Til forsiden  

Smagningen den 15. marts 2012


Chardonay Barrel Fermented 2009, Stellenrust,
Stellenbosch, Sydafrika

Super Chardonnay som kan sammenlignes med de store hvide bourgogner.

Gylden farve og næsen afslører moden citrus og ristede mandler. Stor og koncentreret nøddeagtig smag med tropisk frugt i forgrunden. Fadsmag uden at overdøve den let smøragtige og friske eftersmag. Lige tilstrækkelig syre nok til at kunne ældes med ynde.

Nydes nu ved 10-12 grader, men har også potentiale til henlæggelse i 6-8 år. Fadlagret i 12 mdr. (20% nye franske fade)

Supervin til meget rimelige penge

 

Tumbarumba Pinot Noir, Chalkers Crossing New South
Wales Australia

Farven er teglrød med violette toner. Aromaerne er krydret og røget med toner af kirsebærsten, som går igen i smagen der er præget af kirsebær og blomme, efterfulgt af silkebløde tanniner. 12 måneders fadlagring har modnet vinen flot uden at fadsmagen på nogen måde dominerer.

Til den rigtig gode vildt middag eller retter med lyst kød, den kan også anvendes let afkølet til fisk. Nydes bedst ved 12-16 grader.

CataMayor, ”El Preciado” Castillo Viejo
Uruguay

Cabernet Franc 56%, Merlot 20%, Tannat 18%, Cabernet Sauvignon 6%

85% af vinen er fadlagret i 14 måneder på nye amerikanske og franske fade. Intens farve med dybe violette toner, kraftig aroma af krydderier og chokolade. Den komplekse smag er domineret af tørret frugt som er perfekt afbalanceret med fadpræget.

Timeless 2007, Stellenrust, Stellenbosch,
Sydafrika

En af de fineste Bordeauxblandinger produceret udenfor Bordeaux, fadlagret i 18 måneder på franske fade. Stellenrust kalder selv denne vin for deres flagskib.

Vinen præsenterer diverse bær-aromaer i fint samspil med mørk chokolade i en elegant og harmonisk helhed med en lang og behagelig eftersmag.

Vinen bør drikkes til en rigtig god middag, gerne med rødt kød eller lam.

Den anbefales endvidere til cremede og skimmeloste.

Nydes efter dekantering nu ved 17-20 grader, men har også potentiale til henlæggelse i op til 10 år.

The Blend, Balnaves of Coonawarra, Coonawarra,
Australia

BALNAVES THE BLEND (blanding) er lavet af druerne Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot og lagret på franske egetræsfade. Vinen er en moderne klassiker præget af druer, der har fået lov at danne en moden garvesyre. Vinen har en spændstig, saftig samt blød og indsmigrende struktur, som dækker godt over den tilstedeværende garvesyre.

Til retter med gris og lammekød, fjerkræ, men ville også pynte på enhver god bøf.

Dekanteres hvis du vil nyde den nu - men den kan gemmes i 10-12 år fra høst.

Vinen er produceret af Pete Bissell ”WINEMAKER OF THE YEAR 2005”

Conclusion, Boschkloof, Stellenbosch
Sydafrika

Boschkloof’s topvin skabes på druerne Cabernet Sauvignon 56 %, Merlot 20 %, Shiraz 14 % og Cabernet Franc 10 % og lagres 27 måneder på nye franske 225L egetræsfade. I bouqueten er der et væld af nuancer bl. a. toner af chokolade, vanille og cigarkasse.

Smagen er ekstremt koncentreret og vidner om et fantastisk potentiale. Flot elegant og vedvarende finish.

Vinen bør drikkes til en rigtig god middag, enten med rødt kød eller lam.

Den anbefales endvidere til cremede og skimmeloste.

Nydes efter dekantering nu ved 17-20 grader, men kan også gemmes i op til 15 år fra høst.