Til forsiden  

Program for smagningen den 24. april 2009

Battle of Bosworth, Chardonnay Viognier 2008, McLaren Vale

Tropiske frugter, citrus og blomstrende appelsin toner, sammen med toner af stenfrugter som nektariner— det er hvad der karakteriserer denne Chardonnay Viognier fra 2007. I munden er den meget magen til med tropiske frugter og en ganske fin balance med en tilfredsstillende ensartethed med en ren, frisk og citrus lignende finish.

 

Battle of Bosworth,War of the Rosé 2008, McLaren Vale

Denne rosé har en vidunderlig duft af vandmelon, røde frugter og nælder. En ganske særlig balance og struktur, god fylde og utrolig lang eftersmag. En rosé der kan bruges til mad på lige fod med rødvin, da den er lavet på Cabernet Sauvignon.

 

Penny’s Hill, Red Dot Merlot, McLaren Vale

En vin med struktur og balance, 2006 Merlot har en rig saftig frugt, der fylder munden, erstattet af en forsigtig fast tannin og røget ege krydder. 8 måneder på eg har været tilstrækkelig for at bidrage med kompleksitet og tilladt smagen at integrere.

 

Lirac ”Cuvee St. Valentin”, Sydfrankrig

Farven er mørkerød. I næsen er det Morel bær, blommer, svesker og vanille med toner af kaffe. Aromaen er stor og meget bred. Smagen er fyldig, stor og harmonisk. Den fine syre indikerer et langt potentiale med en spændende udvikling. Denne Cuvee St. Valentin er det fineste bevis på kvaliteten fra Lirac kommunen.

 

Tantas Barrica, Ribera Del Duero, Spanien

Den har en intens smag af kirsebær og koncentrerede aromaer af modne frugter med et rigt udtryk af frugter og ristede nuancer af kvalitets eg. Den har en rund, smagfuld og varm smag med toner af kød. Tanninen er meget moden.

 

Mr Riggs Sticky End Viognier

Forsigtigt håndplukket i små tremmekasser, og stablet for at åbne for en fri luft tilstrømning, derefter bliver druerne efterladt i 3 uger, for at tørre. Herefter bliver druerne afstilket og lagt på bakker og tørret 3 uger mere. Disse sent høstet Viognier druer bliver så forsigtigt knust og presset med glans og saften bliver så hældt på gamle franske fade, hvoraf 20 % består af ny fransk eg. Som gæringen efterhånden når den perfekte smagsnuance, bliver processen stoppet. Du kan mærke at den er krydret, smage mandarinen og føle marmeladen i munden, den perfekte ”Sticky Ending”.

 

Zonte's Footstep, Shiraz Viognier

Shiraz Viognier er som navnet fortæller en blanding, og består af 95 % Shiraz og 5 % Viognier. Resultatet af en kold vinter, har givet Shiraz/Viognier en rimelig parfumeret og velduftende næse af abrikos, peber og krydderier på en bund af blomme og brombærtærte. Alt i alt er det en meget aromatisk duft man her bliver beriget med, og måske endda et strejf af roser og violer.