Til forsiden  

Smagningen den 10. marts 2011

Se et par billeder her

Aftenens smagning er med Peder Hermansen fra 


i Ølby, 

som vi før med stor succes har haft på besøg.

Vi glæder os til aftenen og vi skal smage følgende vine:

Domaine de la Bouysse Viognier hvidvin.

Domaine de la Bouysse Marselan.

Marselia Barrica Fermented , Spanien.

Domaine de la Bouysse Marzerac 2008.

Gamba Amarone Le Quare 2005.

Cabrida 2008 Celler Capcanes Montsant, Spanien.

 

Domaine de la Bouysse Viognier hvidvin

Denne vin kommer fra tophuset Bouysse i Corbieres, hvor den er lavet på den spændende drue Viognier, som er mest kendt for at blive brugt i de eksklusive vine fra Condrieu i nord Rhone. I Cru kommunen Boutenac, sikrer den granit og kalk holdige jord, de optimale forhold for druen Viognier, det giver en vin med en unik duft af friske æbler, hyld og sødme. Vinen er fyldig, frisksaftig. En virkelig flot vin, som næsten altid udløser et "uhmmm eller ahhh", når den bliver duftet og smagt.

Domaine de la Bouysse Marselan

Fra Corbieres i syd Frankrig kommer denne spændende vin, som er fremstillet på druen Marselan. Marselan blev "udviklet" i 1961, som en klon af Cabernet og Grenache. Målet var at få en vin som passede perfekt til den kalkrige jord, og det varme klima.
Vinen har en dejlig krydret duft af hindbær, smagen er rig på modne frugt aromaer som stikkelsbær, hindbær og solbær. Vinen har noter af peber og svesker og let røget lakridsagtig smag. det er således en meget kompleks vin, der kræver tid i glasset.

Marselia Barrica Fermented Spanien

Denne vin er en sand perle, lavet af en lille vingård, hvor der eksperimenteres rigtig meget. Vinen er lavet på den spændende drue Bobal, som der efter høst i september 2010, er blevet fadgæret i 3 måneder, en proces man ellers kun laver med meget dyre og eksklusive vine.
Vinen er næsten sort i farven, har en intens duft af modne
bær og noter af frisk eg, og vanilje. en kraftig smag af peber, salmiak og tobak. En vin som på grund af fadgæringen giver både modne og intense aromaer.
En virkelig flot vin.

Domaine de la Bouysse Marzerac 2008

Topvinen fra Bouysse, som er fadlagret i 12 måneder. En rigtig klasse vin, som oser langt væk af lavt udbytte og brug af ny eg. Skal iltes nogle minutter i glasset, så åbner den sig og folder sig ud med masser af aromaer.

Gamba Amarone Le Quare 2005

Brødrene Aldrighetti i Marano står bag denne flotte Amarone. En rigtig mørk og powerfuld vin. Bør iltes 2-3 timer før servering og så går det løs med diverse dufte. Amaronen her er en rigtig simre vin, som passer bedste sammen med kraftig mad, som har simret i mange timer, gerne i vinen.
En ægte gammeldags Amarone med intens duft, bitterhed og
mandel duft og smag.. fantastisk vin

Cabrida 2008 Celler Capcanes Montsant, Spanien

Tim Atkin blev spurgt, hvilken vin der var den største oplevelse han havde haft - svaret var Cabrida 1996, efterfulgt af ordene: "En vin behøver ikke at være verdensberømt eller ubetalelig, for at give smageren sin livs oplevelse”.
Celler Capcanes er også udråbt til verden bedste cooperativ af
Jancis Robinson.
I bogen 1001 vine du skal smage før du dør, fandt jeg denne
vin, var heldig at få forhandlingen i Danmark og kan nu tilbyde denne unikke vin, sammensat af 15-18 små parceller, med stokke på op til 120 år.
Vinen er dyr, men den er også en oplevelse. Dyb og intens, krydret
og nuanceret med et hav af lag, som udfolder sig hele tiden, mens man har den i glasset. En rigtig meditiations vin....