Til forsiden  

Beskrivelse af de enkelte vine til smagningen den 30. oktober 2008

Auxey-Duresses ”les Hautés”

Druen er 100% Chardonnay. Når vinen er ung er farven lys gul.

Smag af blomster, hvide og gule frugter med et strejf af vanilje.

Harmonisk og frisk med en lang eftersmag.

Kan anbefales til fisk, ost og fjerkræ.

Serveres ved ca. 13 grader

Pouilly Fuisse

Druen er 100% Chardonnay. Den lyse gyldne farve understreger vinens elegance og finesse.

Dufter af modne frugter og hvide blomster med strejf af hasselnød og friske mandler,

næsten helt eksotisk. Harmonisk og frisk i smagen.

Kan anbefales til fisk, skaldyr (rå eller kogt), hvidt kød og fjerkræ i flødesovs.

Serveres ved ca. 12-14 grader

Savigny Les Beaune ”le Village”

Druen er 100% Pinot Noir. Farven er højrød og leder næsten tanken hen på granatrød.

Duften er behagelig kraftig af modne frugter såsom kirsebær og hindbær.

Den delikate og kraftige smag fremhæves af silkeagtige syre.

Blød og afrundet. Anbefales til fjerkræ, rødt kød og milde oste.

Serveres ved ca. 15-18 grader

Côte de Nuits-Villages

Druen er 100% Pinot Noir. Flot granatrød farve med med strejf af rav-farve.

Aromaen minder om røde kogte frugter. Smagen er harmonisk med afrundet syre.

Anbefales til stegt kød, fjerkræ og ost.

Serveres ved ca. 15 grader.

Fixin

Igen er Druen 100% Pinot Noir. Granatrød og med duft af Moreller.

En behagelig vin med smag af frugt og en lille smule Syre.

Anbefales til hane, and og vildt

Serveres ved 16 grader

Chambolle-Musigny

100% Pinoit Noir. En imponerende vin med smag af brombær og læder.

En kraftfuld , fyldig og elegant vin.

Anbefales til vildt, ringduer samt gås med valnød.

Serveres ved ca. 15-17 grader

 

Tilbage til programmet