|
Smagningen den 10. februar 2011
Se
et par billeder
Første
smagning i 2011 og her får vi besøg af
Hans Christensen fra firmaet Excellent Wine som
mange sikkert kender i forvejen.
Hans vil præsentere os for følgende vine i
aftenens løb.
Amarone Della Valpolicella, Classico Aurum
Italien
Viljonensdrift Serenity
Sydafrika
Boschendal Cecil John Reserve
Sydafrika
Tinpot Hut Hawkes Bay Syrah
New Zealand
Rabbit Ridge Zinfandel OVZ
Californien
Boschendal 1685 Chardoney/Pinot Noir
Sydafrika
Amarone Della Valpolicella, Classico Aurum
Farven er intens granatrød og duften er kompleks
af tørrede bær, især brombær
og tranebær, der blander sig med toner af
lakrids, kirsebær, vanilje og en anelse chokolade. Smagen er
varm og meget koncentreret med stor kraft og blød fylde
af fuldmoden frugt. Vinen er fint struktureret med sødme fra
frugten og fine modne tanniner, som giver en passende stramhed
og god balance i smagen og eftersmagen, som
holder længe. Tinazzi vurderer sin vin til at være holdbar
ca. 10 år fra høståret, forudsat
korrekt opbevaring, og anbefaler
den til kraftige kødretter af enten vildt, oksekød, kalv
eller flæsk, men nyd den også gerne som den er eller til orientalske
retter og lagrede oste.
Viljonensdrift Serenity
Denne helt særlige vin er det, man i Sydafrika
kalder en Bordeaux-blend. Vinen er inspireret af de store
Medoc-vine, men alligevel helt
sin egen. Der benyttes de traditionelle og klassiske
druesorter Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot.
Cabernet Sauvignon er rygraden i vinen med sin kraft
og styrke. Merlot tilføjer den blide og meget behagelige smag.
Petit Verdot giver ekstra farve, styrke og fylde. Smagen
er helt klassisk med en undertone af solbær, chokolade og
vanille. En stor, moden smag med en lang eftersmag. Vinen
kan nydes nu, men vil udvikle sig yderligere de næste
5-8 år.
Denne prestigevin er kun fremstillet i meget begrænset mængde
(10-12 fade).
Boschendal Cecil John Reserve
Cecil John Reserve Shiraz stammer fra 12 år gamle
vinmarker. Høsten foregik med
håndkraft og de fuldmodne druer gærede
i 8 dage og blev i yderligere 7 dage sammen med skaller
og kærner. Lagringen på små egetræsfade varede hele
24 måneder. Vinen er ikke blevet klaret. Aromaen er koncentreret
med salvie, peber, solbær og lakrids. Smagen er
meget kompleks, stor og rund.
Vinen laves i et meget begrænset antal og druerne trampes
manuelt
af arbejdere som i Ægypten for over 1000 år siden. Her
gøres det lidt mere moderne.
Tinpot Hut Hawkes Bay Syrah
Vinen har en fin farve og duften er karakteristisk
krydret, som de fleste Syrah’er
fra kolde egne, men smagen har dybden og
kraften fra det varmere klima i Hawkes Bay. Navnet
Tinpot Hut stammer fra en afsides beliggende bjerghytte mellem
Wairu- og Awatere-dalen. Disse hytter blev brugt
af fårehyrderne, når de drev fårene sammen efter sommerens
ophold i bjergene.
Navnet kæder New Zealands fortid med fårehold sammen med
landets nuværende status som et af verdens mest dynamiske vinproducerend
Rabbit Ridge Zinfandel OVZ
Rabbit Ridge Winery er beliggende ved byen El Paso
des Robles ved floden Salinas i
Californien. O.V.Z. står for
Old Vine Zinfandel, altså gamle vinstokke med Zinfandel,
og kun i særligt gode år fremstilles denne prestige-vin af
druer fra de meget gamle stokke på vinmarken Cristalla Ranch.
Druerne håndplukkes og sorteres så kritisk, at udbyttet bliver
under to tons pr. hektar. Vinen fadlagres et år inden frigivelse.
Nyd dette mesterværk som ”meditationsvin”
eller som ledsager til særligt
fyldige og krydrede kødretter.
Og nyd den med respekt: Der er
kun fremstillet 4728 flasker.
Boschendal 1685 Chardoney/Pinot Noir
En blanding af halvt Pinot Noir og halvt
Chardonnay fra to særlige vinmarker.
Den smukke kobberfarve i denne fyldige vin stammer fra
Pinot Noir, medens Chardonnay giver vinen rygrad og muliggør
lagring. Strejf af tropisk frugt, ananas og mango viser vej
til en mere kraftig og krydret smag, der ender med en lang og
vedvarende eftersmag. God følgesvend til fjerkræ og fløde
baserede retter. Utrolig god til fersk
røget laks. Håndplukket og
varsomt transporteret i små beholdere for at få druerne
hele til vineriet. Chardonnaydruerne blev lavet helt klassisk
med gæring i små egetræsfade og
lagring i fire måneder.
Pinot Noir blev plukket fuldmodne og de hele klaser blev presset.
Den første most, før presning, blev
gæret i gamle træfade og
resten efter presningen blev gæret i rustfri ståltanke.
|
|