|
Smagningen den 28. februar 2013
Se billeder her
Så skal vi til Italien….
I hvert fald i nogle timer. Vi blænder op for en spændende
aften i selskab med vine fra bl.a. Buglioni Vine.
Firmaet WineSisters, der importerer vinene, står for aftenen og vinene
præsenteres sammen med Mariano Buglioni.
Buglioni Spudorato Spumante Brut, Veneto
Buglioni Valpolicella Ruffiano 2009, Veneto
Buglioni Il Bugiardo Ripasso 2009, Veneto
Buglioni Amarone 2008, Veneto
Buglioni Recioto 2007, Veneto
Terralsole Brunello 2004, Montalcino Toscana
Borromeo Chianti Classico Riserva 2008, Toscana
Plani Arche Sagrentino 2005, Umbrien
Om aftenens gæst:
Mariano Buglioni er en ung fremadstormende Amarone-specialist,
som på få år har opnået stjernestatus i
Veneto. Ønologen hos Buglioni, Diego
Bertoni hører til den yngre generation og er kendt for brug
af de mest moderne fremgangsmetoder, såsom brug af fransk eg,
kølig vinificering etc.
Selvom Buglioni er relativt ungt og man først startede produktionen op
i år 2000, formår man alligevel år efter år at skabe superkoncentrerede,
komplekse vine, som kombinerer rå styrke og
højt alkoholniveau.
Buglioni Spudorato Spumante brut - Veneto
80 % Garganega, 20 % Durella. 13 % alkohol.
Farven er brilliant strågul. Duften er intens duft af blomster og eksotisk
frugt. Smagen er næsten helt tør med en
smule sødme. Balanceret bløde taniner.
Velegnet til aperitif, grillet fisk og antipasti. Serveringstemperatur: 8º
Buglioni Valpolicella Ruffiano 2009 - Veneto
50 % Corvina, 20 %, Corvinone, 25%, Rondinella, 5 %, Molinara.
13,5 % alkohol.
Pragtfuld duft af moden mørk frugt, kirsebær og krydderier, med et hint af
vanilje. Farven intens dyb granat rød. Varm
harmonisk vedvarende smag.
Velegnet til rødt grillet kød og risotto retter. Serveringstemperatur 16-18º
Udvælgelse og manuel plukning af druer i slutningen af september. Halvdelen
af druerne presses umiddelbart og den anden
halvdel lufttørrer i 5-6 uger. Druerne
opbevares for at udtørre i frugt-tørrerum til november. Modning i
små tønder af fransk eg i 6-8 måneder. Flaskes i 3 måneder før salg.
Selvom denne vin er lettere i stil end de andre vine fra Buglioni (Il Bugiardo),
er dette på ingen måde, hvad du vil betegne
som en "light" vin! Dette er en meget
stor, fed vin. Mange Ripasso vine når ikke samme kvalitet som denne Valpolicella.
Buglioni Il Bugiardo Ripasso 2009 Veneto
65 % Corvina, 20 %, Corvinone, 10%, Rondinella, 5 %, Molinara.
14,8 % alkohol.
Pragtfuld duft af moden mørk frugt, krydderier, med et hint af vanilje. Farve
intens dyb ruby rød. Varm harmonisk vedvarende
smag.
Velegnet til rødt grillet kød og modne oste. Serveringstemperatur 16-18º.
Udvælgelse og manuel plukning af druer i slutningen af september. Halvdelen af
druerne presses umiddelbart og den anden halvdel lufttørrer i 5-6 uger.
Druerne opbevares for at udtørre i frugt-tørrerum til november. Modning
i små tønder af fransk eg i 18-20 måneder.
Flaskes i 6 måneder før salg.
Buglioni Amarone 2008 - Veneto
65 % Corvina 20 %, Corvinone 10%, Rondinella 5 %, Molinara.
15,6 % alkohol.
Pragtfuld Amarone duft af moden mørk frugt. Farve intens dyb rød. Smagen
mellem sød Amarone, blød, fed og meget
vellavet, smagsmæssigt slår den let
mange top Amaroner.
