Til forsiden  

Smagningen den 25. februar 2010

Billeder fra aftenen

Vi havde endnu engang god fransk vin på programmet.

Denne gang dog fra et mere kendt område, nemlig RHONE.

Sammen med vin firmaet Strobel Vinimport fra Beder havde

vi sammensat en smagning som følger:

 

          1. Mas des Bressades Cosieres Des Nimes Tradition Rouge fra 2008

          2. Mas des Bressades Cabernet/Syrah VDP fra 2006

          3. Dom. Charvin Cotes du Rhone fra 2006

          4. A. Brunel Chateauneuf du Pape Les Caillioux fra 2006

          5. Dom. Charvin Chateauneuf du Pape fra 2006

          6. Dom. De Marcoux Chateauneuf du Pape fra 2006

 

OBS! De efterfølgende vinbeskrivelser er opdelt efter vinhuse og ikke i nr. orden.

 

Domaine Charvin

Laurent Charvin ejer 8 hektar i det nordvestlige hjørne af appelationen.

Hovedelementet i vinen er godt 80% Grenache

fra vinstokke på den rigtige side af 50 år, kombineret

med Syrah til at styrke vinens struktur og farve. Vinen lagrer

på stål og betonfade og den ser ikke skyggen af træ. Laurents

Chateauneuf’ er en af de mest elegante. Vinen har en

fantastisk intens og ren frugt og afslutter elegant og mineralsk

med de klassiske provencalske krydderier i baggrunden.

Vinen kræver lidt tid i kælderen for at vise hele potentialet

op til 10-15 år for de bedste årgange.

3. Dom. Charvin Cotes du Rhone

Mørk, intens og saftig samt fra superåret 2006

5. Dom Charvin Chateauneuf du Pape

Flot klassisk og elegant 93P hos Parker

 

André Brunel

André vinficerer sin Chateauneuf-du-Pape traditionelt, men

lagrer en del af Syrah’en og Mourvedren på små nye egefade,

og det giver vinen en lidt anden fylde og karakter.

4. A. Brunel Chateuneuf du Pape Les Cailloux

Flot koncentreret og vel afbalanceret fra det saftige år 2006.

 

Mas Des Bressades

Familien Mares besidder 25 hektar med fokus på Syrah,

Cabernet og Grenache, og der laves også lidt hvidvin

på de traditionelle hvidvinsdruer fra Rhône. Lagringsfaciliteterne

er temperaturstyrede og indeholder både rustfrit stål,

cement tanke og små barriques. Vinene har en moden og

koncentreret frugt med masser af sødme og krydderi, kombineret

med en god struktur og friskhed. Den almindelige

Tradition er drikkeklar ved frigivelsen, men vinder en del

ved 6-18 måneders yderligere lagring. Mens topvinene Cuvee

Excellence og VDP Cabernet/Syrah folder sig rigtig ud

efter 4-8 år. Fælles for vinene er, at de byder på utrolig meget

vin for pengene, hvilket meget fine ratings hos bl.a. Parker vidner om.

1. Mas Des Bressades, Cossieres Des Nimes

Indbegrebet af sydfransk rødvin med masser af saft,

sødme og krydderi. Vin, som byder på super value for

money. Tilgængelig i en ung alder og med en imponerende

holdbarhed. Vinen er 100% Syrah.

2. Mas Des Bressades, Charbernet/Syrah VDP

Parker gav denne vin 90P. Vinen er vellavet og meget

velegnet til oksekød.

 

Domaine Marcoux

Søstrene Catherine og Sofie Armenier har overtaget driften efter

deres bror Phillipe. De to søstre laver fantastiske vine over

hele linien, og vinene er kendetegnet ved en utrolig ren, blød og

moden frugt - vine som smager fantastisk både ung og gammel.

Søstrene dyrker ca. 20 hektar hvoraf størstedelen ligger indenfor

Chateauneuf appellation. Gennemsnitsalderen er omkring

50 år, men de har 5,5 hektar med næsten 100 år gamle vinstokke.

En stor del af disse druer bruges i den almindelige chateauneuf',

mens resten ryger i den legendariske Vieilles Vignes som

laves med høstudbytter nede omrking 10 hl/ha. Et af de reneste

og mest intense udtryk for Grenache-druens evner.

6. Domaine Marcoux Chateauneuf du Pape

Forrygende flot biodynamisk Chauteauneuf du Pape fra det gode år 2006.

Yderligere informationer om vinene og vinhusene kan ses på

firmaets hjemmeside www.strobelvin.dk