Til forsiden  

Smagningen den 28. februar 2013


Se billeder her
       Så skal vi til Italien….    

I hvert fald i nogle timer. Vi blænder op for en spændende aften i selskab med vine fra bl.a. Buglioni Vine. Firmaet WineSisters, der importerer vinene, står for aftenen og vinene præsenteres sammen med Mariano Buglioni.

Buglioni Spudorato Spumante Brut, Veneto

Buglioni Valpolicella Ruffiano 2009, Veneto

Buglioni Il Bugiardo Ripasso 2009, Veneto

Buglioni Amarone 2008, Veneto

Buglioni Recioto 2007, Veneto

Terralsole Brunello 2004, Montalcino Toscana

Borromeo Chianti Classico Riserva 2008, Toscana

Plani Arche Sagrentino 2005, Umbrien

Om aftenens gæst:

Mariano Buglioni er en ung fremadstormende Amarone-specialist, som på få år har opnået stjernestatus i Veneto. Ønologen hos Buglioni, Diego Bertoni hører til den yngre generation og er kendt for brug af de mest moderne fremgangsmetoder, såsom brug af fransk eg, kølig vinificering etc.
Selvom Buglioni er relativt ungt og man først startede produktionen
op i år 2000, formår man alligevel år efter år at skabe superkoncentrerede, komplekse vine, som kombinerer rå styrke og højt alkoholniveau.

Buglioni Spudorato Spumante brut - Veneto

80 % Garganega, 20 % Durella. 13 % alkohol.
Farven er brilliant strågul. Duften er intens duft af blomster og eksotisk frugt.
Smagen er næsten helt tør med en smule sødme. Balanceret bløde taniner.
Velegnet til aperitif, grillet fisk og antipasti. Serveringstemperatur: 8º

Buglioni Valpolicella Ruffiano 2009 - Veneto

50 % Corvina, 20 %, Corvinone, 25%, Rondinella, 5 %, Molinara. 13,5 % alkohol.
Pragtfuld duft af moden mørk frugt, kirsebær og krydderier, med et hint af
vanilje. Farven intens dyb granat rød. Varm harmonisk vedvarende smag.
Velegnet til rødt grillet kød og risotto retter. Serveringstemperatur 16-1

Udvælgelse og manuel plukning af druer i slutningen af september. Halvdelen
af druerne presses umiddelbart og den anden halvdel lufttørrer i 5-6 uger. Druerne opbevares for at udtørre i frugt-tørrerum til november. Modning i små tønder af fransk eg i 6-8 måneder. Flaskes i 3 måneder før salg.
Selvom denne vin er lettere i stil end de andre vine fra Buglioni (Il Bugiardo),
er dette på ingen måde, hvad du vil betegne som en "light" vin! Dette er en meget stor, fed vin. Mange Ripasso vine når ikke samme kvalitet som denne Valpolicella.

Buglioni Il Bugiardo Ripasso 2009 Veneto

65 % Corvina, 20 %, Corvinone, 10%, Rondinella, 5 %, Molinara. 14,8 % alkohol.
Pragtfuld duft af moden mørk frugt, krydderier, med et hint af vanilje. Farve
intens dyb ruby rød. Varm harmonisk vedvarende smag.
Velegnet til rødt grillet kød og modne oste. Serveringstemperatur 16-18º.

Udvælgelse og manuel plukning af druer i slutningen af september. Halvdelen af druerne presses umiddelbart og den anden halvdel lufttørrer i 5-6
uger. Druerne opbevares for at udtørre i frugt-tørrerum til november. Modning i små tønder af fransk eg i 18-20 måneder. Flaskes i 6 måneder før salg.

