Til forsiden  

Smagningen den 27. oktober 2011

Vi gør det igen, igen …….

Se billeder

Vi har bedt Peder Hermansen fra Vinladen i Ølby om endnu engang at præsentere vine fra sit sortiment. Det plejer, at være en stor succes og rigtig god aften, når Peder er på besøg og det satser vi på, at det også bliver denne gang.

Vi skal smage følgende:

Hvidvine

Bodegas Antonio Arraez Valencia Spanien. Verdil A2 2010

En meget sjælden vin lavet på druen Verdil, der kun dyrkes på to marker i Valencia. Duften er som Riesling, og smagen meget fed og intens. Meget frugt og power, men også en meget let drikkelig vin.

Bodegas Rosalie De Castro Rias Baix Spanien

En meget berømt vin fra nordvest Spanien, Rias Baix. Vinen er lavet på den fornemme drue Albarino. En unik vin med stor intensitet og meget smag.

Domaine Les Enfant Sauvages Cool Moon 2009

Der er produceret 2000 stk. Druerne er håndplukket og trådt med fødderne. Derefter er vinen gæret og lagret på egefade, som giver en utrolig aroma. Vinen er en lille perle.

Rødvine

Vignoble de la Ramiere 2010

Vinen kommer fra Saint Chinian i det nordlige Languedoc. Jorden i området indeholder megen kalk og skifer, hvilket klart afspejler sig i vinen, der har en unik kølighed. Denne vin har opnået både guld i Paris og i IGP France. Lavet for en stor del på Syrah, der har fået en speciel gæringsmetode, hvilket vi skal høre mere om ved aftenens foredrag..

Azienda Gamba Gniera Valpolicella Campadel 2006

En unik vinoplevelse fra Amarone huset Gamba. Kult Amarone der kun har fået halv tørretid og i stedet for fadlagring fået 5 år på tank. Det er frækt og modigt, men resultatet er helt fantastisk.

Les Coteaux Fournas Cotes du Rhone 2010

Les Galets Roulés. Et brag af en vin på 14,5 % power. Rhone i sin fineste form. Det specielle her er at man har brugt rullesten om stokkene. Vinen er storladen, kraftig og tung.

Casa Alarcon Nea 2008 Peti Verdot

Tierra de Castilla Spanien. Sydvest for Valencia ligger dette spændende vinhus, der laver manchego oste og gode vine. Denne Petit Verdot er meget unik og speciel. En fed og cremet vin, let krydret og meget nuanceret.