Til forsiden
 

Beskrivelse af de enkelte vine til smagningen den 29. januar 2009

Cimaio IGT Marche Bianco - Casal Farneto

Tør hvidvin fra det kuperede bagland i den centrale del af Marche-regionen. 

Druen er 100% Verdicchio. 

Høsten ligger sent, nemlig i den første halvdel af november, når druerne

angribes af ædelråd og de bringes i kælderen i små kurve for af bevare deres fuldstændighed. 

Farven er gylden gul og vinen har en aroma af sød vanille og efterfølgende moden

duft af kvæde, honning, mandler og et strejf af krydderier.

Meget vedvarende.

Er god som apperitif, ideel til ostebaserede mellemretter og til fiskesupper og torsk. 

Passer særdeles godt til hårde oste og lever. Serveringstemp. 14 grader.

 

Chianti Classico 2005 Riserva DOCG

Druen er 100% Sangiovese. Vinen gæres i kegleformede trætønder og 

50 % ældes yderligere i 18 mdr. i store trætønder (slovensk eg) 

og 50% ældes i barriques (fransk eg).

Farven er dyb rubin med granatrøde skygger. 

Duften er delikat med toner af frugt kombineret med toner af træ og krydderi.

Smagen er blød med fin struktur, fyldig lang og vedvarende.

Er god til vildt samt halvmodne oste. Serverings temp. 16-18 grader.

 

Ribeca 2005 Nero d’avola Perricone - Firriato

Vinen er en sang til Sicilien og øens ekstraordinære hjemmehørende druer. 

Den er en glad blanding mellem den kraftige og sprudlende Nero d’Avola 

og den sjældne og afgørende Perricone. 

Farven er dyb og intens rubinrød, og dens forførende duft er af 

udsøgte røde frugter, krydderier og skoven om sommeren.

  Smagen er fascinerende, rig og varm med bløde og delikate tanniner. Druerne håndplukkes.

Ideel til stegt eller grillet kød, vildt og krydrede mellemlagrede oste. 

Serverings temp. 16-18 grader

 

Harmonium 2005 Nero d’avola - Firriato

Vinen er fremstillet af kærlighed til Sicilien og øens vigtigste hjemmehørende variant af rød drue. 

Kun de mest perfekte druer indsamles – dem, solen har kysset – 

og vinen fremstilles af dem med forsigtighed og omhyggelighed. 

Mørk, tæt rubinrød farve, fantastiske strejf af røde frugter, der fremhæves af blommer og brombær. 

Smagen er meget koncentreret, kraftig og varm med stærke tanniner. 

Vinen er et værk i balance og harmoni, der indfanger én, som kun en fantastisk komposition kan. 

Deraf kommer vinens navn Harmonium.

Druen er 100% Nero d’avola og druerne håndplukkes. 

Opbevares 10 mdr. i amerikanske og franske barriques. 

Ideel til stegt og grillet kød og krydrede mellemlagrede oste. Serverings temp. 16-18 grader

 

Private Collection 2005 - Dehesa del Carrizal

Stammer fra et udvalg af vinmarker: ’87 Cabernet Sauvignon og ’97 Syrah og Merlot. 

Druerne høstes i hånden i perioden 15. sept. til 20 okt. Men høsten kan strække sig ind i november.

Efter 13 mdr. forædling og foretagelse af nødvendige justeringer

af den indledende blandingsproces har vinen en sammensætning

på 40% Cabernet Sauvignon, 30% Syrah og 30 % Merlot.

Modnes på nye franske ege fade.

 

Valderiz 2005

Ved redaktionens afslutning forelå den endelige beskrivelse endnu ikke og 

iflg. Special Wine Company er det derfor aftenens overraskelse.

 

Tilbage til programmet