Til forsiden  

Firmaet Ferd. Pieroth AS, som står for aftenens smagning af Italienske vine, vil præsentere følgende vine for os:

        Nero d’Avola  -  2005
        Aglianico del Vulture  -  2003
        Toscana Rosso Badesco  -  2001
        Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG  -  2000
        Barolo  -  2003
        Amarone della Valpolicella Classico

 Nero d’Avola   -  Sicilien
Denne druetype har på få år gjort sig bemærket på restauranter og i vinforretninger.  En tør og kraftig vin med integreret tannin og en lang eftersmag. Velegnet til alle retter, men specielt vildsvin og rødt kød.

Aglianico del Vulture  
Druetypen er Aglianico. Vinen er kraftig rubinrød med en fyldig aroma og en intens kraftig smag. Velegnet til mørkt kød, lam og oste.

Toscana Rosso Badesco  -  Toscana
Sangiovese druen har sit hjem i Toscana og vinen her er lavet på 90% Sangiovese, 5% Merlot og 5% Cabernet Saugvinon. Vinen har en rubinrød farve, en duft af røde frugter og en elegant sød aroma. Velegnet til mørkt kød, stegt eller grillet samt velegnet til modne oste.

Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG  -  Toscana
Toscana er overvejende bjerglandskab og vinmarkerne ligger på bjergskråningerne. Det er i højderne fra 150 til 500 m at de fleste af kvalitetsvinene produceres. Sangiovese druen er den vigtigste druesort i produktionen. Vinen har en dybrød farve med en blød og rund tannin. Velegnet til pasta med kødsauce eller kødretter som vildt , samt modne oste.

Barolo
Piemonte er kvalitetsmæssig en meget vigtig vinregion i det nordvestlige Italien og den ædleste druesort i Piemonte er Nebbiolo som er druesorten i denne Barolo. Aromaen er fuld og rig . Minder om violer, skovfrugt, marmelade og krydderier. Velegnet til vildt, stege og hårde oste.

Amarone della Valpolicella Classico
Fremstillet af Corvina druer tørret i specielle tørrehytter. En vin, hvor druen er gæret helt ud og druens sødme omsat i et højt alkoholindhold. En Amarone signalerer både blomme, chokolade, lidt røg og grillkød, sødme og syre. Vinen her har en tør og kraftig bouquet, samt en stor druesmag.
Velegnet til kraftige faste oste, lammekød og mørkt kød.