Smagningen den 25. februar 2010 Vi havde endnu engang god fransk vin på programmet. Denne gang dog fra et mere kendt område, nemlig RHONE.Sammen med vin firmaet Strobel Vinimport fra Beder havde vi sammensat en smagning som følger:
1. Mas des Bressades Cosieres Des Nimes Tradition Rouge fra 20082. Mas des Bressades Cabernet/Syrah VDP fra 20063. Dom. Charvin Cotes du Rhone fra 2006 4. A. Brunel Chateauneuf du Pape Les Caillioux fra 20065. Dom. Charvin Chateauneuf du Pape fra 2006 6. Dom. De Marcoux Chateauneuf du Pape fra 2006
OBS! De efterfølgende vinbeskrivelser er opdelt efter vinhuse og ikke i nr. orden.
Domaine Charvin Laurent Charvin ejer 8 hektar i det nordvestlige hjørne af appelationen.Hovedelementet i vinen er godt 80% Grenache fra vinstokke på den rigtige side af 50 år, kombineret med Syrah til at styrke vinens struktur og farve. Vinen lagrer på stål og betonfade og den ser ikke skyggen af træ. Laurents Chateauneuf’ er en af de mest elegante. Vinen har en fantastisk intens og ren frugt og afslutter elegant og mineralsk med de klassiske provencalske krydderier i baggrunden. Vinen kræver lidt tid i kælderen for at vise hele potentialet op til 10-15 år for de bedste årgange. 3. Dom. Charvin Cotes du Rhone Mørk, intens og saftig samt fra superåret 2006 5. Dom Charvin Chateauneuf du Pape Flot klassisk og elegant 93P hos Parker
André Brunel André vinficerer sin Chateauneuf-du-Pape traditionelt, men lagrer en del af Syrah’en og Mourvedren på små nye egefade, og det giver vinen en lidt anden fylde og karakter. 4. A. Brunel Chateuneuf du Pape Les Cailloux Flot koncentreret og vel afbalanceret fra det saftige år 2006.
Mas Des Bressades Familien Mares besidder 25 hektar med fokus på Syrah, Cabernet og Grenache, og der laves også lidt hvidvin på de traditionelle hvidvinsdruer fra Rhône. Lagringsfaciliteterne er temperaturstyrede og indeholder både rustfrit stål, cement tanke og små barriques. Vinene har en moden og koncentreret frugt med masser af sødme og krydderi, kombineret med en god struktur og friskhed. Den almindelige Tradition er drikkeklar ved frigivelsen, men vinder en del ved 6-18 måneders yderligere lagring. Mens topvinene Cuvee Excellence og VDP Cabernet/Syrah folder sig rigtig ud efter 4-8 år. Fælles for vinene er, at de byder på utrolig meget vin for pengene, hvilket meget fine ratings hos bl.a. Parker vidner om.1. Mas Des Bressades, Cossieres Des Nimes Indbegrebet af sydfransk rødvin med masser af saft, sødme og krydderi. Vin, som byder på super value for money. Tilgængelig i en ung alder og med en imponerende holdbarhed. Vinen er 100% Syrah. 2. Mas Des Bressades, Charbernet/Syrah VDP Parker gav denne vin 90P. Vinen er vellavet og meget velegnet til oksekød .
Domaine Marcoux Søstrene Catherine og Sofie Armenier har overtaget driften efter deres bror Phillipe. De to søstre laver fantastiske vine over hele linien, og vinene er kendetegnet ved en utrolig ren, blød og moden frugt - vine som smager fantastisk både ung og gammel. Søstrene dyrker ca. 20 hektar hvoraf størstedelen ligger indenfor Chateauneuf appellation. Gennemsnitsalderen er omkring 50 år, men de har 5,5 hektar med næsten 100 år gamle vinstokke. En stor del af disse druer bruges i den almindelige chateauneuf', mens resten ryger i den legendariske Vieilles Vignes som laves med høstudbytter nede omrking 10 hl/ha. Et af de reneste og mest intense udtryk for Grenache-druens evner. 6. Domaine Marcoux Chateauneuf du Pape Forrygende flot biodynamisk Chauteauneuf du Pape fra det gode år 2006.Yderligere informationer om vinene og vinhusene kan ses på firmaets hjemmeside www.strobelvin.dk
|