|
Smagningen den 8. oktober 2010
Klik
på kokken og se billederne
MENU
Velkomstdrink
Tør Cava
Forret
Indbagt rødtunge på sprød salat m/ kæmperejer svøbt
i bacon.
Hertil dilddressing og flûte.
Vin: Tinpot Hut Marlborough Sauvignon Blanc
Hovedret
Helstegt oksemørbrad med sauté af svampe, løg og
bacon.
Bagt kartoffel, rødvinssauce, samt årstidens grønt.
Vin: Boschendal 1685 Shiraz/Cabernet Sauvignon
Dessert
Desserttallerken med is, kage og frisk frugt.
Vin: Baccorosa Castello del Poggio
Tinpot Hut
Marlborough
Sauvignon
Blanc,
New Zealand (Stopbanks Wines Ltd)
Fiona Turner har produceret vin i Marlborough
gennem mange år, men
denne vin er hendes første soloprojekt. Druerne kommer
hovedsagligt fra hendes egen
mark i Blind River, og fra nøje udvalgte vindyrkere hun
kender.
Vinen har den skarphed en god Marlborough
Sauvignon Blanc skal have, med
dejlig "mineralsk" duft og elegant smag.
Navnet Tinpot Hut stammer fra en afsides
beliggende bjerghytte mellem Wairu-
og Awatere-dalen. Disse hytter blev brugt af fårehyrderne når
de drev fårene sammen efter sommerens ophold i bjergene.
Navnet kæder Marlboroughs fortid som centrum for
fårehold sammen med den
nuværende status som et af verdens mest dynamiske vinproducerende
områder. Dette bevises med denne
overvældende vin.
*****
VIN AVISEN,
UGE 11-2009:
Elegant hvidvin med en liflig, fint krydret duft og
en meget harmonisk,
frisk smag med citrus, passionsfrugt og mineralske toner.
|
Boschendal
1685 Shiraz/Cabernet Sauvignon
Sydafrika
Meget få steder i verden kan man påstå at have
alt, hvad en vinelsker kunne
ønske. Boschendal er sådan et unikt sted. Kun en times kørsel
fra Cape Town ligger denne pragtfulde
ejendom i den pittoreske Groot Drakenstein
dal. En sand fest for sanserne, der skyldes en stolt vintradition
tilbage fra det 17. århundrede.
1685 vinene er lavet til minde om de franske
hugenotters ankomst i 1685.
Flasken blev lavet i 1985 for at fejre 300 året for firmaets
stiftelse.
Kun druer fra specielt udvalgte vinmarker benyttes
til denne klassiske vin, der er
lagret på franske egetræsgade.
1685 Shiraz/Cabernet Saugvinon viser, at de to
klassiske druer tilsammen kan
give en stor vinoplevelse. Cabernet Sauvignon giver en fyldig
smag og en blød garvesyre. Shiraz tilføjer lidt krydderi og en
næsten solbæragtig smag.
*****
VINAVISEN uge 35
Igen en flot rødvin med en dejlig duft og en
afrundet solmoden solbærsmag med
krydderi og bløde tannier.
|
Baccorosa
Castello del Poggio
Piemonte—Italien
Mousserende rød dessertvin.
Ejendommen Castello del Poggio er beliggende i
Asti i hjertet af Piemonte i
det nordvestlige Italien. Landskabet er smukt med små bakker, der
på det lokale sprog kaldes
Apoggio.
Bacorroa er en specialitet, lavet på ejendommen
af de lokale druer Brachetto og
Moscato d’Amburgo.
Gæringen foregår på horisontale, roterende
gæringstanke, der sikrer den bedste
aroma og foregår ved højest 18 grader. Resultatet af en
omhyggelige kælderteknik er
unikt. Vinen har en smuk rød farve og har utallige små fine
bobler.
Der er et indhold af naturligt druesukker i vinen
og derfor er alkoholprocenten på
kun 7.
Den aromatiske smag er fremragende til desserter,
men vinen kan også bruges som
en forfriskning. Bacorossa bør nydes medens den endnu er helt
ung for at få alle aromaerne med i nydelsen.
|
|