Druerne er efter gæring lagret 30 måneder på franske egetræsfade og
derefter 12 måneder på flaske for at
sikre optimal udvikling. Høstudbyttet er så lavt
som 30 hektoliter per hektar, hvilket er med til at give koncentreret og
sødmefyldte vindruesaft. Denne Amarone fra
Buglioni kendetegnes ved sin usædvanligt
dybe farve og en uhyre koncentreret, kompleks bouquet af sort frugt
med nuancer af solbær, sveskeblomme, kirsebærsten, mokka og bittermandel.
Smagen minder om en tør Vintage Port, med sin massive varme og fylde,
og den ekstreme rigdom på aroma. En pragtfuld vin, som man aldrig glemmer.
Buglioni Recioto 2007 – Veneto – HALV FLASKE
60 % Corvina, 10 % Corvinone, 10%, Rondinella 5 %, Molinara, 5
% Croatina. 13,5 % alkohol.
Duft af søde kirsebær. Farven lys ruby rød. Sød, varm og
vedholdende smag, fantastisk vellavet.
Velegnet til meditation, chokolade og lækre desserter. Serveringstemperatur
15º.
Udvælgelse og manuel plukning af druer i slutningen af september. Opbevares
i frugt-tørrerum indtil februar. Modnes på
små franske fade i 6 måneder, 6
måneder på ståltanke og 6 måneder flaske før salg.
Terralsole Brunello 2004 – Montalcino Toscana - Brunello
vinhus nr. 1.
Ifølge WINE SPECTATOR.
100 % Sangiovese Grosso – kendt som Brunello di Montalcino.
14 % alkohol.
Fyldig moden duft af frugt med ”strejf af fad”. Intens mørk rød farve.
Smagen er kraftfuld - men særdeles blød
og velstruktureret.
Mario og Athena Bollag har på dette pragtfulde sted skabt et sandt paradis.
Hver en sten huset er bygget af, er fra
de 6 hektar jord Terralsole er bygget på og blev grundlagt i 1997.
Klima og jordforhold (420 meter over havet) er ideelle for vindyrkning og
frembringelse af fyldige og kraftige
vine, hovedsagelig på Sangiovese.
Borromeo Chianti Classico Riserva 2008, Toscana
Chianti Classico . Sangiovese 90% - 10% Merlot. 13,5 % alkohol.
Lys rubinrød med violette refleksioner. Duft af mørke bær som brombær,
elegante dufte af lakrids, tobak og
kaffe. Smagen er fyldig, med elegance og blødhed lang
eftersmag og behagelig krydret.
Velegnet til kødretter og fyldige oste, eller bare til hygge.
Serveringstemperatur 16 – 18º.
Lagring: 24 måneder på fransk eg.
POGGIO BORGONI har sin begyndelse helt tilbage til de gamle biskopper omkring
Firenze. Borromeo familien ankom fra Milano i
Chianti i det sekstende århundrede.
Den nye ejer Paolo Salvini har fornyet de antikke vinmarker. Med hjælp fra
erfarne agronomer og ønologer, er de
seks hektar vinmarker - i Chianti Classico området -
blevet genplantet med den mest traditionelle antikke sort, Sangiovese, dog
ledsaget af supplerende sorter som Merlot. Det stenede terræn og mikroklimaet
i området, er perfekte forhold til dyrkning af
Sangiovese druen.
Plani Arche Sagrentino 2005 – Umbrien
100 % Sagrantino. 14,5 % alkohol .
Farve er dyb ruby rød. Duften er moden frugt,
mørke bær. Smagen er mørke bær,
kraftig med en mini sødme, lakrids. Helt perfekt til kraftige retter og ost.
Plani Arche er en økologisk drevet vingård beliggende i Umbrien, nærmere
betegnet Piandarca, området er
beliggende nær ved Assisi.
Montefalco Sagrantino, en bragende flot vin, kulsort, ufiltreret, smager
himmelsk.
Meget kraftig med en mini sødme. Mørke bær og lakrids i både smag og duft.
Lagret 1 år på barrique og 1 år på store 2500 l fade.
|
|