Vinsmagning med
Torsdag den 01.03.2018 kl. 19.30
Medborgerhuset, Brogaardsvej 2
Bodegas Hermosilla
Crianza 2015
Druerne til denne Crianza kommer fra Bodegas Hermosillas højst
beliggende
vinmarker: Portorubio ved
San Vicente de la Sonsierra, Musco
ved Laguardia og
Longares ved Baños de Ebro, og alle er nøje udvalgt
af winemaker
José Ignacio
Hermosilla
Berzal, druerne er 100% Tempranillo.
Lagres 12 måneder i egetræsfade. Afhængig af årets høst
der bruges
både
amerikanske
og franske fade á 225. Ltr. Hver 6. måned bliver hvert
fad vendt
(racking) og dekanteret i tank for at stabilisere vinen inden næste
seks måneders
lagring i egetræsfad.
Hvis der nogensinde har været en hel typisk, forventet Rioja
smag i en
Crianza er den
her. Der er ikke så mange, som kan dette længere, men
på Bodegas
Hermosilla er det nøjagtig det som man går efter - og det
lykkes. Er
vidunderlig struktureret i både aroma og smag, krydderi, eg,
lakrids, vanilie -
alt hvad man som Riojaelsker håber på.
Carlos San Pedro
de Perez Viñaspre Crianza 2012
Bodega Carlos San Pedro Perez er beliggende i den spændende
bjerg
og klippe by Laguardia, i
Rioja Alavesa, en del af Pais Vasco, Baskerlandet.
Bodegaen kan skrive sin historie mere 500 år tilbage via
optegnelser
i en række
kirkelige dokumenter i området fra slutningen af XV århundrede.
Bodega har en af de få traditionelle underjordiske huler i
Laguardia,
som stadig er i
brug som bodega. Kælderen er opdelt i 5 håndlavede
"calados",
huler, hvor der er tanke, flaskeracks og egetræsfade til lagring
af de bedste
vine. Kældrene er mere end 600 år gamle og har i de sidste
omkring 300 år,
været brugt som vinkældre og som alle traditionelle underjordiske
huler eller
kældre i Laguardia er de placeret indenfor bymurene,
omkring 8 meter
under gade niveau, og hvor køretøjer, absolut
ikke er tilladt.
Det er en fantastisk oplevelse at befinde sig i disse kældre.
Druer: 100% Tempranillo.
22 måneder på egefade, 95% Amerikanske og 5% Franske.
Minimum 6 måneders flaskelagring på Bodegaen
Farve Mørk rød med granatagtige kanter
Duft af vanilje, kraftige krydderier og anelser af eg.
Blød og afrundet smag, med let bid af tanniner og eftersmag af
sorte
krydderier
Bodegas
Navajas, Graciano, Crianza 2013
Område Rioja Alta, Druesort: 100% Graciano
Næsten al Graciano, originaldrue i DOC Rioja, som Bodegas
Navajas
dyrker,
bruges til denne vin.
Gamle vinstokke med lave udbytter og sen phenolisk modenhed
betyder,
at
høsten finder sted engang i første halvdel af oktober - når
phenolforbindelserne
og de aromatiske egenskaber er på deres optimale
–
og sikrer stabilitet i sin fadlagringstid.
Lagring: Efter at have afsluttet den malolaktiske gæring
hældes vinen
over,
klares og filtreres og overføres til nye franske og amerikanske
egetræsfade,
hvor den befinder sig i 12 til 14 måneder. Derefter bliver
den
aftappet og lagres på flaske i Bodegaens kældre i mindst 10 måneder
for
at falde til ro, før den frigives til salg.
Mørk dyb kirsebærrød med svage violette nuancer, og
afbalanceret,
livlig
og frugtagtig aroma tro mod sin mangfoldighed - sort og rød
frugt,
vilde bær, og tydelig krydret smag som kommer fra egefad.
Opnår en god modenhed, og en aromatisk balance af harmoni og
blødhed.
