Chardonay Barrel Fermented 2009, Stellenrust,
Stellenbosch, Sydafrika
Super Chardonnay som kan sammenlignes med de store hvide
bourgogner.
Gylden farve og næsen afslører moden citrus og ristede
mandler. Stor og koncentreret nøddeagtig smag med
tropisk frugt i forgrunden. Fadsmag uden at
overdøve den let smøragtige og friske
eftersmag. Lige tilstrækkelig syre nok til at kunne
ældes med ynde.
Nydes nu ved 10-12 grader, men har også potentiale til
henlæggelse i 6-8 år. Fadlagret i 12 mdr.
(20% nye franske fade)
Supervin til meget rimelige penge
Tumbarumba Pinot Noir, Chalkers Crossing New South
Wales Australia
Farven er teglrød med violette toner. Aromaerne er krydret
og røget med toner af kirsebærsten, som går igen
i smagen der er præget af kirsebær og
blomme, efterfulgt af silkebløde tanniner.
12 måneders fadlagring har modnet vinen flot uden
at fadsmagen på nogen måde dominerer.
Til den rigtig gode vildt middag eller retter med lyst kød,
den kan også anvendes let afkølet til fisk.
Nydes bedst ved 12-16 grader.
CataMayor, ”El Preciado” Castillo Viejo
Uruguay
Cabernet Franc 56%, Merlot 20%, Tannat 18%, Cabernet Sauvignon
6%
85% af vinen er fadlagret i 14 måneder på nye amerikanske
og franske fade. Intens
farve med dybe violette toner, kraftig aroma
af krydderier og chokolade. Den komplekse smag er domineret
af tørret frugt som er perfekt afbalanceret med fadpræget.
Timeless 2007, Stellenrust, Stellenbosch,
Sydafrika
En af de fineste Bordeauxblandinger produceret udenfor Bordeaux,
fadlagret i 18 måneder på franske fade. Stellenrust kalder
selv denne vin for deres flagskib.
Vinen præsenterer diverse bær-aromaer i fint samspil med
mørk chokolade i en elegant og harmonisk helhed med
en lang og behagelig eftersmag.
Vinen bør drikkes til en rigtig god middag, gerne med rødt
kød eller lam.
Den anbefales endvidere til cremede og skimmeloste.
Nydes efter dekantering nu ved 17-20 grader, men har også
potentiale til henlæggelse i op til 10 år.
The Blend, Balnaves of Coonawarra, Coonawarra,
Australia
BALNAVES THE BLEND (blanding) er lavet af druerne Cabernet
Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot og
lagret på franske egetræsfade. Vinen er en
moderne klassiker præget af druer, der har
fået lov at danne en moden garvesyre. Vinen har en
spændstig, saftig samt blød og indsmigrende struktur, som dækker
godt over den tilstedeværende garvesyre.
Til retter med gris og lammekød, fjerkræ, men ville også
pynte på enhver god bøf.
Dekanteres hvis du vil nyde den nu - men den kan gemmes i
10-12 år fra høst.
Vinen er produceret af Pete Bissell ”WINEMAKER OF THE YEAR
2005”
Conclusion, Boschkloof, Stellenbosch
Sydafrika
Boschkloof’s topvin skabes på druerne Cabernet Sauvignon 56
%, Merlot 20 %, Shiraz 14 % og Cabernet Franc 10 %
og lagres 27 måneder på nye franske 225L
egetræsfade. I bouqueten er der et væld af
nuancer bl. a. toner af chokolade, vanille og cigarkasse.
Smagen er ekstremt koncentreret og vidner om et fantastisk
potentiale. Flot elegant og vedvarende finish.
Vinen bør drikkes til en rigtig god middag, enten med rødt
kød eller lam.
Den anbefales endvidere til cremede og skimmeloste.
Nydes efter dekantering nu ved 17-20 grader, men kan også
gemmes i op til 15 år fra høst.
|