Til forsiden  

Smagningen den 2. februar 2012

Hvidvine

Sancerre Jean Claude Fromont 2010, Frankrig

Stor aromatisk vin med indtagende bouquet, kraftig tør 
smag med den eftertragtede ledsagelse af “smør” og 
lækker
fedme. Flot finish og lang frugtig eftersmag.
Anvendes som aperitif og perfekt til Seafood 
og klassiske
fiskeretter.

Chablis 1. Cru Jean Claude Fromont 2010, Frankrig

Denne Chablis 1. Cru er produceret på en helt utrolig 
blanding
fra vinmarker i Montmains området. 
Frugtrig aroma
med tanker på hvide blomster og med en
 enestående duft
der kendetegner kun de allerbedste 
Chabliser. En lang kraftfuld
finale med en guddommelig 
kompleksitet, gør denne
vin til en af de fornemmeste 
repræsentanter fra Chablis.
Anvendes som aperitif eller til fiskeretten samt skaldyr.

 Rødvine

Chateau Croizet Bages 2000 Pauillac, Frankrig

Lavet på druerne Merlot, Cabernet Sauvignon
og Cabernet
Franc.
Dette Chateau har en lang, traditionsrig og altid stabil
kvalitet
og produktion bag sig. I vinen er anvendt de
for Pauillac
traditionelle anvendte druer. Resultatet er blevet
til en blød,
kraftfuld og velafbalanceret rødvin, med mange
smagssignaler
af moden frugt og mørk chokolade.
Til det gode køkken, oksekød, vildt, lammekød og gode oste.

Brunello Palagetto Tenute Niccolai, Toscana, Italien

Lavet på 100 % Sangiovese.
Rubinrød med granat nuancer. Smagen er generøs og
elegant,
med al den charme som Sangiovese druen tilfører.
Stilfuld vin med en aroma af friske bær og antydningen af

læder, en vin med en stor struktur og veldefineret finish.
Egnet til rødt kød, gryderetter og modne oste.

Amarone San Paolo Classico 2008, Veneto, Italien

Lavet på druerne Corvina - Molinara - Rondinella.
Amarone vinen kommer fra Norditalien, nærmere bestemt

Veneto området. Denne kraftfulde Amarone vin er fremstillet

på 3 forskellige druer. Efter høsten lufttørres druerne i 3 - 4
måneder. Netop denne proces er yderst kendetegnende for

Amarone vine. Lufttørringen giver den ekstra fylde og høj

alkoholprocent, samt den dybe røde farve. Vinen er
fløjlsblød
i smagen med et strejf af kirsebær og mandler.
Vildt, kraftige kødretter samt til gode lagrede oste.

Casa Rivas Carmenere Gran Reserva 2009, Chile

Lavet på druerne Carmenere, Cabernet Sauvignon ,
Syrah
og Cabernet Franc
Denne vin er fra en af Chiles fornemmeste vinproducenter
og er
produceret af udvalgte druer fra de bedste vinarealer.
Rødviolet
farve, intens og yderst delikat aroma af moden
frugt, og strejf af
chokolade og tobak. Lagret på nye franske
egefade i 12 mdr.
Fornem balance og struktur.
Denne høje kvalitet gør det kun
muligt at producere
6000 flasker på årsbasis,
hvilket gør den
meget eftertragtet blandt kendere.
Egnet til steg og bøf af okse, fuglevildt, andebryst
og til ikke for
stærke oste.

Quinta do Pégo Vintage Port 2006

Produceret af Rózes vinmager Manuel Henrique
under overvågning
af Wouter Pienaar.
Det er en pragtfuld Vintage port af allerbedste
kvalitet.
Den har en flot intens rubinrød farve, delikat og
kompleks
bouquet af tørret frugt, blomme, samt et strejf af vilde

blomster. Elegant og fyldig og velafbalanceret i smag,
kraftfuld
og samtidig med bløde tannier, samt en
lang og utrolig behagelig
eftersmag.