Aftenen byder på vin fra Portugal
Vinen præsenteres af en lokal, nemlig Flemming Wennike fra
som vi før har haft på besøg,
dog med vin
fra andre områder i verdenen.
Her er et par billeder fra aftenen.
Vi fik først lidt vinhistorie:
Punkt 3 gav anledning til lidt snak, og man blev enige
om,
at vi i aften ville smage vinene i den modsatte rækkefølge.
Vi startede dog med hvidvinen, men ombytningen af
rækkefølgen
af rødvinene viste sig at være en udmærket ide.
Solar Das Boucas
Solar das Boucas er van Zeller virksomhedens bud på en slotsaftappet
enkelt drue Vinho Verde i topkvalitet. Loureino
druen giver en karakterfuld, aromatisk og klingrende sprød Vinho
Verde, der med sin ganske svage perler er den perfekte sommervin. Vinen har en
pågående duft i næsen. Der fornemmes
både i duften æble og stikkelsbær:
Smagen er ren og pågående og eftersmagen er lang og tør.
Absolut en madvin, som Vinho Verde typisk er .
Kopke Douro DOC 2009
Vinen kommer fra det kendte portvinshus Kopke. Vinen
er lagret 12 måneder på henholdsvis 50 % nye træfade og 50 % 2.
års træfade
Vinen kan nydes ung, men holder også mange år i en god kælder. Den
dufter portugisisk og varmere end franske vine.
Der er meget fadlagring i smagen.
Den har grove tanniner, hvilket gør vinen til perfekt ledsager til mad
Quinta da casa Amerela, 2004, Douro
Huset har små 15 hektar vinmarker og er kendt for sin
enestående 10 års Old Tawny. Vinstokkene
har en alder på ca. 50 år i gennemsnit. Farven er rubinrød og duften er
frugtagtig.
Der er ingen spor af fadlagring, men derimod en kompleks rød, såvel som
mørk, frugt med grusede mineraler og smag af modne blommer.
Ciconia Reserva, Alentejano, 2012
Produceret på lokale druer, som de øvrige vine, men her er
anvendt Syrah i vinen, som man tydeligt
kan mærke i næsen.
Det er en madvin, da den er tør i smagen og har en lang tør eftersmag.
Vingården er relativ stor 175 ha, hvoraf 35 er tilplantet med områdetypiske
sorter.
Vinen har en meget flot drueblanding og en lang eftersmag, lidt snert af
sød frugtsyre.
Descobridores Reserva, Alentejano 2009
Aftens frugtbombe på den positive måde. Vinen
er produceret i vinområdet Borba, som enhver portugiser skal
kende ligesom vi danskere skal kende Emma Gad.
Vinen bliver ved med at smage i munden.
Vinen skal åbnes og dekanteres inden den nydes og kan gemmes i 5
til 8 år i en god kælder.
En rigtigt flot sammensat vin.
Kopke, Douro Vinhas Velhas, 2008
Aftenens højdepunkt.
Efter en benhård selektion er denne nye topvin fra Kopke
frigivet i et oplæg af sølle
nummererede flasker.
Vestjysk Vinimport har fået lov til at købe blot 14 flasker af denne supervin.
Kopke Vinhas Velhas er resultatet af et specialprojekt, som chefønolog
Francisco Goncalves de seneste år har puslet om.
Præcis, hvor stort et henlæggelsespotentiale vinen har, er ikke let at
spå om, da der er tale om en premiere, men 15 år i en god kælder kan
garanteres og det skulle ikke overraske, hvis vinen ikke er i live efter 30
år.
|