Til forsiden  

Formandens beretning til generalforsamlingen torsdag den 10 september 2020

Vinsmagning nr. 229 og Generalforsamling nr. 32

 

Medlemstallet har været lidt faldende sidste år. Vi er nu 51 medlemmer. Det er stadig rigtig flot i en så relativt lille by. Vi har en stor mødeprocent. Det er noget, som tydeligt imponerer de vinhandlere vi snakker med rundt om i landet. Det kan vi være stolte af.

 

I henhold til vedtægterne skal vi afholde 7 vinsmagninger Inkl. denne generalforsamling i et vin-år. Dette har vi desværre ikke kunne overholde pga. Corona-situationen. Vi har holdt 5 smagninger.

 

Vores første ordinære vinsmagninger havde vi den 5. september. Hartmut Wehmeier Hansen fra "Vin og Gavehuset" i Ikast lavede en smagning med nogle super vine fra Rheingau i Tyskland. Personligt var jeg meget begejstret for de røde vine. Det har været almindelig kendt, at Tyskland kan lave nogle rigtig gode hvide vine, men de rødvine vi fik denne aften var rigtig gode.

 

 

Fredag den 11. oktober havde vi et ud af huset arrangement.

Vi besøgte Bohème Vin & MadBar i Herning. Det var en dejlig aften. Vi smagte nogle vine fra Spanien og Frankrig. Hertil fik vi noget tilhørende mad. Der var en fin stemning, ikke mindst pga. ejeren Casper. Han må have spist Duracell batterier som barn. Det kunne være dejligt med en vinbar i Ringkøbing…

Julesmagningen Torsdag den 21. november fik vi igen besøg af Lene Stentoft fra Liber vin.

Lene kom med nogle lækre vine fra forskellige steder i verden. Lene gjorde en dyd ud af, at vi fik vinene i den rette rækkefølge. Vi sluttede af med nogle dessertvine fra Danmark.

Det er altid en fornøjelse at være sammen med Lene. Hun er meget engageret og seriøs om sit arbejde.

 

 Torsdag den 30. januar fik vi besøg af Vinimondo.

Denne aften handlede om Portugal, dog med enkelt vin fra Romagna i Italien.

Det var rødvine og to Portvine. En af rødvinene er blevet ”husvinen” hjemme hos Irene og jeg – nemlig Ruelas Riserva. Det er ikke en kæmpe stor vin, men man får meget vin for pengene.

 

Torsdag den 27. februar havde vi smagning med Noer og Kofoed.

Smagningen handlede om Italienske vine. Det var ikke fine, kendte vine, men mere nøje udvalgte vine. Der var virkelig nogle spændende imellem.

Det er skønt når vi bliver præsenteret for noget nyt.

 

Smagningen torsdag den 26. marts måtte desværre udsættes pga. Corona-situationen.

 

Generalforsamlingen i år er meget anderledes end normalt. Men det er og har også været et meget anderledes år.

Jeg vil gerne – som der er blevet gjort de tidligere år-  slå et slag for at man melder til og fra på vores hjemmeside. De fleste gør det, og det er vigtigt at have styr på hvor mange og hvem vi bliver til arrangementerne. Ved at bruge tilmelding på nettet har vi dokumentationen i orden. Vi ved, at formularen pt. ikke virker (det er ikke webmasters skyld, men et sikkerhedsløft, som gav en udfordring), men der henvises til en mail-adresse, som jeg vil opfordre jer til at bruge.

Det er dejligt og inspirerende når vi har en aktiv medlemsskare. Vi får mange forslag til både arrangementer, arrangementsformer og foredragsholdere, og gør naturligvis så vidt muligt brug af forslagene, og vi vil også gerne i år komme med en opfordring til medlemmerne om at hjælpe med nye emner. Vores vinmester vil gerne inspireres og tager med glæde imod nye ideer. Personligt vil jeg gerne udfordres på mine smagsløg, hvilket jeg mener, at vi kan afprøve frit her i klubben.

 

Vi føler i bestyrelsen at i medlemmer giver os en stor opbakning til de arrangementer vi har arrangeret. Vi vil gerne sige tak til for jeres store engagement og trofasthed. Vi føler det er en bekræftelse på, at den vej vi prøver at føre vinklubben er den rigtige. Derfor kan der sagtens være ting der kan laves om, eller gøres anderledes. Vi håber, at I også i fremtiden vil bakke op om Ringkøbing Druerne og vores vinsmagninger. Bestyrelsen vil også fremover forsøge at gøre sig fortjente til jeres tillid og gøre vores vinsmagninger spændende og inspirerende at vi også fremover vil have en social, seriøs og spændende vinklub. 

 

Til sidst vil jeg gerne rette en stor tak til vores webmaster Jørn Christiansen  for det store arbejde du har ydet i den forgangne samling. Det håber vi, at vil fortsætte med. For din ulejlighed skal du naturligvis have en lille erkendtlighed.

Tak til vore utrættelige revisorer Henning Bro og Jan Andersen, som med fast hånd har revideret regnskabet.

Fra formandskabet skal lyde en stor og uforbeholden tak for et godt, positivt samarbejde til en engageret bestyrelse og suppleant. Vi er seks bestyrelsesmedlemmer og en suppleant, og alle trækker på samme hammel indtil opgaven er fuldført. Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med jer. Jeg ønsker den nye bestyrelse held og lykke og opbakning fra medlemmerne.

Ringkøbing den 10. september 2020

Bestyrelsesformand Michael Møller