Aftenens smagning er med Peder
Hermansen fra
i Ølby,
som vi før med stor succes
har haft på besøg.
Vi glæder os til aftenen og vi
skal smage følgende vine:
Domaine de la Bouysse Viognier
hvidvin.
Domaine de la Bouysse Marselan.
Marselia Barrica Fermented ,
Spanien.
Domaine de la Bouysse Marzerac
2008.
Gamba Amarone Le Quare 2005.
Cabrida 2008 Celler Capcanes
Montsant, Spanien.
Domaine de
la Bouysse Viognier hvidvin
Denne vin
kommer fra tophuset Bouysse i Corbieres, hvor den er lavet på den
spændende drue Viognier, som
er mest kendt for at blive brugt i de eksklusive vine fra Condrieu
i nord Rhone. I Cru kommunen Boutenac, sikrer den granit og
kalk holdige jord, de optimale
forhold for druen Viognier, det giver en vin med en unik
duft af friske æbler, hyld og sødme. Vinen
er fyldig, frisksaftig. En virkelig flot vin, som næsten altid
udløser et "uhmmm eller ahhh", når den bliver
duftet og smagt.
Domaine de
la Bouysse Marselan
Fra Corbieres
i syd Frankrig kommer denne spændende vin, som er fremstillet
på druen Marselan. Marselan
blev "udviklet" i 1961, som en klon af Cabernet og
Grenache. Målet var at få en vin som passede perfekt til den
kalkrige jord, og det
varme klima.
Vinen har en dejlig krydret
duft af hindbær, smagen er rig på modne frugt aromaer som
stikkelsbær, hindbær og solbær. Vinen har noter af peber og
svesker og let røget
lakridsagtig smag. det er således en meget kompleks vin, der
kræver tid i glasset.
Marselia
Barrica Fermented Spanien
Denne vin er en sand perle, lavet
af en lille vingård, hvor der eksperimenteres
rigtig meget. Vinen er lavet på den spændende drue
Bobal, som der efter høst i september 2010, er blevet
fadgæret i 3 måneder, en proces man ellers kun laver
med meget dyre og
eksklusive vine.
Vinen er næsten sort i farven, har en intens duft af modne
bær og noter af frisk
eg, og vanilje. en kraftig smag af peber, salmiak
og tobak. En vin som på grund af fadgæringen giver
både modne og intense
aromaer.
En virkelig flot vin.
Domaine de
la Bouysse Marzerac 2008
Topvinen fra Bouysse, som er
fadlagret i 12 måneder. En
rigtig klasse vin, som oser langt væk af lavt udbytte og
brug af ny eg. Skal
iltes nogle minutter i glasset, så åbner den
sig og folder sig ud med masser af aromaer.
Gamba
Amarone Le Quare 2005
Brødrene Aldrighetti i Marano
står bag denne flotte Amarone. En
rigtig mørk og powerfuld vin. Bør iltes 2-3 timer før servering
og så går det løs med
diverse dufte. Amaronen
her er en rigtig simre vin, som passer bedste sammen
med kraftig mad, som har
simret i mange timer, gerne i vinen.
En ægte gammeldags Amarone med intens duft, bitterhed og
mandel duft og smag..
fantastisk vin
Cabrida
2008 Celler Capcanes Montsant, Spanien
Tim Atkin blev
spurgt, hvilken vin der var den største oplevelse han
havde haft - svaret var Cabrida 1996, efterfulgt af ordene:
"En vin behøver ikke at
være verdensberømt eller ubetalelig, for at
give smageren sin livs oplevelse”.
Celler Capcanes er også udråbt til verden bedste cooperativ af
Jancis Robinson.
I bogen 1001 vine du skal smage før du dør, fandt jeg denne
vin, var heldig at få
forhandlingen i Danmark og kan nu tilbyde denne
unikke vin, sammensat af 15-18 små parceller, med stokke på
op til 120 år.
Vinen er dyr, men den er også en oplevelse. Dyb og intens,
krydret og nuanceret
med et hav af lag, som udfolder sig hele tiden, mens
man har den i glasset. En rigtig meditiations vin....
|