frugt og lakrids.
Smagen er intens og kompleks med sarte tanniner med en vedholdende
og elegant eftersmag.
Vinen er klar til at drikke men vil udvikle sig med tiden.
Perfekt balance mellem aroma og smag.
Farven er rubinrød og gennemsigtig med en kant af granat.
Lagring: Bedst efter 2014 +15 år
Serveringsforslag: Kødretter og oste
Druerne høstes manuelt, gæres 20 dage på ståltanke, lagres 3 år på
franske egefade og derefter 1 år på flaske.

Salvalai Amarone

Druerne høstes fra slutningen af september og begyndelsen af oktober på deres højeste tilstand og perfekt modne.
De anbringes straks i trækasser og sættes til tørre i kælderen i særlige
rum kaldet “frugt kældre”, der er godt ventilerede og forsynet med rummelige åbninger der sikrer udluftning af miljøet.
Druerne er generelt efterladt i frugtkældre indtil februar i året efter høsten,
indtil de har mistet omkring halvdelen af deres vægt. Denne naturlige dehydrering koncentrerer dufte af druerne og giver det en højere koncentration af sukker og polyphenoler.
Efter tørring presses druerne forsigtigt og begynder deres alkoholgæring
der fortsætter i omkring 20/25 dage (stadig i kontakt med skind ved en temperatur på 18’-20 ‘C).
Når disse processer er blevet fuldført, lagres vinen i 2-3 år i store fade
af slovakisk eg, i første omgang, og derefter i mindre fade (barriques) af Allier eg. Efter at det er aftappet forfines vinen i yderligere 6 måneder før forbrug