|
Smagningen den 24. november 2011
Årets ”julesmagning”
Billeder
fra aftenen
Både julen og årets sidste smagning står for
døren og i den
anledning har
vi fået arrangeret, at det er Marco Andreis fra
Vini
Portugal, som forestår denne smagning.
Vini Portugal er kendt af mange af klubbens
medlemmer fra år
tilbage og vi glæder os til at gense Marco.
Vi skal smage følgende:
Girlan – Alto Adige 2009 Sauvignon Blanc
Denne Sauvignon Blanc 'Select Art Flora', som er
husets topmodel, har taget sit navn fra kunstneren Paul Flora, der
er manden bag den vidunderlige etiket. Druerne hentes fra en lille
håndfuld topmarker og gæres udelukkende på rustfri ståltanke med
forlænget lagring på fingæren før omstikning og videre lagring
på stål.
Der er aromatisk dybde i denne vin, som man ellers kun finder
i de nydeligste eksempler fra Loire.
Aromatisk er vi i retning af
citron, lime, hyldeblomst, stikkelsbær med et strejf af
grønt og solbær. 3 Glas i Gambero Rosso 2012 og 90-92 P
i Falstaff
Viña Tondonia Reserva 2000 Rioja Alta Reserva
DOCa
Denne enkeltmarksvin er vinificeret og lagret på
egefade fra eget bødkeri.
Filtrering anvendes ikke – her omstikkes et par
gange årligt og resten klares med klaring på gammeldags manér
med æggehvider og efterfølgende aftapning direkte
fra fadet!
Når man skal beskrive vinen, så giver det mere mening at tage
udgangspunkt i Bourgogne eller Piemontes Baroloer, idet
den har flere ligheder med disse end Riojaer, som de er flest.
Således fremstår vinen nu med intensitet men uden voldsom
tyngde
Descrobridores Reserva 2008, Vinho Regional
Alentejano
Alexandre Relvas er manden bag Descobridores, som er
et sammenstik af de portugisiske
druer Alicante Bouschet, Touriga
Franca og Touriga Nacional. Han har lavet en vidunderlig syntese
mellem en moderne, tætpakket frugt og en anelse
af den rustikke, krydrede kant og jorbundens mineraler, som
er en vigtig del af vinens identitet.
La Colombina, San Martino 2006 Toscano Rosso
Az. Agr. La Colombina er en lille, familiedrevet
vingård i Montalcino-distriktet, hvor familien Caselli har 3 hektar
vinmarker på forskellige
lokaliteter i kommunen Castelnuovo dell’Abate,
beliggende i den syd-østlige del af Brunellozonen.
To tredjedele af mosten udgøres af Sangiovese, mens den manglende
brøk udgøres af Bordeaux-druerne Merlot og Cabernet Sauvignon,
som lagrer på 12 måneder på barriques.
Duft og smag har elegant fylde med Sangiovese-druens racerige
karakter med modne, sure kirsebær, der
får fedme og fylde fra Merlot og
kraft samt rygrad fra Cabernet Sauvignon-druen. Dette er intens og
blød vin med en levende og frisk
syrestruktur, der giver lysten til det næste glas
Chianti Classico DOCG Riserva 2007, Riecine
Det er en fornøjelse at kunne præsentere Riecine -
en af Chiantis topproducenter, der
med økologisk drift laver nogle af områdets sundeste
vine med stor renhed, elegance og virkelig sans for
terroir. Vinene oser af Toscana og Sangiovese. Huset hører hjemme
i Gaiole in Chianti, nord-øst for Siena hvor Riecine har de
højest beliggende og stejleste marker beplantet med Sangiovese.
Barolo DOCG 2006 ”San Lorenzo” Frat.
Alessandria
Denne Barolo er lavet på egne, håndhøstede druer,
fra kun 0,8 hektar af det
fremragende Verduno-cru, San Lorenzo, der består af
kalkholdig sandsten med sydlig eksponering. Efter høsten macereres
der knap 3 uger, hvorefter vinen lagres ca. tre år
på fade: først tilbringer den 8 måneder år på Tonneaux (500L),
fulgt af 24 måneder på 3-4.000 liters fade af slavonsk og fransk
eg og efterfølgende lagring i flaske efter assemblage.
Denne vin giver nydelse allerede ved frigivelse, men vil folde sig
ud aromatisk ved yderligere lagring:
henlæggelsespotentiale: 10-20 år
efter høstår.
|
|