Til forsiden  

Smagningen den 10. februar 2011

Se et par billeder


Første smagning i 2011 og her får vi besøg af

Hans Christensen fra firmaet Excellent Wine som mange sikkert kender i forvejen. Hans vil præsentere os for følgende vine i aftenens løb.

Amarone Della Valpolicella, Classico Aurum
Italien

Viljonensdrift Serenity
Sydafrika

Boschendal Cecil John Reserve
Sydafrika

Tinpot Hut Hawkes Bay Syrah
New Zealand

Rabbit Ridge Zinfandel OVZ
Californien

Boschendal 1685 Chardoney/Pinot Noir
Sydafrika

 

Amarone Della Valpolicella, Classico Aurum

Farven er intens granatrød og duften er kompleks af tørrede bær, især brombær og tranebær, der blander sig med toner af lakrids, kirsebær, vanilje og en anelse chokolade. Smagen er varm og meget koncentreret med stor kraft og blød fylde af fuldmoden frugt. Vinen er fint struktureret med sødme fra frugten og fine modne tanniner, som giver en passende stramhed og god balance i smagen og eftersmagen, som holder længe. Tinazzi vurderer sin vin til at være holdbar ca. 10 år fra høståret, forudsat korrekt opbevaring, og anbefaler den til kraftige kødretter af enten vildt, oksekød, kalv eller flæsk, men nyd den også gerne som den er eller til orientalske retter og lagrede oste.

Viljonensdrift Serenity

Denne helt særlige vin er det, man i Sydafrika kalder en Bordeaux-blend. Vinen er inspireret af de store Medoc-vine, men alligevel helt sin egen. Der benyttes de traditionelle og klassiske druesorter Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Cabernet Sauvignon er rygraden i vinen med sin kraft og styrke. Merlot tilføjer den blide og meget behagelige smag. Petit Verdot giver ekstra farve, styrke og fylde. Smagen er helt klassisk med en undertone af solbær, chokolade og vanille. En stor, moden smag med en lang eftersmag. Vinen kan nydes nu, men vil udvikle sig yderligere de næste 5-8 år.
Denne prestigevin er kun fremstillet i meget begrænset
mængde (10-12 fade).

Boschendal Cecil John Reserve

Cecil John Reserve Shiraz stammer fra 12 år gamle vinmarker. Høsten foregik med håndkraft og de fuldmodne druer gærede i 8 dage og blev i yderligere 7 dage sammen med skaller og kærner. Lagringen på små egetræsfade varede hele 24 måneder. Vinen er ikke blevet klaret. Aromaen er koncentreret med salvie, peber, solbær og lakrids. Smagen er meget kompleks, stor og rund.
Vinen laves i et meget begrænset antal og druerne trampes
manuelt af arbejdere som i Ægypten for over 1000 år siden. Her gøres det lidt mere moderne.

Tinpot Hut Hawkes Bay Syrah

Vinen har en fin farve og duften er karakteristisk krydret, som de fleste Syrah’er fra kolde egne, men smagen har dybden og kraften fra det varmere klima i Hawkes Bay. Navnet Tinpot Hut stammer fra en afsides beliggende bjerghytte mellem Wairu- og Awatere-dalen. Disse hytter blev brugt af fårehyrderne, når de drev fårene sammen efter sommerens ophold i bjergene.
Navnet kæder New Zealands fortid med fårehold sammen
med landets nuværende status som et af verdens mest dynamiske vinproducerend

Rabbit Ridge Zinfandel OVZ

Rabbit Ridge Winery er beliggende ved byen El Paso des Robles ved floden Salinas i Californien. O.V.Z. står for Old Vine Zinfandel, altså gamle vinstokke med Zinfandel, og kun i særligt gode år fremstilles denne prestige-vin af druer fra de meget gamle stokke på vinmarken Cristalla Ranch. Druerne håndplukkes og sorteres så kritisk, at udbyttet bliver under to tons pr. hektar. Vinen fadlagres et år inden frigivelse. Nyd dette mesterværk som ”meditationsvin” eller som ledsager til særligt fyldige og krydrede kødretter.
Og nyd den med respekt:
Der er kun fremstillet 4728 flasker.

Boschendal 1685 Chardoney/Pinot Noir

En blanding af halvt Pinot Noir og halvt Chardonnay fra to særlige vinmarker. Den smukke kobberfarve i denne fyldige vin stammer fra Pinot Noir, medens Chardonnay giver vinen rygrad og muliggør lagring. Strejf af tropisk frugt, ananas og mango viser vej til en mere kraftig og krydret smag, der ender med en lang og vedvarende eftersmag. God følgesvend til fjerkræ og fløde baserede retter. Utrolig god til fersk røget laks. Håndplukket og varsomt transporteret i små beholdere for at få druerne hele til vineriet. Chardonnaydruerne blev lavet helt klassisk med gæring i små egetræsfade og lagring i fire måneder.
Pinot Noir blev plukket fuldmodne og de hele klaser blev presset.
Den første most, før presning, blev gæret i gamle træfade og resten efter presningen blev gæret i rustfri ståltanke.