Til forsiden  

Formandens beretning til generalforsamlingen fredag den 20 maj 2016

Vinsmagning nr 202 og Generalforsamling nr 28

 

Vi har i overensstemmelse med vedtægterne afholdt 7 vinsmagninger Inkl. denne generalforsamling.

For 3 år siden rundede vi en milepæl i Ringkøbing Druerne. Vi havde eksisteret i 25 år. Også i år har vi rundet en milepæl. Vi har gennemført 200 vinsmagninger. Jeg ved ikke om der er nogen der har været med til alle 200, men vi er medlemmer der har været med i rigtig mange år. Vi har samtidig formået at få nye medlemmer så vi i dag er lige omkring de 60 medlemmer.  Det tager vi som et tegn på at vi har en eksistensberettigelse. En sådan eksistens vil være betinget af at vi har et varieret og interessant program. Et program som I, vore medlemmer, finder det ulejligheden værd at bruge tid på. Andre må naturligvis bedømme om det er lykkedes.

Jeg vil kort kommentere nogle af de vinsmagninger vi har afholdt. Da mødeprocenten her i foreningen generelt ligger på 70%, tager vi det som udtryk for at vi ikke har ramt helt forkert med årets arrangementer.

Vi startede året med et utraditionelt arrangement med god mad og lokale specialiteter på restaurant Stauning Havn. Vi var ikke så mange der deltog, og man kan måske også drage i tvivl om det er vinsmagning eller spisning. Vi gør det for at styrke det sociale aspekt, som er en stor del af Ringkøbing Druerne. Her kan man snakke sammen uden hele tiden at blive hysset på, og os, der var afsted havde det hyggeligt.

Ved oktobersmagningen var vi tilbage i vanlig gænge med besøg af Exelent wine og vores lokale Hans Christensen som havde inviteret Diego Torres fra den Argentinske vinproducent Familia Falasco med til Ringkøbing. Vinene hed Los Harolds. Som jeg tidligere har været inde på gør det en smagning mere autentisk når producenten selv fortæller om sine produkter.

Vores arrangement i november blev begået af vores næstformand Martin Byg Madsen, der sammen med sit vinfirma ”Top Wine” havde inviteret det meste af familien Costa fra Italien med til medborgerhuset i Ringkøbing. En rigtig god vinsmagning med fantastiske vine. Tommel op for Martin. Han havde også sin Chef med, så ikke et øje tørt.

Vores første møde i 2016 skyldtes at vi havde inviteret Ludovic Riaute fra vinhuset La Cave, til stævne her i huset. Vi mødte La Cave ved vinfestivalen her i Ringkøbing i august sidste år, og faldt her for kvaliteten af de vine La Cave stillede med. Ludovic præsenterede spændende økologiske vine, som nok overraskede de fleste.

D. 3.03.2016 var dagen hvor vores vinsmagning nr. 200 oprandt. I bestyrelsen syntes vi at det skulle markeres på en måde som kunne huskes af dem der deltog. Vi ville have en Rotschild smagning. Vi engagerede os med Hans Christensen igen, som havde fået den Europæiske direktør for Rotschild, Niclas Rouchon fra Baron Philippe de Rotschild til at fortælle om de vine vi skulle smage denne aften. Det var som forventet sagligt og seriøst. Det blev gjort på engelsk, som jo nok har været en ulempe for nogen, men vi må jo erkende, at hvis vi skal have far selv herop at fortælle om sine druer, så er det danske ikke førstevalg.  Arrangementet blev holdt i Keld Hansens jagthytte i Vemb og det var en stor oplevelse. Det er jo ren idyl og som sædvanligt mangler der ikke noget når vi er gæster hos familien Hansen.

Næstsidste arrangement i dette vin-år blev forestået af Vinkrogen ved Boile Sørensen og hans broder Anders. Dette var også bekendte fra sidste års vinfestival. De supplerede hinanden godt under en god og interessant tur rundt i australske vine.

Det sidste arrangement i denne samling er det vi skal i gang med om lidt. Vi skal i aften smage en masse gode vine udvalgt af vores medlem Mikkel Barfod, vinmand i Super-Brugsen. Han har sammensat en spændende vinmenu, som matcher den tapas vi skal nyde efter generalforsamlingen. Som sagt er det Mikkel der har sammensat vine, men det er også ham der har kreeret den omtalte tapas som uden tvivl bliver en oplevelse, og ikke helt uvæsentlig: Super-Brugsen leverer vinen i aften uden beregning. Tak til Super-Brugsen.

Vi vil også i år være tilstede når årets vinfestival afvikles som et samarbejde mellem Ringkøbing handelsforening og Ringkøbing Druerne. Selv om festivalen 2015 ikke blev så forrygende som nogen havde forventet, så havde vi en god mavefornemmelse efterfølgende. Vi traf mange glade mennesker, som gav udtryk for at vinfestival og Ringkøbing hører sammen. Det er også vores indtryk og som sådan vores bevæggrund til at deltage. Vi har en klar fornemmelse af at det er noget der vil vokse og gro til gavn for vores vinklub og vores by.  

Det er dejligt og inspirerende når vi har en aktiv medlemsskare. Vi får mange forslag til både arrangementer, arrangementsformer og foredragsholdere, og gør naturligvis så vidt muligt brug af forslagene, og vi vil også gerne i år komme med en opfordring til medlemmerne om at hjælpe med nye emner. Vores vinmester vil gerne inspireres og tager med glæde imod nye ideer.

Vi kommer heller ikke i år uden om vores hjemmeside og hjemmesideredaktør. Vi er rigtig glade for den for bestyrelsen problemfrie måde hjemmesiden drives på og for det gode samarbejde mellem vores bladredaktør og vores hjemmesideredaktør. Det er dejligt at have med mennesker at gøre der selv finder løsninger, og det er dejligt når vi kan fordele opgaverne mellem os. Der er jo ting til hver vinsmagning der skal sørges for, og vi har jo forskellige talenter. Bordene skal pyntes og det bliver de med kreativitet og opfindsomhed af Juliane, som er god til at finde udgangspunkt i emne og årstid.

En stor tak til vores webmaster Jørn Christiansen og til vores dekoratør Juliane for det store arbejde de har ydet i den forgangne samling.  Da de ikke er på valg, og med håbet om at de fortsætter, synes vi de fortjener en lille erkendtlighed.

Vi har i bestyrelsen en hel klar fornemmelse af hvad det der gør en vinsmagning attraktiv. Det kan vi se på fremmødet. Normalt ligger vi på ca. 70% fremmøde, men når vi rammer plet er vi oppe på en deltagelse på 85%.  Vi vil gerne sige tak til medlemsskaren for jeres store engagement og den trofasthed i viser klubben, og håber, at I også i fremtiden vil bakke op om vore vinsmagninger. Vi vil i bestyrelsen forsøge at gøre os fortjent til jeres tillid og gøre vores til at vi også fremover vil have en social, seriøs og spændende vinklub.

 Tak til vore utrættelige revisorer Henning Bro og Jan Andersen, som med fast hånd har revideret regnskabet. 

Fra formandskabet skal lyde en uforbeholden tak for godt, positivt samarbejde til en engageret bestyrelse og suppleanter.  Mennesker der ikke skyer nogen midler, der går gennem ild og vand med liv og helbred som indsats, for at næste vinsmagning skal blive en succes.  Det er en fornøjelse at være sammen med mennesker der sætter målet over alt andet. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer.

Tak for ordet.

Ringkøbing den 20. maj 2016

Ernst Madsen