Vinsmagning
med
Torsdag den 23.11.2017 kl. 19.30
Udover at vi smagte på et udvalg af udmærkede vine,
fik vi et par drabelige historier om først portogisernes og derefter
hollændernes møde med de oprindelige beboere i Syd Afrika.
Se billeder fra aftenen
Til årets sidste smagning, som vi
traditionen tro kalder vores julesmagning,
har vi fået en aftale i stand med Syd Afrika
Vinimport, som vi mødte første gang
for 2 år siden ved Vinfestivalen her i byen. De
havde noget kanon god vin med, som vi var enige om, at det skulle
andre også have mulighed for at smage og evt. købe.
Vi
smagte
følgende:
Raka Pinotage 2014
Raka Biography Shiraz 2013
Tierhoek Grenache Noir 2014
Tierhoek Syrah-Mouvédre-Grenache
2014
Crystallum Cuvée Cinema Noir 2016
De Krans Premium Cape Ruby NV
Raka Pinotage 2014
Denne vin har en smuk mørk farve, og en typisk
Pinotageduft af banan og Rooibos te.
Det er en kraftig vin der efterlader en smag af peber
på tungen, men er samtidig blød med en dejlig eftersmag. Frugt og
fadsmag er fint integreret og gør den drikkeklar nu, men vil
udfolde sig i yderligere 5 år.
Det er 100% Pinotage. Alle druer er håndplukkede og eftersorteret.
Saften blev pumpet over skallerne 3-5 gange
dagligt i 5 dage. Da gæringen var
færdig, blev vinen ført over i en hviletank. 2. gæring foregik
derefter på fransk og ungarsk eg.
Raka Biography Shiraz 2013
Flot rubinrød, og duften er krydret med en tone af
chokolade, kaffe og mørke frugter.
Dette følger med over i en kraftig og silkeblød smag,
hvor der også er en fin balance mellem tanniner og syre. Den
har en lang og fin eftersmag.
Alle druer er håndplukkede, og sat på køl ved hjemkomsten til
gården. Druerne håndsorteres derefter
to gange for at sikre, at kun de gode
druer kommer med i produktionen. Mosten bliver pumpet op over
skallerne 3-5 gange dagligt i 5 dage. Da gæringen var færdig
blev vinen siet fra skallerne og flyttet over
i en tank, til 2. gæring og en kort
hvileperiode, inden den fyldtes på egefade af 85% fransk og
15% amerikansk eg, hvor den lå i 12 måneder inden den fyldtes
på flasker.
Tierhoek Grenache Noir 2014
Lækker, frugtagtig og krydret vin lavet på den
populære spanske drue. Den har et
blødt udtryk af blomme og kirsebær, med et delikat strejf
af krydderier og en harmonisk integration af egefad.
Top klasse Grenache. Dette er en ægte
“Middelhavsdrue”, som passer perfekt til det Sydafrikanske
klima. Druerne er plukket når tanninerne er modne, og
derefter gæret ved kølig temperatur. Macerationen (den første
gæringsproces) blev udvidet med 1 uge efter gæring, og derefter
presset og hældt på gamle franske egefade. Vinen blev hældt
på flasker efter 12 måneder.De 60 år gamle Grenache stokke
er fra en enkelt blok, der står på godt
drænet, nedbrudt sandsten. Vinene er
alle busch-wine og er ikke kunstvandede. Al høst er
organisk.
Tierhoek Syrah-Mouvédre-Grenache 2014
Vinen har en dejlig duft af frugt, medens smagen er
krydret og kraftig med en fin struktur
og lang eftersmag. Den er virkelig god til
kødretter, en rigtig madvin. Denne vin er blandet af druer fra
nyere vinmarker. Blandingen består af: 78%
Syrah, 11% Mourvedre og 11% Grenache.
Vinene blev gæret separat i åbne tanke, hvor
man lavede "Pump-Over", hvilket er en proces hvor mosten
bliver pumpet op fra bunden af tanken og
plasket over hatten 3 timer dagligt
indtil (Balling) sukkerkoncentration på 12 er opnået. Derefter
presses hatten ned 4 gange om dagen for at forhindre iltning
af vinen. På denne måde opnås maximum farve og aromaudtrækning
af hatten. Malolaktisk gæring (2.gæring)
forgår naturligt, hvorefter små
mængder af svovl tilsættes. Vinene ligger 12
måneder på fad, og først derefter blandes de inden de kommes
på flasker.
Crystallum Cuvée Cinema Noir 2016
Cuvée Cinema Pinot Noir er produceret af druer fra
én mark, en af de højest beliggende i
“The Hemel-en-Aarde” regionen ( det betyder himmel
og jord), og området ligger ca 12 km fra Walker Bay, hvorfra
området får nogle kølige briser, hvilket betyder at området
er en del køligere om sommeren end inde i
landet. Det giver en senere modning og
senere høst. Jordbunden er en blanding
af ler og skiffer, dette giver en optimal frugtudvikling, medens
den naturligt holder afgrøden lav. Cuvée
Cinema 2016 blev gæret kun ved naturlig gæring med 40% hele
klaser og 60% rene druer, dette foregik I ståltank, hvor det
forblev I 30 dage. Vinen blev derefter
transporteret over på egefade, hvor
den lå i 11 måneder før den kom på flasker.
De Krans Premium Cape Ruby NV
Cape Ruby er sammensat af typiske portvinsdruer:
Tinta Barocca, Touriga Nacional og
Souzao De Krans Premium Cape Ruby blev
udarbejdet i den typiske portugisiske metode. Cape
Ruby modner på flasken og producerer unge, frugtagtige og
søde bløde aromaer af røde og blå bær, som en typisk
portugisisk vare, men fra et helt andet
land.
|