Kraftig og fast på ganen, med bløde, velstrukturerede tanniner,
kødfulde,
afrundede, gennemtrængende, med en lang, kraftfuld
blid
finish. Velegnet til: Perfekt akkompagnement til rødt kød og oste.
Serveringstemperatur: 15-17ºC
Bodegas Hermosilla
Reserva 2012
Druerne til denne Reserva kommer fra 2 af de ældste
vinmarker, marken
beplantet
i 1973, Cantogordo ved San Vicente de la Sonsierra,
samt
marken beplantet i 1967, Palomedo ved Laguardia og er nøje
udvalgt
af winemaker José Ignacio Hermosilla Berzal, druerne er
100%
Tempranillo.
Lagring: Vinen lagrer
helt ekstraordinært 1080 dage!!!,
i franske og
amerikanske 2.
års egefade. Hver 6. måned bliver hvert fad vendt
(racking)
og dekanteret i tank for at stabilisere vinen inden næste seks
måneders
lagring i egetræsfad.
Smag: Denne vin er
bemærkelsesværdig rund og blød i smagen. Man
mærker meget
tydeligt den ekstremt lange fadlagringstid som betyder
at man
får fornemmelse af både fløjl og silke. Men også den krydrede
Rioja
smag med fornemmelser af vanilie, eg og lakrids.
En UNIK vin
som serveres ved 16-18°
C
Denne vin laves kun i et meget begrænset anta l
og udelukkende
p.g.a. vores
venskab med Hermosilla familien er det lykkes at få et
ganske
lille parti til Danmark.
Muro Reserva 2012,
TOPVIN 95 point fra Decanter 2017
90% Tempranillo,10% Graciano.
Lagret på 50% amerikansk eg og 50% fransk eg i 17
måneder
Meget dybe lag af røde kanter som trækker intense
tårer i glasset.
Intens aroma med antydninger af lakrids og hindbær,
vanilje, moden
frugt
og balsamico i baggrunden. Korpulent, rund og struktureret. Det
er en
velafbalanceret vin, syren fornemmes varm og velafbalanceret,
denne
vin vil leve længe.
Eftersmagen: Her fornemmes de allerede tidligere
nævnte aromaer
tydeligt,
endnu mere ristet balsamico, det krydrede i smagen er vedvarende.
Serverings temperatur: 16° C
Navajas Gran
Reserva 2010 –
kåret til verdens bedste rødvin i
årgang 2005
Druesorter: 85%
Tempranillo, 10% Graciano, 5% Mazuelo
Vinifikation : Druerne
kommer fra de ældste vinmarker, der beskæres
i den
traditionelle stil, for at sikre, at kun et par små klaser vokser
frem;
Der tilstræbes på at opnå den ideelle bladeksponering i forhold
til
beskyttelse af druerne, ved disse 3 sorter som er valgt til Gran
Reserva.
Lagring: Vinen kommer
på fade efter en kort periode af naturlig hvile
efter
gæringen. Egefadene er franske og amerikanske egetræsfade,
som i
gennemsnit er 3 år gamle. Her lagrer vinen i 24 måneder, og
omstikning
udføres efter behov.
Herefter tappes vinen på flaske og hviler i
stilhed, med minimal lys og
perfekte
temperatur og luftfugtighedsforhold i Bodegaens kældre,
mindst
36 måneder for at afrunde, blødgøre, og opnå korrekt
modenhed
og lang levetid.
Smag og farve : Denne
vin er rubinrød med en medium intensitet,
kompleks, og
har netop godt den aroma som kan være typisk for
sådan
en vin: modne røde frugter, lakrids, og smag af egefad,
plantestoffer,
kanel og peber.
Den er afrundet, silkeagtig og blød, men kraftig og
robust på samme
tid.
En bemærkelsesværdig harmoni i munden, let
garvesyre med en
velsmagende
overflade, hvilket giver en lang, varm og elegant
eftersmag.
Passer til: Særligt
godt med iberiske koldt kød, rødt kød og vildt. Men
prøv også
blot at sidde med et glas og nyd det alene.
Serveringstemperatur : 16-18ºC.
|