Buglioni Amarone 2008 - Veneto

65 % Corvina 20 %, Corvinone 10%, Rondinella 5 %, Molinara. 15,6 % alkohol.
Pragtfuld Amarone duft af moden mørk frugt. Farve intens dyb rød. Smagen
mellem sød Amarone, blød, fed og meget vellavet, smagsmæssigt slår den let mange top Amaroner.
Druerne er efter gæring lagret 30 måneder på franske egetræsfade og derefter
12 måneder på flaske for at sikre optimal udvikling. Høstudbyttet er så lavt som 30 hektoliter per hektar, hvilket er med til at give koncentreret og sødmefyldte vindruesaft. Denne Amarone fra Buglioni kendetegnes ved sin usædvanligt dybe farve og en uhyre koncentreret, kompleks bouquet af sort frugt med nuancer af solbær, sveskeblomme, kirsebærsten, mokka og bittermandel.
Smagen minder om en tør Vintage Port, med sin massive varme og
fylde, og den ekstreme rigdom på aroma. En pragtfuld vin, som man aldrig glemmer.

Buglioni Recioto 2007 – Veneto – HALV FLASKE

60 % Corvina, 10 % Corvinone, 10%, Rondinella 5 %, Molinara, 5 % Croatina. 13,5 % alkohol.

Duft af søde kirsebær. Farven lys ruby rød. Sød, varm og vedholdende smag, fantastisk vellavet.
Velegnet til meditation, chokolade og lækre desserter. Serveringstemperatur
15º.
Udvælgelse og manuel plukning af druer i slutningen af september. Opbevares
i frugt-tørrerum indtil februar. Modnes på små franske fade i 6 måneder, 6 måneder på ståltanke og 6 måneder flaske før salg.

Terralsole Brunello 2004 – Montalcino Toscana - Brunello vinhus nr. 1.

Ifølge WINE SPECTATOR.

100 % Sangiovese Grosso – kendt som Brunello di Montalcino. 14 % alkohol.
Fyldig moden duft af frugt med ”strejf af fad”. Intens mørk rød farve. Smagen er kraftfuld -
men særdeles blød og velstruktureret.
Mario og Athena Bollag har på dette pragtfulde sted skabt et sandt paradis. Hver en sten
huset er bygget af, er fra de 6 hektar jord Terralsole er bygget på og blev grundlagt i 1997.
Klima og jordforhold (420 meter over havet) er ideelle for vindyrkning og frembringelse af
fyldige og kraftige vine, hovedsagelig på Sangiovese.

Borromeo Chianti Classico Riserva 2008, Toscana

Chianti Classico . Sangiovese 90% - 10% Merlot. 13,5 % alkohol.
Lys rubinrød med violette refleksioner. Duft af mørke bær som brombær, elegante
dufte af lakrids, tobak og kaffe. Smagen er fyldig, med elegance og blødhed lang eftersmag og behagelig krydret.
Velegnet til kødretter og fyldige oste, eller bare til hygge. Serveringstemperatur
16 – 18º. Lagring: 24 måneder på fransk eg.
POGGIO BORGONI har sin begyndelse helt tilbage til de gamle biskopper omkring
Firenze. Borromeo familien ankom fra Milano i Chianti i det sekstende århundrede.
Den nye ejer Paolo Salvini har fornyet de antikke vinmarker. Med hjælp fra erfarne
agronomer og ønologer, er de seks hektar vinmarker - i Chianti Classico området - blevet genplantet med den mest traditionelle antikke sort, Sangiovese, dog ledsaget af supplerende sorter som Merlot. Det stenede terræn og mikroklimaet i området, er perfekte forhold til dyrkning af Sangiovese druen.

Plani Arche Sagrentino 2005 – Umbrien

100 % Sagrantino. 14,5 % alkohol.
Farve er dyb ruby rød. Duften er moden frugt, mørke bær. Smagen er mørke bær, kraftig med en mini sødme, lakrids. Helt perfekt til kraftige retter og ost.
Plani Arche er en økologisk drevet vingård beliggende i Umbrien, nærmere betegnet
Piandarca, området er beliggende nær ved Assisi.
Montefalco Sagrantino, en bragende flot vin, kulsort, ufiltreret, smager himmelsk.
Meget kraftig med en mini sødme. Mørke bær og lakrids i både smag og duft.
Lagret 1 år på barrique og 1 år på store 2500 l fade.