Til forsiden  

 

Aftenen byder på vin fra Portugal

Vinen præsenteres af en lokal, nemlig Flemming Wennike fra

 
som vi før har haft på besøg, dog med vin
fra andre områder i verdenen.

 
Her er et par billeder fra aftenen.

Vi fik først lidt vinhistorie:

Punkt 3 gav anledning til lidt snak, og man blev enige om, 
at vi i aften ville smage vinene i den modsatte rækkefølge.

Vi startede dog med hvidvinen, men ombytningen af rækkefølgen 
af rødvinene viste sig at være en udmærket ide.

 

Solar Das Boucas

Solar das Boucas er van Zeller virksomhedens bud på en slotsaftappet enkelt drue Vinho Verde i topkvalitet. Loureino druen giver en karakterfuld, aromatisk og klingrende sprød Vinho Verde, der med sin ganske svage perler er den perfekte sommervin. Vinen har en pågående duft i næsen. Der fornemmes både i duften æble og stikkelsbær:
Smagen er ren og pågående og eftersmagen er lang og tør.
Absolut en madvin, som Vinho Verde typisk er
.

Kopke Douro DOC 2009

Vinen kommer fra det kendte portvinshus Kopke. Vinen er lagret 12 måneder på henholdsvis 50 % nye træfade og 50 % 2. års træfade
Vinen kan nydes ung, men holder også mange år i en god kælder.
Den dufter portugisisk og varmere end franske vine.
Der er meget
fadlagring i smagen.
Den har grove tanniner, hvilket gør vinen til perfekt ledsager til mad

Quinta da casa Amerela, 2004, Douro

Huset har små 15 hektar vinmarker og er kendt for sin enestående 10 års Old Tawny. Vinstokkene har en alder på ca. 50 år i gennemsnit. Farven er rubinrød og duften er frugtagtig.
Der er ingen spor af fadlagring, men derimod en kompleks rød, såvel
som mørk, frugt med grusede mineraler og smag af modne blommer.

Ciconia Reserva, Alentejano, 2012

Produceret på lokale druer, som de øvrige vine, men her er anvendt Syrah i vinen, som man tydeligt kan mærke i næsen.
Det er en madvin, da den er tør i smagen og har en lang tør eftersmag.
Vingården er relativ stor 175 ha, hvoraf 35 er tilplantet med områdetypiske sorter.
Vinen har en meget flot drueblanding og en lang eftersmag, lidt snert
af sød frugtsyre.

Descobridores Reserva, Alentejano 2009

Aftens frugtbombe på den positive måde. Vinen er produceret i vinområdet Borba, som enhver portugiser skal kende ligesom vi danskere skal kende Emma Gad.
Vinen bliver ved med at smage i munden.
Vinen skal åbnes og dekanteres inden den nydes og kan gemmes i
5 til 8 år i en god kælder.
En rigtigt flot sammensat vin.

Kopke, Douro Vinhas Velhas, 2008

Aftenens højdepunkt.

Efter en benhård selektion er denne nye topvin fra Kopke frigivet i et oplæg af sølle nummererede flasker.
Vestjysk Vinimport har fået lov til at købe blot 14 flasker af denne
supervin.
Kopke Vinhas Velhas er resultatet af et specialprojekt, som chefønolog Francisco Goncalves de seneste år har puslet om.
Præcis, hvor stort et henlæggelsespotentiale vinen har, er ikke let
at spå om, da der er tale om en premiere, men 15 år i en god kælder kan garanteres og det skulle ikke overraske, hvis vinen ikke er i live efter 30 år.