Til forsiden
 

Beskrivelse af de enkelte vine til smagningen den 26. februar 2009

Domaine Bouxhof, Riesling Grand Cru Mandelberg, 2006

Lille familieejet vingård I Alsace, hvor ægteparret Edel lægger al deres sjæl og stolthed i produktionen af flotte hvidvine. 

Husets flagskib er fra Grand Cru marken Mandelberg og lavet på Riesling.

Vinen er sødlig, flot mineralsk og meget klar i smagsnuancerne.

La Gerla, Brunello di Montalcino, 2004

Toscanas kongevin. Naturligvis produceret på 100% Sangiovese Grosso, 

fadlagret på store slavonske fade i 3 år, og i alt 4 års fadlagring.

Årgang 2004 tegner til at give nogle virkelig flotte vine fra La Gerla med en del års lagringspotentiale. 

En lækker vin med en let sødlig eftersmag.

La Gerla, Brunello di Montalcino Vigna gli Angeli Riserva, 2003

La Gerlas topvin og Riserva udgaven af ovenstående. 

Stilmæssigt tæt på lillesøster, dog en mere potent vin. Vigna Gli Angeli er en

særdeles koncentreret vin, som befinder sig i førerfeltet af Brunello

di Montalcino. Samlet produktion 5.700 flasker.

Angelo Gaja, Brunello di Montalcino, Sugarille 2001

Italiens nr. 1 – så enkelt kan Angelo Gaja beskrives. 

Ingen anden vinmager har i den grad flyttet Italiensk vinproduktion. 

Sugarille er navnet på én af Toscanas allerbedste Brunello marker, og

det er herfra Angelo Gaja får druerne til sin top Brunello. 

Årgang 2001 er den sidst frigivne produktion og i øvrigt totalt udsolgt.

En utrolig koncentreret smag og duft samt silkeblød i munden.

Elio Grasso, Barolo ”Ginestra Casa Mate”

I hjertet af Piemonte ligger Barolo, og lægger navn til nogle af Italiensk største vine. 

Barolo laves på 100% Nebbiolo og stiller store krav til produktionen. 

Elio Grasso er traditionalist og producerer stadig på store fade. 

Årgang 2003 var i Piemonte gavmild ved især Nebbiolo druerne, 

der virkelig har fået næring fra den megen varme.

Angelo Gaja, Barbaresco 2003

Angelo Gaja mener selv at vinen er huset flagskib til trods for flere af enkeltmarkerne koster mere end det dobbelte. 

Gaja Barbaresco 2003 er lavet på druer fra ikke mindre end 14 marker i Barbaresco området. 

Ikke desto mindre formår Angelo Gaja, bl.a. via brugen af små Barriques og et meget lavt høstudbytte at frembringe storslåede vine. 

Vinene er ikke billige, men er måske et af de bedste bud, hvis man vil på den ”forkerte” side af 1000 kr. 

Efterspørgslen på Gaja Barbaresco er kæmpe stor. 

Glæd jer til en stor smagsoplevelse.

Se de italienske vindistrikter

Tilbage til programmet