Til forsiden  

Smagningen den 8. oktober 2010

Klik på kokken og se billederne

MENU

Velkomstdrink

Tør Cava

Forret

Indbagt rødtunge på sprød salat m/ kæmperejer svøbt i bacon.

Hertil dilddressing og flûte.

Vin: Tinpot Hut Marlborough Sauvignon Blanc

Hovedret

Helstegt oksemørbrad med sauté af svampe, løg og bacon.

Bagt kartoffel, rødvinssauce, samt årstidens grønt.

Vin: Boschendal 1685 Shiraz/Cabernet Sauvignon

Dessert

Desserttallerken med is, kage og frisk frugt.

Vin: Baccorosa Castello del Poggio

 

Tinpot Hut
Marlborough
Sauvignon Blanc,
New Zealand (Stopbanks Wines
Ltd)

Fiona Turner har produceret vin i Marlborough gennem mange år, men denne vin er hendes første soloprojekt. Druerne kommer hovedsagligt fra hendes egen mark i Blind River, og fra nøje udvalgte vindyrkere hun kender.

Vinen har den skarphed en god Marlborough Sauvignon Blanc skal have, med dejlig "mineralsk" duft og elegant smag.

Navnet Tinpot Hut stammer fra en afsides beliggende bjerghytte mellem Wairu- og Awatere-dalen. Disse hytter blev brugt af fårehyrderne når de drev fårene sammen efter sommerens ophold i bjergene.

Navnet kæder Marlboroughs fortid som centrum for fårehold sammen med den nuværende status som et af verdens mest dynamiske vinproducerende områder. Dette bevises med denne overvældende vin.

*****

VIN AVISEN, UGE 11-2009:

Elegant hvidvin med en liflig, fint krydret duft og en meget harmonisk, frisk smag med citrus, passionsfrugt og mineralske toner.

 

Boschendal

1685 Shiraz/Cabernet Sauvignon

Sydafrika

Meget få steder i verden kan man påstå at have alt, hvad en vinelsker kunne ønske. Boschendal er sådan et unikt sted. Kun en times kørsel fra Cape Town ligger denne pragtfulde ejendom i den pittoreske Groot Drakenstein dal. En sand fest for sanserne, der skyldes en stolt vintradition tilbage fra det 17. århundrede.

1685 vinene er lavet til minde om de franske hugenotters ankomst i 1685. Flasken blev lavet i 1985 for at fejre 300 året for firmaets stiftelse.

Kun druer fra specielt udvalgte vinmarker benyttes til denne klassiske vin, der er lagret på franske egetræsgade.

1685 Shiraz/Cabernet Saugvinon viser, at de to klassiske druer tilsammen kan give en stor vinoplevelse. Cabernet Sauvignon giver en fyldig smag og en blød garvesyre. Shiraz tilføjer lidt krydderi og en næsten solbæragtig smag.

*****

VINAVISEN uge 35

Igen en flot rødvin med en dejlig duft og en afrundet solmoden solbærsmag med krydderi og bløde tannier.

 

Baccorosa

Castello del Poggio
Piemonte—Italien

Mousserende rød dessertvin.

Ejendommen Castello del Poggio er beliggende i Asti i hjertet af Piemonte i det nordvestlige Italien. Landskabet er smukt med små bakker, der på det lokale sprog kaldes Apoggio.

Bacorroa er en specialitet, lavet på ejendommen af de lokale druer Brachetto og Moscato d’Amburgo.

Gæringen foregår på horisontale, roterende gæringstanke, der sikrer den bedste aroma og foregår ved højest 18 grader. Resultatet af en omhyggelige kælderteknik er unikt. Vinen har en smuk rød farve og har utallige små fine bobler.

Der er et indhold af naturligt druesukker i vinen og derfor er alkoholprocenten på kun 7.

Den aromatiske smag er fremragende til desserter, men vinen kan også bruges som en forfriskning. Bacorossa bør nydes medens den endnu er helt ung for at få alle aromaerne med i nydelsen.