Til forsiden  

Formandens beretning til generalforsamlingen fredag den 29 maj 2015

Vi har i overensstemmelse med vedtægterne afholdt 7 vinsmagninger Incl. denne generalforsamling.

Vi har i bestyrelsen i år som sædvanligt bestræbt vi os på, at gøre arrangementerne så forskelligartede som muligt, og med et så autentisk præg som muligt. Det autentiske har vi prøvet at skabe ved at vi så vidt det har været muligt at prøve om vi kunne få de respektive vinbønder til at lægge vejen forbi og præsentere sig selv og deres vine for os her i Ringkøbing Druerne. Det kan vel dårligt blive mere autentisk og mere nærværende med mindre vi selv besøger de pågældende vinslotte. Det er lykkedes i flere tilfælde at få hvad man kan kalde fra jord til bord smagninger. Vi har haft besøg fra både Italien og Frankrig og har derud over været on-line med Chile et par gange. Det har resulteret i nogle levende og spændende aftener.

Jeg vil kort kommentere nogle af de vinsmagninger vi har afholdt. For det første fortjener de det og for det andet for at illustrere hvor forskelligartet et program vi har sammensat. Vi har jo visioner for hvordan programmet for året gerne skal være, men det er ikke altid ønsker og mål følges ad. Enten fordi ønsket er for højt eller målet uopnåeligt.

Årets første smagning blev forestået af Kim Jespersen fra Vinoble i Esbjerg. Han kom med vine fra Albert Sounit og havde taget den danske vinbonde Knud Kjellerup med, der fortalte om hvordan han sammen med et par venner havde købt vinhuset og ført det op i eliteklassen. Det var en rigtig god aften, som fik et kedeligt efterspil, idet Kim Jespersen mente at have mere styr på hvor mange der deltog denne aften end vi havde. Det fik en lille virkning på afregningsprisen, så ham ser vi ikke mere. Sådan er der gode og mindre gode oplevelser.

Herefter havde vi besøg af Gobi vine som blev præsenteret af Jørn Steen Larsen, der ud over at fortælle om de mange gode vine vi smagte, på levende vis fortalte om sine vinoplevelser med prinsgemalen, både herhjemme og på slottet i Frankrig. Det var spændende beretninger han kunne berette. Rart det ikke altid går på druer og vinstokke, men også sommetider på gode og spændende oplevelser i relation til vin. Aftenen var i øvrigt arrangeret i samarbejde med Euro Spar i Hv. Sande, og så er der som regel dømt gode oplevelser.

Det gik over stok og sten i efteråret. I november havde vi besøg af Furesøvin, som havde været så venlig at invitere ejerne af Villa Rinaldi fra Italien med til Ringkøbing, som selv præsenterede deres vine. Kanon vine til kanon priser. En aften som vil blive husket for de gode vine, men også for de høje stilletter.  

På opfordring af et af vore medlemmer havde vi d. 29.01.2015 besøg af Huset Appel v. Bo Andersen fra Ansager. Bo havde nok knap startet sin forretning for fuld styrke endnu, men evnede at holde en god smagning med vine fra bl.a. Australien.

Det var to gamle kendinge der forestod vores februar smagning, Finn Jacobsen og Flemming Vennike. Den stod på portvin og hvem anden end Ringkøbings portvinsguro Finn Jacobsen kunne stå for det. For at få lidt for enhver smag og andet end de søde portvine havde vi bedt Flemming fra Vestjysk Vinimport, som altid stiller beredvilligt op, præsentere et par gode rødvine. Vi var ikke så mange denne aften, men der er jo heller ingen der siger at de flest er de bedst.

Næstsidste arrangement i dette vinår blev forestået af Ideal Vin, som en af vore medlemmer havde besøgt på et tidspunkt, og blevet så imponeret af at man foreslog at bruge ham her i Druerne til en vinaften. Jesper Brønd Lauersen, indehaver af Ideal Vin fra Holstebro, præsenterede spanske hvidvine, på en aften hvor vi heller ikke var så mange. Vi resonerer som så, at jo mere speciel en smagning vi laver det færre kommer der, og sådan er det.

I år har vi lige som sidste år gennemført smagninger, på opfordring af vore medlemmer. Det er altid inspirerende når der er samarbejde mellem medlemmer og vinklub af en eller anden art og netop med hensyn til de foredragsholdere vi har på besøg er det godt for at gøre det så mangfoldigt og nærværende som muligt, og vi vil også gerne i år komme med en opfordring til medlemmerne om at hjælpe med nye emner. Vi har en vinmester i klubben der tager sig af det praktiske,

Ved hver eneste generalforsamling omtaler jeg vores hjemmeside, og det bliver vanskeligere og vanskeligere at finde nye superlativer, men vi vil gerne på hele klubbens vegne give udtryk for vores beundring og taknemlighed for den kreativitet, punktlighed, entusiasme, beredvillighed, og uselviskhed som vores webmaster lægger for døren..

De samme superlativer kan jeg bruge til vores dekoratør, Juliane. Det er betryggende at vide at den del af arrangementet er i gode hænder.

Når ellers vi ikke laver nogle alt for specielle smagninger, har et fremmøde på ca. 70%, og det er vi meget stolte af. Vi vil gerne sige tak til medlemsskaren for jeres store engagement og den trofasthed i viser klubben, og håber, at I også i fremtiden vil bakke op om vore vinsmagninger. Vi vil i bestyrelsen gøre vores til at vi også fremover vil have en social, seriøs og spændende vinklub.

En tak skal lyde til vores webmaster for det store arbejde han yder i forb. med vores hjemmeside og til vores dekoratør Juliane for altid kreative og til lejligheden passende dekorationer. De er i øvrigt ikke på valg, og derfor denne lille opmærksomhed.

Et af vore bestyrelsesmedlemmer har bestemt sig for at træde ud. Hilda Pedersen har valgt at træde ud efter 8 års tro tjeneste. Først nogle år som suppleant, og senere som medlem af bestyrelsen og de seneste to år som klubbens næstformand. Vi vil sige tak til Hilda for en vedholdende og uselvisk indsats. Vi vil også vise Hilda vores taknemlighed med en lille opmærksomhed.

Tak til vore utrættelige revisorer Henning Bro og Jan Andersen, som med kyndig hånd har revideret regnskabet.

Fra formandsskabet skal lyde en uforbeholden tak for godt, positivt samarbejde til en engageret bestyrelse og suppleanter.  Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer, og jeg ser frem til et fortsat godt og konstruktivt samarbejde.

Tak for ordet.

Ringkøbing den 29. maj 2015

Ernst Madsen